ΑΕΚ

Σαντ-Ρος: "Δεν λέω αντίο, λέω εις το επανιδείν"

Σαντ-Ρος: "Δεν λέω αντίο, λέω εις το επανιδείν"
EUROKINISSI

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με ένα συγκινητικό γράμμα δεν λέει αντίο στην ΑΕΚ, αλλά εις το επανιδείν και περιγράφει πώς ενημερώθηκε για την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος δεν ήταν απλώς ένας παίκτης για την ΑΕΚ. Ήταν ο σημαντικότερος παίκτη της, ο άνθρωπος πάνω στον οποίο είχε στηθεί όλη η Ένωση. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έδωσε 500.000 ευρώ στους κιτρινόμαυρους, καταφέρνοντας να πάρει τον Κουβανό γκαρντ/φόργουορντ, με το συνολικό κόστος της μετακίνησής του -για φέτος- να φτάνει το 1.000.000 ευρώ.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο πρώτο του μήνυμα ευχαρίστησε τον κόσμο της ΑΕΚ, μάζεψε τα πράγματά του από το ΟΑΚΑ και αποχαιρέτησε την Ελλάδα.

Μέσα από ένα συγκλονιστικό αποχαιρετιστήριο γράμμα μέσα από το sportraits.org τονίζει ότι δεν λέει αντίο, αλλά εις το επανιδείν και περιγράφει πώς ενημερώθηκε για την πρόταση της ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας.

"Ποτέ δεν ήμουν καλός στους αποχαιρετισμούς. Να λες "αντίο" ειδικά σε αυτή την περίπτωση, στην περίπτωση της ΑΕΚ, είναι μία κατάσταση, που αποκαλύπτει έναν εαυτό, που δεν είναι κρυμμένος, αλλά δεν είναι και πολύ απλό να εμφανιστεί.

Ο κόσμος ξέρει και αναγνωρίζει, αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο. Την ενέργειά σου, τη δύναμη με την οποία παίζεις, την αφοσίωση, τον επαγγελματισμό. Την άρνησή σου, στην ήττα. Στην προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο να νικήσεις. Να κάνεις τους ανθρώπους της ομάδας σου, και φυσικά τον εαυτό σου, χαρούμενους. Ευτυχισμένους.

Το γήπεδο, όμως, είναι ένας χώρος σκληρός, που σχεδόν σου απαγορεύει να δείξεις το υλικό από το οποίο είσαι φτιαγμένος. Τώρα, που το σκέφτομαι… Η γυναίκα μου μου είπε μία μέρα: “Ξέρεις γιατί σε αγαπώ; Γιατί είσαι πολύ συναισθηματικός άνθρωπος”.

Κι εγώ την αγαπώ, γιατί, κατάλαβε, πολύ γρήγορα τι άνθρωπος είμαι. Ναι, είμαι συναισθηματικός και για αυτό το λόγο, απεχθάνομαι τους αποχαιρετισμούς. Δε γράφω αυτό το γράμμα για να αποχαιρετίσω την Αθήνα. Ξέρεις γιατί; Γιατί μία μέρα θα γυρίσω. Στην Αθήνα, σίγουρα. Ίσως και στην ΑΕΚ. Ποιος ξέρει; Άρα, δεν υπάρχει αντίο, υπάρχει μόνο "Εις το επανιδείν Αθήνα". Όχι, δεν υπάρχει αντίο.

Καθόμουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο Βέλγιο, όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος και στεναχωρημένος, μα συνάμα, το ρολόι πλησίαζε στις 11 τοπική ώρα, 12 ώρα Ελλάδας και η προσοχή μου ήταν στραμμένη εκεί. Στις 12 και ένα δευτερόλεπτο, ήθελα να τηλεφωνήσω στη γυναίκα μου, να τη πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της.

Το ρολόι έτρεχε προς τα μεσάνυχτα και στην άλλη άκρη της γραμμής, ακούστηκε ο ατζέντης μου… "Χάουι… Λυπάμαι για την ήττα… Ξέρω… Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά κοίτα… Υπάρχει κάτι, για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε. Έχεις μία προσφορά από την CSKA. Θα ήθελες να μου πεις αν θες να την αποδεχτούμε;”.

Εκείνη τη στιγμή, το μυαλό μου ήταν εντελώς εκτός λειτουργίας. Ειλικρινά στο λέω. Είχαμε χάσει ένα σημαντικό ματς, η γυναίκα μου είχε τα γενέθλιά της την ημέρα που θα έμπαινε σε λίγα λεπτά, και ξαφνικά, ένας τηλεφωνικός επισκέπτης, έρχεται για να μου αλλάξει τη ζωή. “Hey… Σε παρακαλώ πολύ. Μπορούμε να μιλήσουμε σε λίγο πάλι γιατί αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να πάρω τηλέφωνο τη γυναίκα μου που έχει τα γενέθλιά της; Σε παρακαλώ πολύ”

Λίγα λεπτά μετά, κι αφού είχα πάρει και την ευλογία της γυναίκας μου, επικοινώνησα και πάλι με τον ατζέντη μου… “Προχώρα το φίλε. Δεχόμαστε!”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ ΣΤΟ SPORTRAITS.ORG

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ