ΑΕΚ

Ντιλρόι Τζέιμς: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές

Ντιλρόι Τζέιμς: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές
EUROKINISSI

Ο Ντιλρόι Τζέιμς έκανε την διαφορά για την ΑΕΚ κόντρα στην Σαν Λορέντζο, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι είναι πολύτιμος για την “Ένωση”.

Ο Ντιλρόι Τζέιμς δεν έπρεπε να φύγει ποτέ από την ΑΕΚ. Η επιστροφή του στην “Ένωση” πριν από μερικές εβδομάδες διόρθωσε ένα λάθος του καλοκαιριού. Η απόδοσή του στον ημιτελικό με την Σαν Λορέντζο στη νίκη της ΑΕΚ με 86-74 η επιβεβαίωση του πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα.

Ο Τζέιμς ήταν αυτός που μαζί με τους Λαρεντζάκη, Σάκοτα και – στο δεύτερο ημίχρονο – Θίοντορ φρόντισαν ώστε η ΑΕΚ να μην πέσει θύμα έκπληξης από την Σαν Λορέντζο. Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας αυτής της νίκης ωστόσο πρέπει αυτή τη φορά να πάει στον Τζέιμς. Έναν παίκτη που σπάνια έχει την προβολή που του αξίζει, αλλά δίνει πάντα ό,τι έχει για να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Κόντρα στην Σαν Λορέντζο ο απόφοιτος του Κολεγίου του Ρόουντ Άιλαντ είχε 15 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Το πιο εντυπωσιακό στατιστικό του ωστόσο ήταν το +27 στον δείκτη +/-, το οποίο δείχνει την επιρροή του στο παιχνίδι. Παίζοντας κυρίως ως σέντερ λόγω της άσχημης βραδιάς του – MVP της ΑΕΚ την φετινή σεζόν – Βινς Χάντερ, ο Τζέιμς έκανε όλα αυτά τα πράγματα που τον χαρακτηρίζουν, κάνοντας την διαφορά: Καλή άμυνα στο post και στις αλλαγές στα σκριν, παιχνίδι από έξω προς τα μέσα στην επίθεση και μάχη για κάθε ριμπάουντ. Τίποτα περιττό – εκτός ίσως από κάποιες παραπάνω ντρίμπλες μερικές φορές – τίποτα που να κάνει ζημιά στην ΑΕΚ. Όπως πάντα δηλαδή.

ΣΤΑΡ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο Τζέιμς δεν είναι σταρ. Ποτέ δεν ήταν και δύσκολα θα γίνει τώρα. Είναι όμως ένας παίκτης που έχει προσωπικότητα και μέταλλο νικητή. Αυτό είναι κάτι που κατάλαβαν πολλοί στην ΑΕΚ πέρυσι, βλέποντάς τον να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του στα μεγάλα παιχνίδια της “Ένωσης”. Από τον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μέχρι το Final Four του Basketball Champions League. Την δόξα την πήραν οι συμπαίκτες του, αλλά όλοι ήξεραν ότι χωρίς αυτόν η ΑΕΚ δεν θα έφτανε τόσο μακριά.

Ντιλρόι Τζέιμς: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές
EUROKINISSI

Η παρουσία του άλλοτε παίκτη της Γκαζιανζέπ εξασφαλίζει ανάσες στον Χάντερ, ελευθερία κινήσεων στους Σάκοτα και Ματσιούλις, χώρο για βελτίωση στον Τσαλμπούρη, ασφάλεια για τους περιφερειακούς της ομάδας, που ξέρουν ότι έχουν έναν ογκόλιθο στο πλευρό τους. Αυτά που κάνει ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ συνήθως δεν εντυπωσιάζουν. Ο Τζέιμς εστιάζει στην ουσία. Είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και ένα πολύτιμο γρανάζι σε μία “κιτρινόμαυρη” μηχανή, που δείχνει να βρίσκει πατήματα στο καλύτερο σημείο μέσα στην σεζόν. Κόντρα στην Σαν Λορέντζο, η εμφάνιση του Τζέιμς ήταν απλώς μία υπενθύμιση ότι όσο υπάρχει αυτός, η ΑΕΚ θα έχει πάντα ισορροπία. Δεν είναι σταρ. Είναι όμως σταρ στον ρόλο του και αυτό είναι αρκετό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ