ΑΕΚ

Οι Έλληνες εξακολουθούν να δείχνουν τον δρόμο στην ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ  - ΑΕΚ)
BASKET LEAGUE / ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ - ΑΕΚ) EUROKINISSI

Κόντρα στα Τρίκαλα η ΑΕΚ είδε για ακόμα μία φορά τους Έλληνες παίκτες της ομάδας να κάνουν την διαφορά. Μένει να φανεί πότε θα βοηθήσουν σταθερά και οι ξένοι.

H AEK δεν έκανε κανέναν... άθλο κερδίζοντας εκτός έδρας τα Τρίκαλα για την 14η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League . Το συγκεκριμένο συμπέρασμα δεν αποτελεί μομφή για τα μαχητικά Τρίκαλα. Είναι απλώς μία πραγματικότητα. Υπάρχει όμως και μία ακόμα πραγματικότητα για την ΑΕΚ, η οποία λέει ότι οι Έλληνες παίκτες εξακολουθούν να είναι αυτοί που... τραβάνε κουπί.

Κόντρα στα Τρίκαλα οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας ήταν οι Βασίλης Καββαδάς (16 πόντοι), Δημήτρης Μαυροειδής (13 πόντοι) και Ντούσαν Σάκοτα (12 πόντοι). Βασικά οι 5 από τους 6 πρώτους σκόρερ της ομάδας ήταν Έλληνες, αφού πέραν του Γκριν (12 πόντοι), υπήρχαν ακόμα και οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Γιαννούλης Λαρεντζάκης που πρόσφεραν από 7 πόντους. Το γεγονός αυτό βέβαια είναι από τη μία θετικό, αλλά από την άλλη πλευρά δείχνει ότι υπάρχει και ένα πρόβλημα.

Η ΑΕΚ έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα φέτος. Έχει κάνει πολλές κακές ήττες. Και αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων και στην αστάθεια που δείχνουν οι ξένοι της ομάδας. Με εξαίρεση τους Μάνι Χάρις (που πάντως τώρα κάνει μία λογική “κοιλιά” στην απόδοσή του αφού δεν ξεκουράστηκε ερχόμενος από την Κίνα), Μάικ Γκριν και Ντιλρόι Τζέιμς, η “Ένωση” δεν έχει πάρει την προσδοκώμενη βοήθεια από τους ξένους της. Το χειρότερο ωστόσο είναι ότι ακόμα και οι τρεις Αμερικανοί που δίνουν ξεκάθαρες βοήθειες έχουν και αυτοί ενίοτε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους.

Ο Κέλσι Μπάρλοου και ο Έντιν Άτιτς είτε δεν είναι έτοιμοι για να παίξουν σε αυτό το επίπεδο είτε δεν έχουν πάρει ευκαιρίες, ο Μπάντζα Σι ήρθε και... έφυγε και ο Τσινέμελου Ελόνου ήταν μέχρι που τραυματίστηκε σταθερά... ασταθής. Η ελπίδα είναι ότι ο νεοφερμένος Βινς Χάντερ θα δώσει κάτι διαφορετικό, ωστόσο μέχρι να γίνει αυτό η ΑΕΚ θα εξακολουθεί να είναι αναγκασμένη να στηρίζεται στους Έλληνες.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Η αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησε η σεζόν οι “κιτρινόμαυροι” ήλπιζαν ότι τα δεδομένα θα ήταν διαφορετικά. Μέχρι στιγμής ωστόσο έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι με δεδομένη την αστάθεια των ξένων της, χρειάζεται οι Έλληνες παίκτες να “κουβαλήσουν” την ομάδα στο σκοράρισμα και όχι μόνο .

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΑΝΒΙΤ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - BANVIT (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι προσθήκες των Βασιλόπουλου και Καββαδά είναι δεδομένο ότι πρόσθεσαν περισσότερη ποιότητα και ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ. Κι αυτό γιατί ο μεν Βασιλόπουλος προσφέρει προσωπικότητα και αμυντική προσήλωση, ο δε Καββαδάς ένα δυνατό κορμί που μπορεί να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι και να συμπληρώσει τον πιο ντελικάτο Μαυροειδή. Αν σε αυτά προσθέσει κάποιος την βελτίωση του Λαρεντζάκη, την σταθερότητα του Σάκοτα και την αμυντική προσήλωση και εμπειρία του Βασίλη Ξανθόπουλου αντιλαμβάνεται ότι οι Έλληνες έχουν κάνει υπερβάσεις φέτος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους ξένους.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή. Η εικόνα της ομάδας παραμένει μέτρια, στην Stoiximan.gr Basket League προσπαθεί να ορθοποδήσει και στο Basketball Champions League παλεύει με νύχια και με δόντια να καλύψει το κακό ξεκίνημα μήπως και πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν οι Έλληνες παίκτες δεν είχαν σταθεί στο ύψος των προσδοκιών.

Η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία για την “Ένωση”, που δεν έχει κρύψει την επιθυμία της να προσθέσει στο ρόστερ έναν ακόμα ξένο περιφερειακό με ικανότητα στην δημιουργία και το μακρινό σουτ. Έναν ξένο που ψάχνει εδώ και περίπου 2 μήνες χωρίς αποτέλεσμα, ελπίζοντας πως όταν έρθει θα μπορέσει να δώσει ώθηση, αλλά και το κάτι παραπάνω. Μέχρι να γίνει αυτό πάντως θα πρέπει και οι υπόλοιποι ξένοι να δώσουν μία χείρα βοηθείας στους Έλληνες, διαφορετικά η ΑΕΚ θα έχει πρόβλημα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ