ΑΕΚ

Σάκοτα: "Οι αλλαγές είναι ένα πρόβλημα"

Σάκοτα: "Οι αλλαγές είναι ένα πρόβλημα"

Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε αρνητικός στα νέα πλάνα της Euroleague Basketball και εξήγησε πως η ΑΕΚ χρειάζεται δυο νίκες στα εναπομείναντα ματς για να είναι σίγουρη με την πρόκριση στο LAST-32.

Η Γαλατάσαραϊ υποχρέωσε την ΑΕΚ στην πρώτη της ήττα έπειτα από εννιά σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Eurocup ενώ ο Ντράγκαν Σάκοτα σχολίασε τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ο κόουτς της ΑΕΚ εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση: "Όταν παίζεις με μια ομάδα σαν τη Γαλατάσαραϊ, που έχει τέτοιο ρόστερ και τέτοια φόρμα, μπορείς να παίξεις και καλύτερα και πάλι να χάσεις. Φαινόταν ότι σε κάποιο σημείο ήμασταν κοντά, αλλά δεν βγάλαμε αρκετή ενέργεια να συνεχίσουμε. Σε αυτό το επίπεδο φαίνεται η διαφορά. Εμείς χωρίς καθαρό οργανωτή είχαμε πολλές δυσκολίες. Είχα κάποια παράπονα για κάποιες οδηγίες που είχαμε δώσει, αλλά πρέπει να αφήσουμε το ματς γιατί έρχονται κάποια άλλα, πιο σημαντικά. Χάσαμε από έναν καλύτερο αντίπαλο. Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό, υπήρχε άγχος, δεν είχαμε δύναμη, δεν είχαμε ταχύτητα… Κάτι παρόμοιο είχαμε και πέρσι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όλοι περιμένουν από μας να κερδίσουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, το θέλουμε πάρα πολύ, αλλά όταν η άλλη ομάδα παίζει περίπου όπως αξίζει, η τύχη μας δεν είναι μεγάλη".

Πλέον η "Ένωση" θα διεκδικήσει την πρόκριση στο LAST-32 στις αναμετρήσεις με τις Νίζνι (1/12, εκτός), Χάποελ (9/12, εκτός) και Νεπτούνας (16/12, εκτός). "Για να είμαστε σίγουροι χρειαζόμαστε δύο νίκες. Υπήρχαν κάποια μη φυσιολογικά αποτελέσματα. Δεν μας έχουν βοηθήσει τα άλλα αποτελέσματα, αλλά όσο είναι στο χέρι μας τα πράγματα θα προσπαθήσουμε. Ο όμιλός μας είναι πολύ δύσκολο. Παίζουμε με καλές ομάδες. Έχει καταλάβει κανένας πόσο μεγάλες νίκες κάναμε εμείς; Παλεύουμε, αλλά υπάρχουν και καλύτεροι από μας".

Παράλληλα αναφέρθηκε στην κόντρα της FIBA με την Euroleague Basketball: "Το σχέδιό μας ήταν η Ευρωλίγκα και όλες οι προσπάθειές μας ήταν για να είμαστε μέρος, αλλά αυτές οι αλλαγές που γίνονται είναι ένα πρόβλημα. Θα κάνουμε κάποιες συζητήσεις για αυτό το θέμα. Δεν είμαι ευχαριστημένος γι’ αυτό το θέμα, αλλά δεν μπορώ να πάρω κάποια θέση. Δεν μου αρέσει να υπάρχει μια κλειστή λίγκα. Υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες με φιλοδοξίες και άνθρωποι που δίνουν χρήματα θα απογοητευτούν. Δεν θα υπάρχουν εθνικά πρωταθλήματα, μπορεί να μην υπάρχουν ούτε ευρωπαϊκά. Είμαι 43 χρόνια προπονητής και δεν μου αρέσει να βλέπω να διαλύεται το μπάσκετ και να το παίζουν λίγοι για κάποια συμφέροντα. Είναι πολύ λυπηρό".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ