ΑΕΚ

Ο M(αυροκεφαλίδης)VP και η πρώτη φορά της ΑΕΚ

Ο M(αυροκεφαλίδης)VP και η πρώτη φορά της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έκανε το 4/4 στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ σε βάρος του Κοροίβου, τον οποίο κέρδισε για πρώτη φορά στην Αμαλιάδα. Απίστευτα πράγματα από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που κερδίζει (ξανά) τον τίτλο του πολυτιμότερου. Δείτε το σχετικό infographic.

Το απόγευμα του Σαββάτου (31/10) στην Αμαλιάδα, η ΑΕΚ πήρε την τέταρτη σερί νίκη της στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Το τελικό +9 (67-76) επί του Κοροίβου τη διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας, διευρύνοντας παράλληλα το αήττητό της στη φετινή αγωνιστική περίοδο εντός των συνόρων.

Η ανατροπή του σκορ και η κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα προσμετρούνται στα "συν" της ΑΕΚ, η οποία παίρνει νίκες και... εμπειρίες , σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα. Πέραν των όσων παίρνει όμως, υπάρχει και κάτι που άφησε στην Αμαλιάδα. Τι είναι αυτό; Το αρνητικό σερί που είχε δημιουργηθεί την τελευταία διετία, σύμφωνα με το οποίο έφευγε ηττημένη από την πόλη της Ηλείας.

Το κακό ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια (2013-'14), όταν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν δις -για το Κύπελλο Ελλάδος και την Α2. Στην πρώτη περίπτωση, ο Κόροιβος επικράτησε με 86-80, ενώ στη δεύτερη με 82-67. Εν τούτοις η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, με τους "μπλε" να ακολουθούν. Η παράδοση συνεχίστηκε κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, όταν στην πρεμιέρα της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, η ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου επικράτησε με 80-67. Έχοντας λοιπόν το 3/3, ο Κόροιβος έμπαινε με καλύτερη (θεωρητικά) ψυχολογία. Πλην όμως, υπολόγιζε χωρίς τον... ξενοδόχο.

Δηλαδή τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ ήταν -ξανά- ο κορυφαίος της "Ένωσης", αφού ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους (με 11/14 δίποντα και 6/8 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 30'02'', για να δώσει συνέχεια στις εντυπωσιακές φετινές του εμφανίσεις. Βλέπετε, είναι η τέταρτη φορά (σε εφτά αγώνες) που σημειώνει 20+ πόντους, την ώρα που ποτέ έως τώρα δεν ήταν μονοψήφιος (σ.σ. season low οι 11 πόντοι με το Λαύριο).

Γενικότερα, είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, την ώρα που έχει ήδη τρία νταμπλ νταμπλ (με ΠΑΟΚ, Γαλατάσαραϊ και Νίζνι Νόβγκοροντ).

Για να διαπιστώσετε καλύτερα την εντυπωσιακή του παρουσία στους επτά αγώνες της ΑΕΚ σε Basket League ΣΚΡΑΤΣ και Eurocup, δεν έχετε παρά να αποταθείτε στο infographic που ακολουθεί...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ