ΑΕΚ

Μαυροειδής: Η σταθερή αξία της ΑΕΚ

ΑΕΚ-ΤΡΙΚΑΛΑ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
ΑΕΚ-ΤΡΙΚΑΛΑ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ BASKET LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μαυροειδής απέδειξε στη πρεμιέρα της Stoiximan.gr Basket League κόντρα στα Τρίκαλα ότι είναι σημαντικός για την ΑΕΚ για έναν πολύ απλό λόγο: Επειδή έχει πάντα τον τρόπο να φέρνει εις πέρας την αποστολή του.

Η πρεμιέρα της σεζόν για την ΑΕΚ στην Stoiximan.gr Basket League κόντρα στα Τρίκαλα θεωρητικά δεν έκρυβε κινδύνους. Το πόσο επικίνδυνο είναι ένα παιχνίδι όμως το καθορίζει το φαβορί. Κι εκεί είναι που χρειάζεται κάποιοι παίκτες να βγουν μπροστά για να καθαρίσουν νωρίς την... μπουγάδα.

Ένας τέτοιος παίκτης λοιπόν είναι και ο Δημήτρης Μαυροειδής. Ο έμπειρος σέντερ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στην – όπως αποδείχθηκε – εύκολη νίκη της “Ένωσης” με 91-72 . Βασικά, ήταν από τους κύριους υπεύθυνους που οι “κιτρινόμαυροι” δεν χρειάστηκε τελικά να αγχωθούν μέχρι να κερδίσουν. Με ποιον τρόπο; Κάνοντας τα... απλά, προκειμένου η ΑΕΚ να πάρει την διαφορά όταν χρειάζεται.

Με τα Τρίκαλα να μοιάζουν απειλητικά στην πρώτη περίοδο (όταν ξέφυγαν με 14-6) και γενικώς να δείχνουν... άγριες διαθέσεις, ο Μαυροειδής ήταν αυτός που τους... προσγείωσε. Η είσοδός του στο παρκέ και το συνεχόμενο “τάισμά” του από τους περιφερειακούς της ΑΕΚ του έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει και – το κυριότερο – να δημιουργήσει φθορά στα Τρίκαλα, που από ένα σημείο και μετά ξέμειναν από λύσεις.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον άλλοτε διεθνή σέντερ να έχει 15 πόντους και 6 ριμπάουντ σε μόλις 14 λεπτά συμμετοχής, ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο στην στατιστική του ήταν άλλο: Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 κερδισμένα φάουλ (!) ασκώντας τρομερή πίεση στα Τρίκαλα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι η ΑΕΚ δεν απειλούσε μόνο από έξω προς τα μέσα, αλλά και αντίθετο. Έδωσε δηλαδή μία ισορροπία στην ομάδα του.

Ξέρει τον ρόλο του

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Το φετινό πλάνο θέλει τον Μαυροειδή να έχει μειωμένο ρόλο σε σχέση με πέρυσι. Η προώθηση του Τσινέμελου Ελόνου στην βασική πεντάδα και η προσπάθεια ανάδειξης του Γιώργου Τσαλμπούρη αυτό δείχνουν. Την ίδια στιγμή, όμως, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ξέρει τι να περιμένει από τον 32χρονο σέντερ, με τον οποίο εξάλλου έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν. Για αυτό και σκοπεύει να τον ενεργοποιεί όταν τα πράγματα... ζορίζουν. Όπως δηλαδή στην πρεμιέρα με τα Τρίκαλα, που τον έριξε στο παρκέ για να “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Ο Μαυροειδής είναι ένας ψηλός με υψηλό μπασκετικό I.Q, που μπορεί να προσφέρει λύσεις στην επίθεση παίζοντας με πλάτη στο καλάθι, να δημιουργήσει φθορά, να πασάρει σωστά όταν του γίνεται double team και να κατεβάσει ριμπάουντ. Και όλα αυτά τα στοιχεία του φάνηκαν κόντρα στα Τρίκαλα. Βασικά, αυτά τα στοιχεία τα βλέπουμε χρόνια στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Μαυροειδή βέβαια είναι ότι ξέρει πότε να αναλάβει δράση και πότε να κάνει στην άκρη για τους υπόλοιπους. Θα κάνει δηλαδή ό,τι καλύτερο μπορεί προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει μία ισορροπία στην ομάδα του. Και αυτό είναι πιο σημαντικό από ότι μπορεί να φανταστεί ο κόσμος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ