ΑΕΚ

Μόνο η Στρασμπούρ στο μυαλό της ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν ήταν αδιάφορος για την ΑΕΚ. Δεν ήταν όμως και προτεραιότητα για την “Ένωση”, η οποία εδώ και μέρες σκέφτεται μόνο τον αγώνα της χρονιάς κόντρα στην Στρασμπούρ.

Κοιτώντας κάποιος την στατιστική του αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό , μπορεί να δει έναν αριθμό που δείχνει πολλά: 23 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα. Τι αντιπροσωπεύει αυτός ο αριθμός; Τον χρόνο συμμετοχής του Ντούσαν Σάκοτα.

Είναι εύλογο να ρωτήσει κανείς τι σημασία έχει ο χρόνος συμμετοχής του αρχηγού της “Ένωσης”. Αν όμως μάθει ότι ότι κανείς δεν αγωνίστηκε περισσότερο από αυτόν στο παιχνίδι μπορεί σιγά-σιγά να μπει στο κλίμα: Στην ΑΕΚ σαφώς και ήθελαν τη νίκη κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Πάνω από όλα όμως το μυαλό όλων βρισκόταν στο Στρασβούργο, εκεί όπου σε δύο ημέρες (4/4) η ΑΕΚ θα δώσει τον αγώνα της χρονιάς κόντρα στην Στρασμπούρ.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ... ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν ήταν τίποτα περισσότερο για την ΑΕΚ από μία ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις της, αλλά με... μέτρο. Σαφώς και η “Ένωση” ήθελε τη νίκη στο παιχνίδι, αλλά δεν επρόκειτο να φτάσει στα άκρα για να κερδίσει. Αυτό φαίνεται τόσο από την απόλυτη κατανομή του χρόνου συμμετοχής, αφού 9 παίκτες αγωνίστηκαν μεταξύ 17 και 23 λεπτών και άλλοι δύο (Μαυροειδής και Καββαδάς) 11 και 8 λεπτά αντίστοιχα, αλλά και από την απόφαση να μην παρθεί κάποιο ρίσκο με την συμμετοχή του Μάνι Χάρις.

Αν ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είχε χαρακτήρα “ζωής ή θανάτου” για την ΑΕΚ σαφώς και ο Ντράγκαν Σάκοτα θα έκανε διαφορετική διαχείριση του υλικού του. Ξέροντας όμως ότι μία νίκη – η οποία δεν είναι καν σίγουρο ότι θα ερχόταν ακόμα και αν η ΑΕΚ τα έδινε όλα, αφού, κακά τα ψέματα, και ο Ολυμπιακός στο... ρελαντί έπαιζε – δεν θα πρόσφερε κάτι παραπάνω από το γόητρο, δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει η “Ένωση” να σπαταλήσει ενέργεια πριν από τον αγώνα της χρονιάς.

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

τα δύο τάιμ-άουτ που σπαταλήθηκαν στο τέλος για να χρησιμοποιηθεί ένα play ειδικών καταστάσεων ενώ το παιχνίδι είχε κριθεί – κράτησε “ζεστούς” όλους τους παίκτες χωρίς να υπερβάλλει και έδειξε έτοιμη να αντιμετωπίσει την Στρασμπούρ.

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΒΓΗΚΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η – χωρίς Μάνι Χάρις – ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια για αρκετή ώρα τον – χωρίς Παπανικολάου, Πρίντεζη – Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Αυτό από μόνο του είναι θετικό για την “Ένωση”, που επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά φέτος ότι βρίσκεται πλέον σε άλλο επίπεδο. Οι εμφανίσεις της μέσα στην σεζόν το έχουν επιβεβαιώσει πολλάκις.

Η κατάσταση των περισσότερων παικτών, η φρεσκάδα που έδειξαν και η προσπάθειά τους και στις δύο πλευρές του παρκέ συγκαταλέγονται επίσης στα θετικά, με αποκορύφωμα την παρουσία του παροπλισμένου Έντιν Άτιτς, ο οποίος στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ότι ίσως αξίζει ευκαιριών. Ευκαιριών που ίσως πάρει στο φινάλε της σεζόν στην Stoiximan.gr Basket League.

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Όπως και να έχει, η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός αποτέλεσε μία καλή... προσομοίωση της Στρασμπούρ για την ΑΕΚ και μάλιστα σε καλύτερη έκδοση. Τα σχήματα με 3 γκαρντ των “ερυθρόλευκων” και η παρουσία δύο Stretch-4 (Τιλί, Παπαπέτρου) ένεκα των τραυματισμών της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να αντιμετωπίσει ένα στυλ παιχνιδιού που ανά διαστήματα έμοιαζε με της Στρασμπούρ, αλλά ήταν σαφώς πιο σκεπτόμενο. Μένει να φανεί τώρα αν οι “κιτρινόμαυροι” θα είναι έτοιμοι σε δύο μέρες για να αντιμετωπίσουν τις κατά... κύματα επιθέσεις των Γάλλων.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ