ΑΕΚ

Σάκοτα: "Τύχη να φιλοξενούμε την Αναντολού Εφές"

Σάκοτα: "Τύχη να φιλοξενούμε την Αναντολού Εφές"
INTIME SPORTS

Ο Ντράγκαν Σάκοτα αναφέρθηκε στα κέρδη από την παρουσία της Αναντολού Εφές στο αποψινό φιλικό (29/9, 19:00), με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να στέκεται το συναισθηματικό κομμάτι. Ακόμη ένας παίκτης τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο περονόσπορος που έχει πέσει στην ΑΕΚ τις τελευταίες ημέρες είναι τόσο έντονος που έθεσε ακόμη έναν παίκτη νοκ άουτ για το αποψινό φιλικό (29/9, 19:00) με την Αναντολού Εφές. Ο λόγος για τον Ντούσαν Σάκοτα, που θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση με πολιτικά λόγω "ρήξης έσω γαστέρας δικεφάλου γαστροκνημίου", όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Όπερ και σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Θυμίζουμε πως απών από το φιλικό με την τουρκική ομάδα θα είναι ο Μαρκ Κάρτερ αφού ταλαιπωρείται από κάταγμα στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού ποδιού, ενώ πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Ντάνιελ Όρτον, ο οποίος θα απολογηθεί το μεσημέρι (στις 15:30) ενώπιον της διοίκησης της ΚΑΕ ΑΕΚ.

Φιλικό γεμάτο αναμνήσεις

Το άτυπο τζάμπολ της αναμέτρησης έγινε πάντως το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, όπου μίλησαν οι Ντράγκαν Σάκοτα και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο πρώτος που πήρε τον λόγο πάντως ήταν ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου, ο οποίος κάνοντας την εισαγωγή είπε πως " νιώθω πραγματικά τυχερός γιατί έχω δίπλα μου τους κορυφαίους προπονητές της ιστορίας της ΑΕΚ, με τους οποίους συνεργάστηκα και πανηγύρισα κι εγώ τέσσερα τρόπαια. Η μέρα ανήκει στους Ντράγκαν Σάκοτα και Ντούσαν Ίβκοβιτς. Άλλωστε, ο σημερινός αγώνας έχει ιστορικό συμβολισμό για τους φίλους της ΑΕΚ".

Για να πάρει αμέσως μετά τον λόγο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς: " Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πως αισθάνομαι. Χαίρομαι που είμαι κοντά σας και βλέπω πολλά γνωστά πράγματα. Εξήγησα στους παίκτες τι σημαίνει η ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τι συμβολίζει το παρελθόν της όλα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για όλη την Ευρώπη, η ΑΕΚ με τον Ντράγκαν Σάκοτα και τον Μάκη Αγγελόπουλο να προσπαθεί να "χτυπήσει" τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Η Ευρώπη θέλει μία δυνατή ΑΕΚ. Μακάρι να έχουμε ένα καλό φιλικό παιχνίδι", είπε αρχικά για να καταλήξει απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη στιγμή που έχει ζήσει ως μέλος της "Ένωσης":

" Ήταν δύο χρόνια αξέχαστα στην ομάδα. Η ΑΕΚ τότε ήταν πολύ δυνατή ομάδα. Ήμασταν πάντα μέσα στους τίτλους. Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμένα. Τότε η Euroleague ήταν πολύ άδικη εναντίον της ΑΕΚ. Είχα πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση της ομάδας και δεν είχα φύγει. Είμαι από τους λίγους προπονητές που τελείωσα όλες τις συμφωνίες. Η ΑΕΚ ίσως τότε θα μπορούσε κάτι παραπάνω και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη".

Σάκοτα: "Τύχη να φιλοξενούμε την Αναντολού Εφές"
INTIME SPORTS

"Μας έκαναν την τιμή να ανοίξουμε τη σεζόν με ένα σπουδαίο φιλικό. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τις ομάδες και καλούμε τους φιλάθλους να είναι κοντά μας. Πρέπει να πούμε ότι έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Σε σχέση με πέρυσι περιμένουμε να δούμε μια ομάδα που θα παλέψει για το Final 4 της Ευρωλίγκας αλλά και το πρωτάθλημα. Θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε κάποια πράγματα σήμερα", ενώ κατέληξε λέγοντας:

" Υπάρχει μια ποιοτική διαφορά, μιας και είμαστε ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Όλα τα φιλικά παιχνίδια είναι πρόβα για τα επίσημα. Θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε και πόσο μπορούμε να αντιδράσουμε στο παιχνίδι".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ