ΑΕΚ

Μπάνκι: "Γιατί είναι αποκλεισμένοι κάποιοι διαιτητές;"

Μπάνκι: "Γιατί είναι αποκλεισμένοι κάποιοι διαιτητές;"
EUROKINISSI

Με τους διαιτητές τα είχε ο Λούκα Μπάνκι μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, ενώ αναρωτήθηκε γιατί δεν ορίζονται διαιτητές ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε αυτά τα ντέρμπι.

Ενοχλημένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν οι διαιτητές την ομάδα του, δήλωσε ο Λούκα Μπάνκι στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Ολυμπιακό . Ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι δεν μπαίνουν σε τέτοια ντέρμπι κορυφαίοι διαιτητές που συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς ωστόσο να αποφύγει να μιλήσει και για τα λάθη των παικτών του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ΑΕΚ:

" Είμαι απογοητευμένος από την ήττα. Επιθυμούσα να παίξουμε μέχρι το τέλος του αγώνα στο επίπεδο των αντιπάλων μας. Ηταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε παίκτες τέτοιου επιπέδου. Προσπαθήσαμε με διάφορους τρόπους να κλείσουμε τα κενά, αλλά η διαφορά ήταν το μεγάλο αβαντάζ του Ολυμπιακού. Παρ’ όλα αυτά και στα ριμπάουντ είχαμε δύναμη να αντισταθούμε. Καταλαβαίνετε ότι ήταν δύσκολο να έχουμε πλεονέκτημα και ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις βολές.

Με αυτά τα δεδομένα το ότι χάναμε στο ημίχρονο μόνο με τρεις πόντους δείχνει την προσπάθειά μας. Δεν είμαστε σε καλή φάση, ούτε σε εμπιστοσύνη και ούτε σε ψυχολογική κατάσταση. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε έναν νέο παίκτη, αλλά δεν το καταφέραμε. Όπως αντίθετα έκανε ο Ολυμπιακός με τον Τσέρι και αυτό σήμαινε πως ο νέος παίκτης έφερε ενέργεια. Είναι ένας αθλητής με πιο ελεύθερο μυαλό γιατί θεωρώ πως πολλά από τα λάθη μας ήταν αποτέλεσμα της έντασής μας. Σε αυτό το παιχνίδι δεν κερδίσαμε ούτε μία περίοδο αλλά η μεγαλύτερη διαφορά ήταν το τρίτο δεκάλέπτο που ήταν τέσσερις πόντοι. Σε αυτό το κομμάτι μέτρησαν πολύ τα τελευταία δύο λεπτά.

Αν δεν είχε γίνει αυτό στα τελευταία λεπτά, θα ήμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το φινάλε. Από εδώ και πέρα, έχουμε μπροστά μας διακοπή. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αναπαράξουμε την ενέργεια των απόντων, να γυρίσουν οι τραυματίες και να επανέλθουν σε καλή κατάσταση. Ένας άλλος παράγοντας που δημιούργησε πρόβλημα ήταν οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, που ήταν αποτέλεσμα λαθών και αυτοί οι πόντοι ήταν αποτέλεσμα και της σωματικής δύναμης των παικτών του Ολυμπιακού.

Πραγματικά αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια μεγάλη διαφορά στις βολές, δεν μπορώ να την καταλάβω. Ο Ολυμπιακός βάζει την μπάλα κοντά στο καλάθι, αλλά και εμείς δεν πήραμε πλεονέκτημα από τις διεισδύσεις μας. Η διαφορά στις βολές δεν είναι φωτογραφία αυτού που συνέβη στο γήπεδο. Είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να βελτιώσουμε την ομάδα, την κατάσταση και να βελτιώσουμε την ικανότητα της ομάδας να παίζει με ομάδες τέτοιου στυλ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν αποκλειστεί αυτοί οι διαιτητές. Αυτό που έγινε δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό ώστε να μένουν εκτός κλήρωσης τις τελευταίες αγωνιστικές. Ξέρω ότι συμβαίνουν κι άλλα πράγματα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω γι αυτό. Υπάρχει κάτι για το οποίο έχουν καταδικαστεί; Αν δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπαίνουν σε κληρώσεις.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό για τα πλέι οφ. Και κάτι που φαίνεται από τα αποτελέσματα που δέιχνουν ότι μέχρι το τέλος οι ομάδες θα παλέψουν, άρα χρειάζονται καλύτεροι διαιτητές και αποφάσεις και στο τέλος της ημέρας χρειάζονται καλύτερες προσπάθειες. Άρα είναι αναγκαίο να βλέπουμε τους καλύτερους διαιτητές στο γήπεδο.Εγώ είδα στο παρκέ διαιτητές πολύ προετοιμασμένους, που ήξεραν πως να προσεγγίσουν τον αγώνα. Είδα ότι δεν υπήρχαν ίδια κριτήρια διαιτησίας. Παρ’ όλα αυτά οι διαιτητές έιναι πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως χρειάζονται οι καλύτεροι διαιτητές, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο αριθμός των σουτ τριών πόντων που κάναμε είναι αποτέλεσμα επιλογών του αντιπάλου. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι είναι δική μας στρατιγική. Σίγουρα και εμείς βρίσκαμε άλλες εναλλακτικές μέσα στο παιχνίδι. Από την αρχή του παιχνιδιού δεν είχαμε παίκτες κυριαρχικούς στο ζωγραφιστό. Στην περιφέρεια χάσαμε τον καλύτερο παίκτη μας και όταν αντιμετωπίζεις τέτοια μεγέθη και επιθετικότητα τότε βρήκαμε σουτ από την περιφέρεια χωρίς αυτό να είναι αρχική επιλογή μας, αλλά μας ώθησε ο αντίπαλος. Το δεύτερο πλάνο μας θα ήταν να παίρναμε κάποιες περισσότερες βολές μέσα από τις διεισδύσεις μας.

Ο Λαρεντζάκης έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι. Έδωσε τα πάντα, έδωσε ενέργεια. Έκανε μεγάλη πρσοπάθεια και στις δύο πλευρές. Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα έτσι όπως διάβαζε το παιχνίδι δεν υπήρχε πολύ σοβαρή προσπάθεια να κερδίσουμε και πιστεύω ότι η αλλαγή έγινε επειδή τελείωσε το παιχνίδι. Άρα ο λόγος να βγει έξω ήταν για να τον προστατεύσω. Κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε, εάν ήμασταν κοντά στο σκορ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ