ΑΕΚ

Ο Βασιλόπουλος κόντρα στον Παναγιώτη

Ο Βασιλόπουλος κόντρα στον Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έμεινε 7 χρόνια στον Ολυμπιακό. Πέρασε πολλά. Τώρα, ως παίκτης της ΑΕΚ, καλείται να στερήσει από την άλλοτε ομάδα του την χαρά ενός τροπαίου.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος έχει συνηθίσει πλέον να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Από τότε που η καριέρα του έφτασε σε τέλμα λόγω τραυματισμών και επέστρεψε στο προσκήνιο έχει αντιμετωπίσει τους “ερυθρόλευκους” με τις φανέλες της Κηφισιάς, του Κοροίβου, του Κολοσσού και του Άρη. Τώρα θα το κάνει και με την φανέλα της ΑΕΚ. Μόνο που αυτός ο αγώνας θα είναι διαφορετικός από τους άλλους.

Στην σκιά της είδησης ότι μία ασάφεια του κανονισμού της ΕΟΚ παρά λίγο να του στερήσει την συμμετοχή – και το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένσταση ο Ολυμπιακός να είναι ανοιχτό – ο Πυργιώτης φόργουορντ θα μπει στα “Δύο Αοράκια” για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην πρώην ομάδα του (17:15, LIVE Blog από το Sport24.gr) με την φανέλα της ΑΕΚ θέλοντας να κατακτήσει το τρόπαιο. Σαν να έπρεπε με κάποιο μαγικό τρόπο να βρεθεί απέναντί στην ομάδα που εκτόξευσε την καριέρα του την εφταετία 2005-2012, μέχρι οι σοβαροί τραυματισμοί να τον πάνε (πολύ) πίσω.

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πέρασε πολλά για να επανέλθει μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό . Έφτασε κοντά στο να τα παρατήσει, αλλά δεν το έκανε. Και η επιστροφή του στο παρκέ – και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο – είναι μία ιστορία που έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων. Δεν είναι το μπάσκετ πλέον το θέμα στην περίπτωσή του, είναι η ίδια η ζωή. Το μήνυμα που έστειλε σε πολύ κόσμο ότι ακόμα και αν η μοίρα αποφασίσει να στου στείλει το ένα χτύπημα μετά το άλλο, αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου και να δουλέψεις σκληρά για να ξεπεράσεις τις προσδοκίες όλων.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΑΡΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο 34χρονος φόργουορντ πέρασε τις μεγαλύτερες χαρές και λύπες με την φανέλα του Ολυμπιακού. Σε μερικές ώρες όμως – με... ενστάσεις από πλευράς Πειραιωτών ή χωρίς – θα μπει στο παρκέ έχοντας μία αποστολή: Να κατακτήσει το τρίτο Κύπελλο της καριέρας του μετά τα δύο τρόπαια που κατέκτησε με τους “ερυθρόλευκους” (2010, 2011). Μοιάζει με σενάριο ταινίας όλο αυτό το σκηνικό, αλλά μήπως και όλη η καριέρα του Βασιλόπουλου δε μοιάζει με ταινία έτσι κι αλλιώς;

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως η ίδια η ζωή φτιάχνει πιο περίεργα σενάρια από ότι φανταζόμαστε. Κάποια από αυτά είναι καλά και κάποια είναι άσχημα. Το σενάριο της ζωής του Βασιλόπουλου έχει τα πάντα μέχρι στιγμής. Το ναδίρ, το ζενίθ, την χαρά, τον πόνο, την εξιλέωση. Ο διεθνής φόργουορντ τα έχει ζήσει όλα. Και τώρα καλείται να βρεθεί μπροστά σε ακόμα μία πρόκληση: 40 λεπτά μακριά από ένα τρόπαιο, κόντρα στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι Έλληνες παίκτες στο παρελθόν.

Το τι θα περνάει από το μυαλό του Βασιλόπουλου την στιγμή που θα μπει στο παρκέ το ξέρει μόνο αυτός. Το μόνο σίγουρο είναι πως, ό,τι και αν γίνει, ο ίδιος δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Τον δικό του δρόμο της εξιλέωσης τον έχει περπατήσει μόνος του. Ο τελικός κόντρα στον Ολυμπιακό δεν είναι η κορύφωση του δράματος. Είναι απλώς η απόδειξη πως όλες αυτές οι θυσίες για να επανέλθει, όλες οι μοναχικές ώρες στο γυμναστήριο άξιζαν τον κόπο. Όλα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ