ΑΕΚ

Ο Χρυσικόπουλος θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
BASKET LEAGUE / ΠΑΟΚ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Το ρόστερ της ΑΕΚ ολοκληρώνεται, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει δύο επιλογές. Η περίπτωση του Λίνου Χρυσικόπουλου, οι Έλληνες σέντερ και οι τρεις που περιμένουν για να μάθουν το μέλλον τους.

Η συμφωνία του Κέντρικ Ρέι με την ΑΕΚ επιτεύχθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, όμως ο Αμερικανός γκαρντ έγινε επίσημα μέλος των κιτρινόμαυρων το μεσημέρι του Σαββάτου (10/8). Ο Αμερικανός σκόρερ βρίσκεται μάλιστα στην Ελλάδα για να εξεταστεί από το ιατρικό team της νέας του ομάδας, καθώς αντιμετωπίζει έναν ελαφρύ τραυματισμό από τη συμμετοχή του στο τουρνουά των 2.000.000 δολαρίων που έγινε στις ΗΠΑ. Με την απόκτησή του η ΑΕΚ έκλεισε την αρχική της πεντάδα και πλέον χρειάζεται μερικές πινελιές για να ολοκληρώσει το ρόστερ της για τη σεζόν 2019/20, στην οποία θέλει να κάνει πρωταθλητισμό σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Κέντρικ Ρέι θα είναι ο βασικός πόιντ γκαρντ κι αυτή είναι μια εξέλιξη που προέκυψε κυρίως από την δική του επιθυμία να δώσει στην τρίτη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας περισσότερη έμφαση στη δημιουργία. Σπουδαίος σκόρερ, το έδειξε τη σεζόν 2017/18 με τη φανέλα της Νίμπουρκ, δεν "έπιασε" πέρυσι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θέλει στο επίπεδο του Basketball Champions League να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Θέλει να βελτιωθεί στο διάβασμα του παιχνιδιού, θα πιέζει τον αντίπαλο άσο και θα έχει δίπλα του τον Κιθ Λάνγκφορντ στο δύο, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος στο τρία, τον Γιόνας Ματσιούλις στο τέσσερα και τον Μάρκους Σλότερ στο πέντε. Αυτή θα είναι η καλή πεντάδα των κιτρινόμαυρων, αυτές θα είναι οι σημαντικότερες μονάδες στα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Ο Νίκος Γκίκας θα είναι ο backup άσος, ο Βασίλης Τολιόπουλος ο backup σούτινγκ γκαρντ, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος η τρίτη επιλογή στη θέση του σμολ φόργουορντ στην οποία θα κατεβαίνει για μερικά λεπτά ο Γιόνας Ματσιούλις, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης θα είναι ο δεύτερος σέντερ και από εκεί και πέρα όλα θα κριθούν από την έκβαση της υπόθεσης με τον Λίνο Χρυσικόπουλο.

Η ΑΝΑΜΟΝΗ, Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

Η ΑΕΚ θέλει εδώ και καιρό τον Έλληνα φόργουορντ, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δούλεψε μαζί του στον ΠΑΟΚ και στη διάρκεια της περασμένης σεζόν ο Χρυσικόπουλος βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό. Δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες PF αυτού του επιπέδου στην αγορά, ωστόσο όσο ο Κερκυραίος δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση με τον ΠΑΟΚ (με τον οποίο έχει συμβόλαιο για την περίοδο 2019/20), τόσο στην ΑΕΚ θα αισθάνονται τα χέρια τους δεμένα .

Σε περίπτωση που "ναυαγήσει" η περίπτωση Χρυσικόπουλου -που δεν έχει προχωρήσει σε προσφυγή για τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από την ομάδα της Θεσσαλονίκης- οι κιτρινόμαυροι θα προχωρήσουν στο εναλλακτικό τους πλάνο. Θα αναζητήσουν έναν Αμερικανό πάουερ φόργουορντ (τώρα ψάχνουν έναν ψηλό που θα παίζει στις θέσεις 5-4 και θα μπορεί να απειλεί από την περιφέρεια) και θα ολοκληρώσουν το ρόστερ τους με Έλληνα σέντερ, με τα ονόματα των Δημήτρη Μαυροειδή - Ζήση Σαρικόπουλου να βρίσκονται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Γιώργος Τσαλμπούρης, Χάρης Γιαννόπουλος και Δημήτρης Μωραΐτης περιμένουν επίσης τις εξελίξεις, με τον πρώτο να έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και να συζητά για την επέκτασή του και τον τρίτο να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων όπως ο Ήφαιστος Λήμνου κι ο Κολοσσός Ρόδου που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Δεν αποκλείεται, τέλος, μια προσθήκη στις θέσεις των γκαρντ, με τους διαθέσιμους Έλληνες να είναι συγκεκριμένοι και, φυσικά, για συγκεκριμένο ρόλο σε αυτή την ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ