ΑΕΚ

Νέο "καρφί" από Σάκοτα για τους παίκτες του

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ήταν πολύ σκεπτικός στη Συνέντευξη Τύπου μετά την εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα Πάτρας, μιλώντας για παίκτες που... διαλέγουν ανάλογα την περίσταση.

Από τη μία η εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα Πάτρας για το πρωτάθλημα, από την άλλη ο τραυματισμός του Ντούσαν Σάκοτα . Όλα πήγαν στραβά για την ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε πριν από το Final Four του Basketball Champions League, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να παρουσιάζεται εξόχως σκεπτικός στην Αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ.

" Ήταν πολύ άσχημο παιχνίδι, ιδιαίτερα στην αρχή. Δε νομίζω ότι μας βοήθησε αυτή η διακοπή. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι και οι άλλοι δεν είχαν παιχνίδια. Δεν είχαμε ρυθμό ούτε στην άμυνα ούτε στην επίθεση, όσο χρειαζόταν για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δεχθήκαμε πολλούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις, ο Προμηθέας Πάτρας πήρε είκοσι επιθετικά ριμπάουντ, μόνο με τη Νίμπουρκ θυμάμαι κάτι τέτοιο. Αυτό είναι απαράδεκτο", ήταν η πρώτη τοποθέτηση του προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος πρόσθεσε:

" Από τα είκοσι επιθετικά, τα οκτώ τα πήρε ένας παίκτης από την περιφέρεια, ο Χρήστος Σαλούστρος. Απίστευτο. Υπήρχε έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποιες φάσεις, είχαμε σκέψη μόνο για επίθεση. Αυτό ήταν στο μυαλό μας. Θέλαμε να κερδίσουμε για δύο λόγους. Από τη μία γιατί είναι σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα, όπου έχουμε χάσει εδώ και καιρό την καλή θέση. Δύσκολα όμως μένουμε συγκεντρωμένοι σε δύο δρόμους, οι παίκτες διαλέγουν μόνοι τους και είναι συγκεντρωμένοι για κάτι που θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικό. Αυτό δεν μου αρέσει, αλλά έτσι είναι. Θα θέλαμε να έχουμε καλύτερο κλίμα εν όψει του Final Four. Με νίκη θα χτίζαμε την ψυχολογία μας".

Τόνισε μάλιστα πως " είμαστε υποχρεωμένοι όμως να κάνουμε την κριτική μας, γιατί το παιχνίδι αξίζει τέτοιας", ενώ σε ερώτηση για τον Μάνι Χάρις και την επιστροφή του στην δράση μετά από μια περίοδο απουσίας λόγω ενοχλήσεων, απάντησε πως " είμαστε ομάδα που όταν λείπει ένας παίκτης, είμαστε... μισή ομάδα. Είναι ευχάριστο που γύρισε, να μην χάσουμε όμως άλλον παίκτη. Εννοώ τον Ντούσαν (Σάκοτα). Δεν ξέρω αν πρόκειται για θλάση ή όχι, θα δούμε".

Θυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, η ΑΕΚ είχε ηττηθεί εντός έδρας κι από τον ΠΑΟΚ, με τον Ντράγκαν Σάκοτα να στέκεται πάλι σε θέμα νοοτροπίας και να κάνει λόγο για... πρόστιμο στους παίκτες .

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ