ΑΕΚ

Κούπερ και μηδέν ασίστ; Κι όμως, γίνεται!

Κούπερ και μηδέν ασίστ; Κι όμως, γίνεται!

Έπειτα από 143 ματς στο NCAA, 45 στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, 16 στο Eurocup και 39 στην VTB United League, ο Ντι Τζέι Κούπερ έμεινε χωρίς ασίστ μόλις για τρίτη φορά στην καριέρα του! Επαγγελματική και κολεγιακή.

Στην ερώτηση "ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σε ενδιαφέρει να κάνεις, μόλις πιάσεις την μπάλα;" έχει απαντήσει: "να δώσω πάσα". Ό,τι για... παράδειγμα συνέβη στον αγώνα της Ενισέι με την Αστάνα για την VTB United League, εκεί όπου ο Ντι Τζέι Κούπερ μοίρασε 23 ασίστ , κάνοντας ρεκόρ στη διοργάνωση!

Στις 22 Νοεμβρίου, λοιπόν, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του 25χρονου Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος αποχώρησε από την Κράσνι Όκτιαμπρ έχοντας 10.9 ασίστ μ.ό. σε εννιά αγώνες στην VTB United League και 10.2 σε έξι αναμετρήσεις στο Eurocup!

Μάλιστα ο Κούπερ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Κράσνι έχοντας μοιράσει μονοψήφιο αριθμό ασίστ μόλις στα τέσσερα από τα 15 εφετινά παιχνίδια των Ρώσων! Αυτά κόντρα στις Νίζνι (9), Γαλατάσαραϊ (7), ΑΕΚ (8) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7). Από την άλλη πλευρά, τα season-high του ήταν οι 14 τελικές πάσεις στο ματς με την "Ένωση" στο ΟΑΚΑ και σε αυτό με τη Νίμπουρκ, στις 14 Νοεμβρίου.

Κούπερ και μηδέν ασίστ; Κι όμως, γίνεται!

Ο Ντι Τζέι Κούπερ τελείωσε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ με 13 πόντους και 14 ασίστ

Μηδέν ασίστ στο ΣΕΦ, Vol. II

Στο πρόσφατο 79-71 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ (παρεμπιπτόντως, ήταν η τέταρτη συνεχόμενη ήττα της "Ένωσης" στο Eurocup και την Basket League ΣΚΡΑΤΣ), το κοντέρ έγραψε 12 πόντους (3/5 δίπ., 2/4 τρίπ.), 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 31'36". Οι μηδέν ασίστ είναι... θέμα για τέτοιον πασέρ. Θέμα το οποίο γίνεται μεγαλύτερο αφού έχει συμβεί μόλις ΜΙΑ φορά στο παρελθόν στην επαγγελματική του καριέρα. Κι αυτή ξανά στο ΣΕΦ, ως παίκτης του Παναθηναϊκού!

Ο Κούπερ έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ στον ΠΑΟΚ κι εν συνεχεία στην Ενισέι, τον Παναθηναϊκό, την Κράσνι Όκτιαμπρ και την ΑΕΚ. Έπειτα από 45 ματς στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, 16 στο Eurocup και 39 στην VTB United League, ο Αμερικανός έμεινε χωρίς ασίστ μόλις για δεύτερη φορά. Η προηγούμενη φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν στο περσινό Game 1 της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό! Οι Πειραιώτες επικράτησαν με 76-70 στο ΣΕΦ και ο Κούπερ πρόλαβε να σκοράρει 2 πόντους σε 11'36".

Κούπερ και μηδέν ασίστ; Κι όμως, γίνεται!

Ο Αμερικανός γκαρντ δεν το... χει στα παιχνίδια στο ΣΕΦ

Η μια και μοναδική φορά στο NCAA

O 25χρονος γκαρντ ηγήθηκε του σχολείο του, Seton Academy, στο πρώτο πρωτάθλημα -περιφέρειας- της ιστορίας του, σε όλα τα σπορ! Εν συνεχεία, πλήθος κολεγίων σφάχτηκαν στην ποδιά του. Εκείνος προτίμησε αυτό " όπου θα με έκαναν να αισθάνομαι ως πρώτη προτεραιότητα". Ποιο ήταν αυτό; Το Ohio University. Έπειτα, λοιπόν, από τέσσερα χρόνια (2009-13), οι 934 ασίστ, τα 327 κλεψίματα, οι 136 φορές που ήταν starter, οι 143 συμμετοχές και τα 274 τρίποντα είναι όλα ρεκόρ του Ohio -από τότε που έκανε εγκαίνια. Στη δεύτερη χρονιά του στο κολέγιο, η ήττα από το Κάνσας με 98-41 ήταν το μοναδικό παιχνίδι που δεν μοίρασε ασίστ! Ειρήσθω εν παρόδω, στο Κάνσας αγωνίζοντας τα αδέλφια Μαρκίς και Μάρκους Μόρις, μετέπειτα NBAers! Μαζί τους και ο αδελφός του νυν γκαρντ του Κολοσσού, Τρέβορ Ρέλεφορντ, Τράβις!

Οι 23 ασίστ κόντρα στην Αστάνα

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ