ΑΕΚ

Πρώτη επιλογή ο Έρικ για την ΑΕΚ

Πρώτη επιλογή ο Έρικ για την ΑΕΚ

Την ώρα που η ΑΕΚ παλεύει για την τρίτη θέση της regular season στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, ο Γιούρι Ζντοβτς έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Μάικ Έρικ για την ενίσχυση της φροντ λάιν της "Ένωσης". Ποια τα δεδομένα της υπόθεσης.

Από τη στιγμή που ο Ντιόντε Κρίστμας αποχώρησε από την ΑΕΚ, η "Ένωση" είχε τη δυνατότητα να προσθέσει έναν ακόμη παίκτη στο ρόστερ της για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Έναν ψηλό, που θα πλαισίωνε τους Δημήτρη Μαυροειδή και Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη φροντ λάιν των "κιτρινόμαυρων" με φόντο την τρίτη θέση της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τα αθλητικά προσόντα και η έφεση σε ριμπάουντ και άμυνα ήταν τα δύο ζητούμενα για τον Γιούρι Ζντοβτς, που τον τελευταίο μήνα δεν έπαψε να κοιτάζει την αγορά, αναζητώντας αυτόν που θα του... κάνει τη δουλειά. Από τη στιγμή μάλιστα που στην Ευρώπη δεν προέκυπτε κάποια εξαιρετική περίπτωση, το "ξανθό σκυλί" στράφηκε στην αγορά της D-League, ξεχωρίζοντας έναν παίκτη που πέρασε πέρσι από τα μέρη μας.

Ο λόγος για τον Μάικ Έρικ, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Πανελευσινιακού για ένα μόλις παιχνίδι (σ.σ.: είχε 19 πόντους στη νίκη επί του Κοροίβου), πριν πουληθεί στην Μπρίντιζι, με την οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν. Το καλοκαίρι όμως αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρο της επιστροφής στο ΝΒΑ, όπου έπαιξε για λίγο με τα χρώματα των Μιλγουόκι Μπακς. Με τη φανέλα των "Ελαφιών" παρουσιάστηκε μάλιστα στο Summer League, δίχως όμως να εξασφαλίσει συμβόλαιο. Δεν το έβαλε κάτω, υπέγραψε στους Texas Legends (θυγατρική των Ντάλας Μάβερικς), με τους οποίους έχει 12 πόντους, 9.1 ριμπάουντ και 1.9 κοψίματα ανά παιχνίδι φέτος.

Τα δεδομένα της υπόθεσης

Από τη στιγμή που ο Γιούρι Ζντοβτς είπε "αυτόν θέλω", ο Μάκης Αγγελόπουλος ξεκίνησε τις διαδικασίες για να το ντύσει στα κιτρινόμαυρα. Η υπόθεσή του πάντως μόνο εύκολη δεν είναι τούτη την ώρα, με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να έχουν τις επόμενες ώρες επαφή με τον Αμερικανό εκπρόσωπό του, προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο παίκτης παρουσιάζεται θετικός στο να επιστρέψει στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, πλην όμως θέλει να ικανοποιηθεί οικονομικά.

Μέσα σε όλα; Η "Ένωση" θα πρέπει να "σπάσει" το συμβόλαιό του με τους Texas Legends, δίνοντας ένα ποσό που φτάνει τις 45 χιλιάδες δολάρια για να τα καταφέρει. Κι αν το ποσό σας φαίνεται αμελητέο, θα σας θυμίσουμε πως φέτος ο "ισχυρός άνδρας" της ΑΕΚ πλήρωσε την Κηφισιά (για τον Δημήτρη Μαυροειδή), την Άβτοντορ (για τον Μάλκολμ Άρμστεντ) και την Κράσνι Όκτιαμπρ (για τον Ντι Τζέι Κούπερ). Θα κάνει το ίδιο για τέταρτη φορά;

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ