ΑΕΚ

Μία ΑΕΚ γεμάτη "ΑΝ"

Μία ΑΕΚ γεμάτη "ΑΝ"
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE OFFICIAL PAGE

H ΑΕΚ έχει δείξει ότι έχει καρδιά. Για να κερδίσει όμως μία ομάδα χρειάζεται να παίξει και μπάσκετ, αλλιώς μένει πάντα με ένα “ΑΝ”. Ένα “ΑΝ” που ακολουθεί την “Ένωση” από την αρχή της χρονιάς και την έχει φέρει τώρα σε αυτή τη θέση.

ΑΝ η ΑΕΚ είχε ξυπνήσει νωρίτερα κόντρα στην Μπαϊρόιτ θα μπορούσε να είχε κερδίσει . ΑΝ οι διαιτητές δεν είχαν κλείσει τα μάτια σε δύο παραβάσεις των διαιτητών – για τις οποίες υπέβαλε ένσταση η ΑΕΚ – τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. ΑΝ δεν είχε μπει το τρίποντο του Λίνχαρτ στο τέλος του αγώνα η ΑΕΚ θα είχε μία ευκαιρία για τη νίκη.

Τα “ΑΝ” κρύβουν γενικώς μία γοητεία. Σε όλους αρέσουν τα “τι θα γινόταν ΑΝ” δεν γινόταν κάτι. Είναι μία λέξη, δύο γράμματα, που δημιουργούν την σκέψη του ανεκπλήρωτου, που προϊδεάζουν ότι μία ατυχία της στιγμής, μία αδικία, ένα χαμένο σουτ, κάτι τέλος πάντων εντελώς έξω από τις δυνατότητες μίας ομάδας την έφερε σε δύσκολη θέση και οδήγησε στην ήττα. Τα “ΑΝ” όμως κρύβουν και κάτι άλλο: Αδυναμίες και λάθη.

Την φετινή σεζόν ακολουθούν πολλά “ΑΝ” την ΑΕΚ σχεδόν μετά κάθε παιχνίδι της. Η πλειοψηφία αυτών σχετίζεται με το τι θα γινόταν “ΑΝ” η “Ένωση” ξεκινούσε καλύτερα τα παιχνίδια ή ξυπνούσε νωρίτερα και δεν έμενε πίσω με διψήφιες διαφορές στους αγώνες του Basketball Champions League. Όπως δηλαδή και στον αγώνα με την Μπαϊρόιτ, που βρήκε τους “κιτρινόμαυρους” να κυνηγάνε από την αρχή στο σκορ, να “γυρίζουν” δύο φορές το παιχνίδι και τελικά να γνωρίζουν ακόμα μία ήττα. Όταν λοιπόν μαζεύονται τόσα πολλά “ΑΝ”, γίνεται ξεκάθαρο ότι πλέον όλες αυτές οι ήττες δεν έχουν έρθει από ατυχία. Απλώς έχει πρόβλημα η ΑΕΚ.

Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ

Μία ΑΕΚ γεμάτη "ΑΝ"
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE OFFICIAL PAGE


Το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει φέρει τούμπα σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχει βρεθεί πίσω στο σκορ σε Stoiximan.gr Basket League και Basketball Champions League σίγουρα κάτι δείχνει. Δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει προσωπικότητα, ότι έχει πείσμα, ότι έχει καρδιά, ότι παλεύει, ότι αρνείται να χάσει. Το πρόβλημα όμως είναι ότι στο τέλος... χάνει. Γιατί όσο καλή κι αν είναι η καρδιά και το πείσμα, για να κερδίσει μία ομάδα πρέπει να παίξει και μπάσκετ. Κάτι που – όσο βαρύ κι αν ακούγεται – η ΑΕΚ δεν το έχει κάνει φέτος, με την εικόνα της να είναι κάκιστη από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η νίκη επί του Παναθηναϊκό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος έδειξε ότι αυτή η ΑΕΚ έχει δυνατότητες. Παραμένει το φωτεινό σημείο για την “Ένωση” στην φετινή σεζόν, σαν έναν φάρο μέσα στη νύχτα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το φως αυτού του φάρου αρχίζει και τρεμοσβήνει. Ό,τι έγινε πριν και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό – με αποκορύφωμα τις τελευταίες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη – έχει φέρει σε δύσκολη θέση άπαντες στην ομάδα.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ξέρει ότι βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, με τα πράγματα να μη μοιάζουν καλά για αυτόν . Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι από την εικόνα που δείχνουν στο παρκέ. Η διοίκηση είναι – απολύτως λογικά – προβληματισμένη. Οι φίλαθλοι μοιάζει να έχουν έναν εκνευρισμό, τον οποίο δεν αποκλείεται να βγάλουν στο ντέρμπι της Κυριακής (10/12) με τον Ολυμπιακό στην Stoiximan.gr Basket League. Η κατάσταση γενικώς μυρίζει... μπαρούτι.

Τίποτα δεν έχει χαθεί, αλλά...

Μία ΑΕΚ γεμάτη "ΑΝ"
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE OFFICIAL PAGE


Οι μαζεμένες ήττες έχουν βαρύνει πολύ την ατμόσφαιρα στην ΑΕΚ. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι – έστω και πολύ οριακά – οι “κιτρινόμαυροι” βρίσκονται εντός στόχων. Στην Stoiximan.gr Basket League η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, αφού υπάρχουν 19 αγωνιστικές ακόμα. Το πρόγραμμα βέβαια είναι πολύ δύσκολο από εδώ και πέρα, αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αγώνες με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον Προμηθέα. Στο Basketball Champions League η ΑΕΚ είναι σε δεινή θέση, αλλά αν κάνει τις νίκες που πρέπει (αρχής γενομένης στη Μαδρίτη κόντρα στην Εστουδιάντες) μπορεί να πάρει την πρόκριση. Στο Κύπελλο Ελλάδος βρίσκεται στον τελικό.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο τα αποτελέσματα που έχουν προβληματίσει, όσο η εικόνα της ομάδας. Και είναι αυτή η εικόνα που έχει κάνει πολύ κόσμο να πιστέψει ότι η κατάσταση είναι δύσκολο να ανατραπεί, αφού βλέπει ένα σύνολο αποδιοργανωμένο, το οποίο ψάχνει από κάπου να πιαστεί. Σαν να χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να έρθει ξανά στην ζωή και να παίξει με βάση τις πραγματικές του δυνατότητες.

Στην “Ένωση” είναι δεδομένο ότι αναμένονται εξελίξεις. Ήδη ο Μπάντζα Σι πρακτικά αποτελεί παρελθόν, με τον Έντιν Άτιτς να παίρνει την θέση του στην Stoiximan.gr Basket League. Ο Κέλσι Μπάρλοου λογικά θα τον ακολουθήσει. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος είναι πιθανό να είναι ο επόμενος, εκτός αν αποφασιστεί να του δοθεί μία τελευταία ευκαιρία, αν και αυτή η “ευκαιρία” του είχε δοθεί μετά την ήττα στην Ρόδο από τον Κολοσσό.

Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι στην ΑΕΚ κουράστηκαν να ακούνε συνέχεια την λέξη “ΑΝ”. Τα υποθετικά σενάρια έχουν πλέον τελειώσει προ πολλού στην “Ένωση”, η οποία οφείλει να πατήσει στα πόδια της και να παίξει επιτέλους με βάση τις πραγματικές της δυνατότητες.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ