ΑΕΚ

Παρουσιάστηκε ο Μανωλόπουλος

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανέλαβε και επίσημα χρέη πρώτου προπονητή στην ΑΕΚ, με την “Ένωση” να τον παρουσιάζει στον κόσμο και τον Έλληνα τεχνικό να μιλάει για τους στόχους και την φιλοσοφία του.

Εδώ και περίπου 20 μέρες ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, εδώ και περίπου μία εβδομάδα είδε την ταμπέλα του “υπηρεσιακού” να φεύγει πάνω από το κεφάλι του. Τώρα ήρθε και η παρουσίασή του.

Η ΑΕΚ παρουσίασε επίσημα τον Έλληνα τεχνικό, ο οποίος δεν δίστασε να μιλήσει για την φιλοσοφία του, αλλά και να αποκαλύψει ότι ήταν επιλογή του τόσα χρόνια να εργάζεται ως βοηθός προπονητή παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις από άλλες ομάδες, αφού ήθελε να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο και να βελτιώνεται συνεχώς.

Είναι πολύ μεγάλη τιμή που μου κάνει η διοικηση της ΑΕΚ να μου εμπιστευτει τη θέση και ταυτοχρονα πολυ μεγάλη ευθύνη. Με πρωτο εμενα έχουμε υποχρέωση στην ιστορία της ΑΕΚ να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να εδραιωθεί η ΑΕΚ στην κορυφή” δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, για να συμπληρώσει στην συνέχεια όταν ρωτήθηκε σχετικά με το κατά πόσο πιστεύει ότι έχει διαφορά να είναι κάποιος βοηθός προπονητή με το να είναι πρώτος προπονητής: “ Στον τομέα των γνώσεων είναι το ίδιο πράγμα. Είναι πάντως διαφορετικό να είσαι βοηθός προπονητή και άλλο πρώτος προπονητής. Τα τελευταία 6-7 χρόνια είχα κάθε χρόνο προτάσεις για να αναλάβω ως πρώτος προπονητής και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η άποψή μου είναι ότι έπρεπε να μείνω στο υψηλοτερο επίπεδο, επειδή έτσι ένας προπονητής μαθαίνει, προβληματίζεται και βίσκεται κοντά σε ευγνωσμένους προπονητές. Έχω αποκτήσει μια μεγαλη εμπιερία για το πως παιεται στο υψηλοτερο επιπεδο. Αυτος ο δρόμος που χαραξα, να παραμεινω στο υψηλοτερο επιπεδο ως βοηθός ότι ήταν ο,τι καλύτερο”.

Ο κόουτς Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στην συνέχεια και στο κατά πόσο η ανάλειψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ έμοιαζε ως κάτι προδιαγεγραμμένο όπως υποστήριζαν πολλοί: “ Από την πρώτη στιγμή ο κύριος Αγγελόπουλος έδειξε μία συμπάθεια και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, αλλά συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Είχαμε πει ότι μπορεί στο μέλλον να υπάρξει αυτή η συμφωνία, αλλά ποτέ τίποτα συγκεκριμένο. Αυτό δε με απασχόλησε ποτέ, έχω άριστη σχέση με όλους τους προπονητές που έχω συνεργαστεί, έδωσα μάχη μαζί τους. Αυτο δε με απασχόλησε ούτε τότε ούτε τώρα και δεν το περίμεναν να γίνει τόσο άμεσα”.

Όσο για την φιλοσοφία του και κατά πόσο προλαβαίνει να την περάσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ο Έλληνας τεχνικό τόνισε πως “ Δε μας μένει πολύς καιρός. Παρολο που έχω μία άριστη σχέση με τον Γιούρι Ζντοβτς και είχαμε μία παρα πολύ καλη συνεργασία, έπρεπε να δουλέψω με τους παίκτες το μπάσκετ που ήθελε ο ίδιος γιατί αυτή ήταν η δουλειά μου. Από εκεί και πέρα, όπως είπε και ο ίδιος έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Δε μπορώ τώρα δουλεύοντας με τους παίκτες να παίξω το μπάσκετ του Γιούρι. Πρέπει να περάσω την δική μου φιλοσοφία. Δεν είναι εύκολο και ούτε σωστό να αλλάξω. Θέλει πολύ δουλειά και υπομονή κιαι θεωρώ ότι στο τέλος θα βγάλουμε αυτό που θέλουμε στο γήπεδο”.

Να βρούμε νέο πλάνο για τα νέα παιδιά”

Παρουσιάστηκε ο Μανωλόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δε μπορούσε να μην αναφερθεί και στο μεγάλο σχέδιο της ΑΕΚ για την ανάδειξη Ελλήνων παικτών. Ένα σχέδιο για το οποίο πρέπει να υπάρξει ένα νέο πλάνο, καθώς, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, φέτος πήγε λίγο πίσω: “ Η διοίκηση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μία τεράστια επένδυση χιλιάδων ευρώ σε νέα παιδιά ώστε αυτά να αποτελέσουν τον ελληνικό κόρμο που θέλουμε. Πρέπει να φτιαξουμε ένα καλύτερο πλάνο, ένα καλύτερο πρόγραμμα για να τα βοηθήσουμε, να βρούμε τι είναι καλύτερο για να βελτιωθούν και στην συνέχεια να μας βελτιώσουν. Εκκρεμεί μία συζήτηση για αυτό το θέμα με την διοίκηση για αυτό το θέμα. Έχουνε γίνει κάποιες προσπάθειες, θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο πλάνο για να τα βοηθήσουμε.

Ολοι συμφωνούμε ότι για να κάνει μία ομάδα το βήμα παραπάνω πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών, ο οποίος θα δουλέψει πολλά χρόνια μαζί και θα υπάρχει υπομονή. Αυτή η συνταγή είναι μονόδρομος. Το να πούμε ότι θα πάμε για μία χρονιά και να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα σαν φωτοβολίδα ίσως γίνει, αλλά δεν είναι σωστό. Για να γίνει η ομάδα ανταγωνιστική πρέπει να φτιάξουμε κορμό με έλληνες παίκτες και να δουλέψουν μαζί για μεγάλο χρονικό διάστημα”.

Ακολούθως πάντως ο Έλληνας τεχνικός παραδέχθηκε ότι αυτό δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, κάνοντας και ένα μίνι απολογισμό της χρησιμοποίησης νεαρών Ελλήνων παικτών την φετινή σεζόν: “ Χωρις υπομονή δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα καλύτερο πλάνο. Πλάνο υπήρχε, τώρα ψάχνουμε να δούμε το καλύτερο. Αν θεωρήσουμε απαράιτητο να φύγει δανεικός κάποιος και να γυρίσει θα το δούμε.Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσεις ενα παιδί. Αν θέλουμε να βγάλουμε σε έναν χρόνο πέντε παιδιά και να πρωταγωνιστούμε αυτό είναι δύσκολο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο και για τα παιδιά και για να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ.

Δεν κρύψαμε ότι οι στόχοι μας φέτος ήταν να πρωταγωνιστήσει η ΑΕΚ στην Ευρώπη, να πάει φάιναλ φορ και να πάει στον τελικό κυπέλλου. Το είπαμε, δεν το καταφέραμε. Αυτό πήγε πίσω τα νέα παιδιά και την επένδυση που έχουμε κάνει για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε και να τους δώσουμε ευκαιρίες. Πήγαμε λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι.”

Όσον αφορά τέλος για τους φετινούς στόχους τη ΑΕΚ, αλλά και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή για την Stoiximan.gr Basket League (26/3, 19:00), ο κόουτς Μανωλόπουλος δήλωσε: “ Ο στόχος είναι να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είμαστε στην ΑΕΚ και η ΑΕΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Ξέρουμε ότι αποχύχαμε στους δύο στόχους που είχαμε θέσει στο ξεκίνημα, αλλά θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν.

Όσο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, εμείς θα παλέψουμε για να κερδίσουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει όλα τα παιχνίδια, να ματώνει στο γήπεδο. Ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και ότι έχει δυναμώσει πολύ και με την επιστροφή του Γκιστ. Έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε αυτό το παιχνίδι, θεωρώ ότι πάμε καλά. Το πρώτο πράγμα που έχω ζητήσει από τους παίκτες είναι να ματώνουμε στο γήπεδο. Αν το κάνουμε αυτό έχουμε μεγάλη τύχη για το αποτέλεσμα”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ