ΑΕΚ

Μπάνκι: "Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση"

Μπάνκι: "Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση"

Σε βαρύ κλίμα έγινε η συνέντευξη Τύπου του Λούκα Μπάνκι, μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Χολαργού. Ο Ιταλός τεχνικός των κιτρινόμαυρων εξωτερίκευσε τα συναισθήματά του για όσα γίνονται τελευταία στο ελληνικό μπάσκετ.

Προβληματισμένος; Απογοητευμένος; Ο Λούκα Μπάνκι σίγουρα δεν αισθάνεται καλά για όσα ζει το τελευταίο διάστημα, προσπάθησε αρχικά να σταθεί στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα ΑΕΚ - Χολαργός , στη συνέχεια όμως άνοιξε την καρδιά του και εξωτερίκευσε όσα νιώθει μετά από αυτά που έχουμε ζήσει τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες στο ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός:

"Ξεκινήσαμε τη σειρά με νίκη, ήταν σημαντικό για να προχωρήσουμε σε αυτή τη σειρά που χρειάζονται δύο νίκες. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν ήταν εύκολο να προετοιμαστούμε τον τελευταίο καιρό. Δεν γνωρίζαμε πότε θα ξεκινήσουν τα playoffs, πραγματικά είχαμε μια καλή προσέγγιση στα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά δεν ήμασταν τόσο κυνικοί, όσο έπρεπε.

Τα playoffs μας δίνουν την ευκαιρία να γυρίσουμε στο παρκέ σε λίγες μέρες, θα πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας γιατί η αντιμετώπιση των αντιπάλων μας θα είναι διαφορετική. Στο γήπεδό τους κάνουν καλά παιχνίδια όλη τη χρονιά"

Ακολούθησε το δικό του ξέσπασμα για όσα γίνονται στο μπάσκετ της χώρας:

" Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο, είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν ξεκάθαρος ο εκνευρισμός των παικτών μας. Δεν σας κρύβω ότι το να βάλουμε δύο νέα παιδιά στην ομάδα, όπως και το να βελτιώσουμε την κατάσταση του Θίοντορ, με βοήθησαν να κρατήσω συγκεντρωμένο το σύνολο. Καταλαβαίνετε ότι δεν είναι αυτή η ατμόσφαιρα των playoffs.

Φυσικά και πιστεύω ότι δημιουργείται μια κακή φήμη στην Ευρώπη για το ελληνικό μπάσκετ, το έχω ξαναπεί. Σε μια χρονιά που ο Αντετοκούνμπο παίρνει το MVP και διεκδικεί το πρωτάθλημα στο NBA. Σε μια χρονιά που η Εθνική προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με αθλητές αυτού του πρωταθλήματος. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός μπήκε στα playoffs της EuroLeague κι εμείς πλησιάσαμε στο δεύτερο συνεχόμενο Final Four. Το ελληνικό μπάσκετ δεν αξίζει αυτή την κατάσταση, αλλά δεν αλλάζω την επιλογή μου. Συνεχίζω να θεωρώ την Ελλάδα εκπληκτική μπασκετική χώρα, χρειαζόμαστε όμως σεβασμό.

Όλο αυτό που ζούμε, είναι μια ενοχλητική κατάσταση για το ελληνικό μπάσκετ. Το παρκέ δείχνει ποιοι έπρεπε να είναι στην πρώτη και τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου, χάσαμε άσχημα από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, είμαστε η τρίτη δύναμη στο πρωτάθλημα και η μπάλα δεν λέει ψέματα. Από τη στιγμή που είμαστε όμως πρώτοι, είναι στην ηρεμία και την εσωτερική μας δύναμη, η συνέχεια και η συνοχή. Με αυτά τα στοιχεία ο οργανισμός προσπάθησε να αντισταθεί στις ατυχίες, στις ήττες και στο να χάσει κάποιους στόχους που ήταν σημαντικοί. Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες, αλλά ποτέ δεν χάσαμε την κατεύθυνσή μας.

Είμαι πολύ περήφανος για την ΑΕΚ, για την επιλογή που έκανα το προηγούμενο καλοκαίρι. Η καθημερινότητα του κλαμπ ήταν αυτό ακριβώς που περίμενα να βρω. Η συμπεριφορά των οπαδών ήταν αυτή που περίμενα. Στο ματς με τη Μπάμπεργκ στενοχωρηθήκαμε, αλλά ένιωσα περήφανος. Αυτό που περίμενα το βρήκα".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ