ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάνκι: "Μεγάλο βάρος στους ώμους μας το τρόπαιο του Champions League"

Μπάνκι: "Μεγάλο βάρος στους ώμους μας το τρόπαιο του Champions League"

Ο Λούκα Μπάνκι μίλησε στο πλαίσιο της media day της ΑΕΚ για το βάρος του τροπαίου στο Basketball Champions League και τους στόχους των "κιτρινόμαυρων" για τη νέα σεζόν.

Η ΑΕΚ θα αρχίσει τη νέα σεζόν ως τροπαιούχος του Basketball Champions League και αυτό από μόνο του προσθέτει επιπλέον βάρος στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι. Επιπλέον υποχρεώσεις. Αυτό υπογράμμισε και ο Ιταλός προπονητής στο πλαίσιο της media day που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/10) η "Ένωση" ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, η οποία θα αρχίσει επίσημα με την πρώτη αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων την προσεχή Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

" Φυσικά πρόκειται για ομάδα αρκετά καινούρια, με νέο προπονητή. Ωστόσο έχουμε αρκετούς παίκτες που βρίσκονταν εδώ και τα προηγούμενα χρόνια και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την πνευματική νοοτροπία και την στάση τους για να αποδείξουμε στον καθένα το στυλ της ομάδας", είπε αρχικά ο Μπάνκι, που τόνισε ότι " ο στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις, στο κύπελλο και το BCL στα οποία είμαστε και κάτοχοι του τροπαίου, καθώς και στο πρωτάθλημα. Πρόκειται για μεγάλο βάρος στους ώμους μας αλλά είναι μία πρόκληση".

" Ξέρουμε τι έκανε η ΑΕΚ πέρυσι, δεν νιώθουμε καθόλου πίεση αλλά την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβουμε την περασμένη σεζόν αλλά θα κινηθούμε με νέα κριτήρια, είναι νέα σεζόν, καινούργια εμπειρία. Στόχος μας είναι μετά την κατάκτηση τροπαίων να καθιερώσουμε σταθερότητα στην ομάδα και την διαχείριση. Να αρχίσουμε να δουλεύουμε για να έχουμε νέες επιτυχίες στο μέλλον", συνέχισε ο Ιταλός τεχνικός, που πρόσθεσε αναφορικά με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει στον "δικέφαλο".

" Για τους παίκτες και τους προπονητές καλύτερο είναι να μην μιλούν για τα συμβόλαια. Κάθε χρόνο τα πάντα αλλάζουν γρήγορα, το ρόστερ, οι παίκτες, προπονητής. Τώρα εξαιτίας αυτού πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας να παρουσιαστούμε καλοί όσο πιο σύντομα γίνεται. Θα δούμε κατά την διάρκεια της σεζόν πόσο μακριά θα είναι η σεζόν και πόσο θα κρατήσει η περιπέτειά μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου. Το παρκέ και τα αποτελέσματα κρίνουν".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ