ΑΕΚ

Σάκοτα: "Ψάχνουμε ασταμάτητα για σουτέρ"

Σάκοτα: "Ψάχνουμε ασταμάτητα για σουτέρ"
Eurokinissi

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό Superfoods (14/1, 16:30), αποθέωσε τον Νικ Καλάθη και αναφέρθηκε στα μεταγραφικά πλάνα της ομάδας του.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ενόψει της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό Superfoods (14/1, 16:30) για την 12η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και κατά την διάρκειά της αναφέρθηκε και στις κινήσεις της ομάδας του στην αγορά τονίζοντας πως "υπάρχει η ιδέα να βρούμε 1-2 σουτέρ στη συνέχεια. Το ψάχνουμε ασταμάτητα".

Ο προπονητής της Ενωσης, όμως, επικεντρώθηκε στο παιχνίδι με τους "πράσινους" και στάθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει ο Νικ Καλάθης αναφέροντας πως "είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή την στιγμή στην Ευρώπη", αλλά και πως είναι είναι καθηγητής του pick n' roll"

"Μέσα σε αυτό το πρόβλημα μέσα στο Γενάρη με τα πολλά ταξίδια έρχεται κι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Παναθηναϊκό, που είναι στην 2η θέση στην Euroleague κι έχει το αήττητο στην Basket League. Έχει φιλοδοξίες για Final Four και πρωτάθλημα. Παίξαμε μια φορά μαζί τους φέτος και νικήσαμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και αυτό εννοείται ότι φέρνει κάποια αισιοδοξία στον κόσμο, ότι μπορούμε να το ξανακάνουμε. Παρόλα αυτά, φαβορί δεν είμαστε και θα θέλαμε να δείξουμε κάποιες βελτιώσεις μέσα στο παιχνίδι, αν είμαστε ομάδα που θέλει να πλησιάσει τις άλλες δύο που είναι στην Ευρωλίγκα και έχει καλύτερους παίκτες. Να είμαστε πιο κοντά σε αυτό το επίπεδο και θέλουμε μεγάλη απόδοση και καλό αποτέλεσμα. Φυσικά και περιμένουμε τον κόσμο, περισσότερο από άλλα παιχνίδια. Κάναμε ρεκόρ στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ελπίζουμε να μας δώσει βοήθεια για ακόμα μια φορά", ανέφερε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της αναμέτρησης της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό Superfoods (14/1, 16:30),

Για τις διαφορές και τις ομοιότητες που παρουσιάζει η αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Stoiman.gr Basket League με τον ημιτελικό Κυπέλλου, ανέφερε: "Οι συνθήκες ενόψει του ματς δεν είναι ίδιες με πριν. Και η ΑΕΚ δεν ήταν καλά στο προηγούμενο και ο Παναθηναϊκός νομίζω μας υποτίμησε και λίγο. Όταν χάνεις μια φορά από μεγάλη ομάδα, οι άλλοι το σκέφτονται διαφορετικά. Επίσης δεν είχαν ταξίδι, ήταν εδώ με την Μπαρτσελόνα, είναι σε καλή φόρμα. Αν δεν κάνω λάθος, μετά το ματς του Κυπέλλου, έχουν χάσει 1-2 ματς. Είναι σε καλή πορεία".

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για το πώς σχεδιάζει να περιορίσει τον Νικ Καλάθη και αν σκοπεύει να... ρίξει πάνω του τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη: "Είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Εμείς θα προσπαθήσουμε με έναν τρόπο να τον περιορίσουμε. Πιο πολύ μπορεί να μας βοηθήσει ο ίδιος αν δεν παίξει καλά. Αν έχουμε κάποιο μυαλό, θα χρησιμοποιήσουμε κάποια πράγματα από το προηγούμενο ματς. Μην νομίζεις ότι και ο άλλος δεν σκέφτεται τον τρόπο που έπαιξε κι ότι θα προσπαθήσει να είναι πιο αποτελεσματικός από ότι ήταν πριν. Δεν υπάρχει μία σκέψη ότι ένας παίκτης θα είναι πάνω στον άλλο οπωσδήποτε. Ο Καλάθης είναι καθηγητής του pick n' roll παιχνιδιού".

Οσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του, τόνισε: "Δεν υπάρχει παίκτης που δεν μπορεί να σουτάρει και να βάλει ένα καλάθι. Όλοι μπορούν να το κάνουν, αλλά κάποιοι πιο καλά. Αν δείτε και το ματς με την Μπάνβιτ, 11/12 τρίποντα είχαν τρεις παίκτες. Στο προηγούμενο με την Καρσίγιακα η Μπάνβιτ είχε 9/12. Ό,τι και να πω μπαίνει σε κριτικές που προσπαθώ να αποφύγω. Το γεγονός είναι ότι τέτοιο παίκτη δεν έχουμε. Να περιορίζεις εμάς στο θέμα σουτ είναι πιο εύκολο, από άλλες ομάδες. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά εξήγηση. Ψάχνουμε, αλλά ας μην μπαίνουμε σε αυτό το θέμα. Υπάρχει η ιδέα να βρούμε 1-2 σουτέρ στη συνέχεια. Το ψάχνουμε ασταμάτητα".

Σε ερώτηση για τον τελικό του Κυπέλλου και το αν μετάνιωσε που επέστρεψε στους πάγκους, απάντησε "τον τελικό δεν τον σκέφτομαι, είναι γεγονός ότι είμαστε εκεί. Πριν να έρθω εδώ, υπήρχε συζήτηση. Αν πάμε πίσω και μου έλεγες πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα που πήραμε, παρά τα όποια ματς έχουμε χάσει, θα σου έλεγα ότι δεν νομίζω. Σκέψου τον Ολυμπιακό, το ματς με την Εστουδιάντες στην Ισπανία, αλλά και με την Βενέτσια, που μόνο εύκολη δεν είναι. Αν κρίνεις μόνο για τα αποτελέσματα, είμαι ικανοποιημένος. Αλλά στεναχωριέμαι με την ήττα από τον Προμηθέα, αλλά όχι με την Μπάνβιτ, όταν ξέρουμε με ποια ομάδα παίζουμε. Λυπάμαι για την εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ, που μας βγήκε όλη η κούραση. Θα διορθώσουμε την ομάδα για να είμαστε καλύτεροι το καλοκαίρι".

Επίσης, αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας της ΑΕΚ από τον Προμηθέα: "Θα ήθελα πάντα, όσο γίνεται, να τελειώνει το παιχνίδι όπως το σχεδιάζουμε. Το παιχνίδι ήταν υπό έλεγχο για 35 λεπτά. Άντε να πεις ότι όταν κόλλησε η ομάδα, ξεκίνησε με ατομικό τρόπο να βρίσκει λύσεις. Ήταν ένα καλά σχεδιασμένο παιχνίδι κα.. Είμαι της φιλοσοφίας ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο. Ακόμα όμως δεν μπορώ να ξεχάσω πως χάσαμε εμείς. Η ομάδα παίρνει εμπειρίες από τα προηγούμενα παιχνίδια και θα ήθελα να πιστεύω ότι είμαστε έτσι. Δεν έχουμε καθαρό σουτέρ, δεν μας βγαίνουν οι λύσεις. Είχαμε ένα σκορ 9 πόντων μπροστά μας και είχαμε 5-6 ανοιχτά σουτ και δεν τα πήραμε, Ο αντίπαλος μας άφηνε. Με αυτά τα δύο σουτ το παιχνίδι θα είχε τελειώσει πιο νωρίς. Δεν μας βοηθάει κάποιες φορές η εξέλιξη του ματς, Ένα σουτ καμιά φορά μπορεί να αλλάξει όλη την κατάσταση".

Για τον λίγο χρόνο συμετοχής του Τσινεμελού Ελόνου με την Μπάνβιτ, παρατήρησε: "Έπαιξε 5άδα του δείξαμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Κάθε παίκτης με την προσπάθεια και την συμπεριφορά του κρίνει και την πορεία του στην ομάδα. Έχουμε κάποιες θέσεις φορτωμένες, δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν είναι καλοί. Φαίνεται ότι έχουμε 3 παίκτες στο 5 και παίζουν μόνο εκεί. Άλλες ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ έχει περισσότερους 4-5. Το μπάσκετ έχει προχωρήσει στο small ball και δεν είναι κάτι άγνωστο. Σε αυτή την περίπτωση ίσως έχουμε περισσότερους παίκτες σε κάποιες θέσεις, όπως πχ στο 3. Αλλά στα γκαρντ πονάμε πιο πολύ. Τον Ελόνου τον κρατήσαμε. Κάθε φορά κάνουμε ανάλυση στους παίκτες που έχουμε. Προτίμηση να κάνουμε αλλαγή έχουμε στη θέση των γκαρντ".

Για το πλάνο της ομάδας του ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέφερε: "Εγώ όταν έδωσα το πλάνο είχα την ιδέα να φτιάξουμε τον κορμό. Αυτό δεν χρειάζεται μόνο μια τριετία, αλλά πολλή δουλειά μέσα. Και με κάποιους Έλληνες βετεράνουςπου θα είναι σταθερά στην ομάδα και θα βοηθούν τους μικρούς. Τώρα αν γίνει αυτό από την αρχή, θα δούμε. Από όταν έφυγα δεν είχα συμμετοχή στην ομάδα ούτε μπορούσα να βοηθήσω αλλιώς. Τώρα είμαι μέσα στα πράγματα και θα δω τι μπορώ να κάνω. Κάποιοι βελτιώνονται απότομα και από το πουθενά, άλλοι μπορεί να μην είναι αυτό που φανταζόμασταν. Αν μπορεί το Λαύριο να έχει ένα κορμό και να κάνει μια πορεία, όπως και ο Ολυμπιακός που το έκανε, αλλά και ο Παναθηναϊκός παλιότερα, ενοοείται ότι πιστεύω σε αυτό. Υπάρχουν παιδιά, τα μαζέψαμε, τα πιστεύουμε. Αλλά υπάρχει και η πίεση αποτελέσματος, που νιώθει ο κάθε προπονητής. Νιώθω αυτή την πίεση, αλλά δεν με ακουμπάει τόσο πολύ. Στο αποτέλεσμα που ζητάει ο κόσμος, ο μικρός δεν μπορεί να συμμετέχει. Άρα πρέπει εμείς μέσα στην ομάδα να βρούμε ισορροπία και να τα φτιάξουμε όλα σωστά. Ο κορμός είναι κλειδί και ο ξένος να βοηθάει την ομάδα απλά, να μην είναι απαραίτητος".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ