ΑΕΚ

Παπαθεοδώρου: "Η διαφορά με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη, όχι όμως χαώδης"

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα στοιχεία που χρειάζεται η ΑΕΚ για να φτάσει στο επίπεδο του Παναθηναϊκού ξεχώρισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που παραδέχθηκε ότι στο τέλος ζήτησε να γίνει φάουλ στον Ταϊρίς Ράις.

Ρεαλιστής ήταν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά από τον θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού , στο συγκλονιστικό ντερμπι του ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των κιτρινόμαυρων μίλησε για τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις δύο ομάδες, ζήτησε τη στήριξη του κόσμου, αναφέρθηκε στον Κιθ Λάνγκφορντ και έδωσε αρκετές ενδιαφέρουσες ατάκες σε μια συνέντευξη Τύπου που δεν είχε "ξύλινες" εκφράσεις. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι στο τέλος ζήτησε να γίνει φάουλ στον Ταϊρίς Ράις, το οποίο δεν έγινε από τον Χαουαρντ Σαντ-Ρος που έπαιξε 40 λεπτά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ηλία Παπαθεοδώρου:

" Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε μια εξαιρετική και σημαντική νίκη κυρίως με τον τρόπο που επιτεύχθηκε για εμάς. Παίξαμε μπάσκετ με τον δικό μας ρυθμό, υψηλού επιπέδου και πολύ ποιοτικό, κερδίσαμε μέσα από την επίθεσή μας. Με τον Παναθηναϊκό πρέπει να σκοράρεις και όχι να παίζεις κρυφτό και άμυνα. Επί 40 λεπτά ήμασταν καλύτεροι.

Η νίκη ήρθε επί ενός εξαιρετικού αντιπάλου. Είναι ο κορυφαίος οργανισμός μπάσκετ στη χώρα και γι' αυτό η αξία της νίκης είναι μεγαλύτερη για εμάς. Ευχαριστω και τους παίκτες και τον κόσμο για την παρουσία του σήμερα. Για να γίνει η ΑΕΚ μεγάλη ομάδα, εκτός από μεγάλο club, θα πρέπει να έχει σύμμαχο τον κόσμο. Αυτόν τον κόσμο θέλουμε στις εξέδρες, αυτό ονειρευόμαστε και θέλουμε να συνεχίσουμε να τους προκαλούμε να έρχεται με τις καλές εμφανίσεις μας. Πρέπει να ευχαριστηθούμε τη σημερινή βραδιά και από αύριο να επανέλθουμε, να βάλουμε το μυαλό μας στο επίπεδο που πρέπει, γιατί έχουμε μπροστά μας την ενανέναρξη του Champions League που είναι για εμάς ένας πολύ σημαντικός στόχος.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η διαφορά είναι ακόμη μεγάλη. Όχι χαώδης, αλλά μεγάλη. Χρειαζεται υπομονή και συνέπεια για να φτάσουμε στο επίπεδο που είναι ο Παναθηναϊκός. Δεν πρέπει να ξεγελάμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο. Η διαφορά είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη. Χρειάζεται στήριξη από όλους, από τον πρόεδρο, από το σταφ και από τον κόσμο. Αν αυτοί οι τρεις πυλώνες δείξουν συνέπεια και συνέχεια, μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει σε πολύ ψηλό επίπεδο.

Ο Λάνγκφορντ είναι ο Λάνγκφορντ, η μεγαλύτερη προσωπικότητα στο γήπεδο στο σημερινό ματς. Δεν μπορείς να μην τον χρησιμοποιήσεις αυτόν τον παίκτη. Αν τον έχεις έξω, δεν πρέπει να τον εχεις στην ομάδα σου. Το παιδί αυτό με τον τρόπο που παίζει και προπονείται, κάνει την ομάδα καλύτερη. Μόλις το ρολόι δείξει 35', οι προσωπικότητες βάζουν το καλάθι. Εμείς οι προπονητές και τα συστήματα, πηγαίνουμε στην άκρη. Προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία και πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από τα καλάθια που έβαλε, έχει δημιουργήσει και φάσεις. Αυτή η προσωπικότητα που λένε εγωιστή, έχει κάνει τους πάντες καλύτερους. Εχει την εμπειρία να διαχειριστεί καταστάσεις, είναι ώριμος, έμπειρος και μας βοηθά να εχουμε καλύτερη λειτουργία.

Εκμεταλλευθήκαμε το ταξίδι του Παναθηναϊκού. Δεν είχε την ίδια ένταση στο πρώτο και το δεύτερο μέρος. Στο μπάσκετ πρέπει να σκοράρεις. Εμείς έχουμε κερδίσει πολλά από την άμυνά μας, όμως αν στα μεγάλα παιχνίδια δεν βάλεις καλάθι, δεν μπορείς να κρατήσεις αυτές τις ομάδες στους 60 πόντους. Γι' αυτό λέω ότι η σημερινή νίκη έχει τόσο μεγάλη αξία.

Στην τελευταία φάση ζητήσαμε φάουλ. Στη μπάλα ήταν ο Σαντ-Ρος, που έδωσε και απόψε την ψυχή του. Δεν είμαι σίγουρος αν ήξερε πόσο ήταν το σκορ, πόσος χρόνος έμενε. Έπρεπε να κάνουμε φάουλ και δεν κάναμε. Κάποιες φορές ζητάς να γίνει το φάουλ και βγαίνεις όπως απόψε κερδισμενος. Άποψή μου είναι ότι έπρεπε να το κάνουμε".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ