ΑΕΚ

Μαυροειδής: "Αν θέλει κάποιος να μας κερδίσει, να φτύσει αίμα"

Μαυροειδής: "Αν θέλει κάποιος να μας κερδίσει, να φτύσει αίμα"
EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο Sport24.gr για την επιστροφή του στην ΑΕΚ που του την... ανακοίνωσαν, τους στόχους της ομάδας και τη νέα αποστολή που έχει πλέον ως αρχηγός.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής επέστρεψε στην ΑΕΚ έπειτα από έναν χρόνο. Στην πραγματικότητα όμως ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ από την ομάδα. Σαν να μην έφυγε πέρυσι για έναν χρόνο για χάρη του Κολοσσού, παρά έμεινε για να θυμίσει σε όλους τους νέους παίκτες της ομάδας τι θα πει ΑΕΚ.

Στα 34 του χρόνια πλέον, ο έμπειρος σέντερ είναι συνειδητοποιημένος. Ξέρει τι ζητάει από αυτόν η ΑΕΚ και τι μπορεί να προσφέρει. " Δεν έχω προσωπικές φιλοδοξίες σχετικά με τον χρόνο συμμετοχής μου ή τους αριθμούς μου πλέον. Η επιτυχία της ομάδας και η ένταξη νέων παικτών στην λογική της ΑΕΚ είναι τα πράγματα που με γεμίζουν" είπε κάποια στιγμή, δείχνοντας τον τρόπο σκέψης του.

Ο Μαυροειδής έχει συνδέσει το όνομά του με την αναγέννηση της ΑΕΚ. Ήταν υπερπολύτιμος στην κατάκτηση δύο τίτλων την σεζόν 2017/18, ήταν αυτός που πολλές φορές έδειξε τον δρόμο στην προσπάθεια επιστροφής της ΑΕΚ στο προσκήνιο. Μετά τα 30 του χρόνια πέρασε νέα νιότη στην "Ένωση", συμβάλλοντας στην αλλαγή νοοτροπίας της ομάδας εντός και εκτός παρκέ. Συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε η ΑΕΚ να αποκτήσει μία μαχητική ταυτότητα. Τώρα, επιστρέφοντας - σαν να μην έχει φύγει ποτέ, αφού η ΑΕΚ είναι πια η οικογένειά του - καλείται πλέον να συνδέσει το - πρόσφατο - παρελθόν με το παρόν.

Αν αυτό χαρακτήριζε πάντα τον διεθνή σέντερ ήταν ότι μιλούσε χωρίς φίλτρο, λέγοντας πάντα αυτό που σκεφτόταν. Αυτό ακριβώς έκανε και τώρα, μιλώντας από καρδιάς. Γιατί; Επειδή πολύ απλά, μόνο αυτό τον δρόμο ξέρει πάντα να ακολουθεί, μιλώντας για την ΑΕΚ, τους στόχους της ομάδας και τους δικούς του, αλλά και το γεγονός ότι πρακτικά ο Πρόεδρος της "Ένωσης", Μάκης Αγγελόπουλος, και ο προπονητής της, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ουσιαστικά του... ανακοίνωσαν ότι επιστρέφει στην ομάδα, που πάντα αισθανόταν ως οικογένειά του.

Χωρίς περισσότερο καθυστέρηση, ο Δημήτρης Μαυροειδής στο Sport24.gr:

Ξεκινάμε από τα βασικά. Έπειτα από έναν χρόνο μακριά από την ΑΕΚ, επέστρεψες. Σου έλειψε η ΑΕΚ τόσο πολύ;

" Η αλήθεια είναι ότι εδώ το νιώθω σαν το σπίτι μου, την οικογένειά μου, αλλά και η ΑΕΚ φάνηκε ότι νιώθει έτσι για εμένα. Τελικά έγινε αυτό που ήθελα πάρα πολύ. Επέστρεψα.

Η αλήθεια είναι ότι βρήκα αρκετά διαφορετικά πρόσωπα, σχεδόν όλα τα παιδιά έχουν φύγει. Πιστεύω όμως ότι και η φετινή ομάδα θα είναι καλή, γιατί όλοι είναι καλά παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Δεν έχω δει ίχνος βεντετισμού, έχουμε καλό κλίμα και δουλεύουμε με πολύ επαγγελματισμό".

Μαυροειδής: "Αν θέλει κάποιος να μας κερδίσει, να φτύσει αίμα"
EUROKINISSI

Πόσο περίεργο είναι να είσαι θεωρητικά ο καινούριος στην ομάδα, αλλά πρακτικά να είσαι ο παλιός; Ως αρχηγός εξάλλου πρέπει να κάνεις σαφές και στους νέους παίκτες τι σημαίνει ΑΕΚ.

"Εντάξει αυτό ίσως ισχύει πιο πολύ για τους Έλληνες και τα νέα παιδιά, αφού οι ξένοι που ήρθαν στην ομάδα έχουν παραστάσεις, έχουν πάρει τίτλους και ξέρουν τις απαιτήσεις.

Όσο για τα νέα παιδιά πάντως, θέλουμε να τους περάσουμε την ιδέα της ΑΕΚ. Όχι τόσο στην λογική των τίτλων, όσο στο ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που πάντα πολεμάει και τα δίνει όλα τα γήπεδο, ώστε για να την κερδίσει κάποιος θα πρέπει να φτύσει αίμα. Πρέπει να πεθαίνουμε στο γήπεδο. Αυτό θέλουμε να κάνουμε".

Το γεγονός ότι θα έχεις ξανά την ευκαιρία να συνεργαστείς με την κόουτς Παπαθεοδώρου, ο οποίος βοήθησε στην επάνοδό σου στο προσκήνιο όταν συνεργαστήκατε στην Κηφισιά, έπαιξε τον δικό του ρόλο στην απόφασή σου να επιστρέψεις στην ΑΕΚ;

"Εννοείται. Ήταν ο κόουτς που με βοήθησε πάρα πολύ. Ουσιαστικά σε αυτόν χρωστάω την επιστροφή μου στα παρκέ, αφού πίστεψε σε μένα όταν οι γιατροί έλεγαν ότι θα πρέπει να κόψω το μπάσκετ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι γενικά δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε κάτι. Απλώς ήρθε ο κόουτς και ο Πρόεδρος και μου είπαν ότι θα έρθω στην ομάδα. Δεν υπήρχε ακριβώς συζήτηση! Δεν με ρώτησαν αν το σκέφτομαι".

Ουσιαστικά σου ανακοίνωσαν ότι έρχεσαι δηλαδή.

(γέλια) " Ναι, δεν μπήκαμε σε πολλές συνομιλίες. Μου είπαν απλώς ότι θα έρθω και θα έχω έναν συγκεκριμένο ρόλο".

"ΣΤΟΧΟΙ; ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ"

Όντας ο αρχηγός της ομάδας, ο Μαυροειδής είναι ένας από τους ανθρώπους που μπορούν να μιλήσουν για τους στόχους της νέας ΑΕΚ. Ενώ όμως δεν διστάζει να βάλει τον πήχη τόσο ψηλά όσο αξίζει στην "Ένωση", φροντίζει να μείνει ψύχραιμος, πριν καταλήξει η κουβέντα στον ίδιο, αλλά και στο νέο πρωτάθλημα της Basket League, στο οποίο πλέον δεν θα υπάρχει ο Ολυμπιακος.

Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου για το ρόστερ της ομάδας έτσι όπως έχει διαμορφωθεί;

"Θεωρώ ότι έχουμε μία ομάδα πλήρη σε όλες τις θέσεις, ενώ έχουμε και ποικιλία στις επιλογές. Για παράδειγμα στην θέση του σέντερ έχουμε παίκτες που σουτάρουν, άλλους που παίζουν άμυνα ή με πλάτη στο καλάθι, ενώ στις θέσεις των φόργουορντ έχουμε και σουτέρ, έχουμε και παίκτες που ποστάρουν.

Γενικώς έχουμε οτιδήποτε χρειάζεται, ώστε ο κόουτς να έχει όλα τα εργαλεία για να κάνει την ομάδα, ενώ έχουμε αρκετό βάθος ώστε και οι τραυματισμοί να μη μας πλήξουν όσο πιθανόν παλαιότερα".

Και τι θα κάνετε φέτος; Τι μπάσκετ θα δούμε από την ΑΕΚ;

"Επιθετικό σε άμυνα και επίθεση, με ενέργεια, ρολους και πειθαρχία. Μία ομάδα που για να την κερδίσεις θα πρέπει να φτύσεις αίμα. Απλώς ο κόσμος πρέπει να δώσει λίγο χρόνο, αφού ακόμα η ομάδα δεν είναι έτοιμη, όπως και όλες οι ομάδες, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Καλά-καλά ο Ματσιούλις ενσωματώθηκε στην ομάδα πριν λίγες μέρες, ενώ είχαμε και τραυματισμούς.

Η ομάδα ακόμα δεν έχει δέσει, δεν βρίσκεται ακόμα ούτε στο 50% των πραγματικών της δυνατοτήτων. Πιστεύω ωστόσο ότι σιγά-σιγά θα γίνει αυτό και σε ένα μήνα θα έχει φτάσει σε ένα καλό επίπεδο".

Μαυροειδής: "Αν θέλει κάποιος να μας κερδίσει, να φτύσει αίμα"
EUROKINISSI

Τι περιμένουμε από την ΑΕΚ όσον αφορά τους στόχους της;

"Θα πω αυτό που είχα πει και πριν δύο χρόνια όταν κατακτήσαμε δύο τίτλους, για να κρατήσω το γούρι. Και τότε λοιπόν είχα πει ότι δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, του στυλ ότι πάμε να πάρουμε το Basketball Champions League, το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο.

Πάντα λέω, να φτάσουμε πρώτα σε έναν τελικό, ένα Final Four και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε και αν το αξίζουμε - όπως το αξίζαμε τότε - να το πάρουμε. Αυτό λέω και φέτος. Ας φτάσουμε πρώτα όσο πιο μακριά μπορούμε, ίσως στον τελικό Κυπέλλου ή του πρωταθλήματος που φέτος είναι πιο ρεαλιστικός στόχος ή στο Final Four και μετά βλέπουμε. Το να το πάρεις βέβαια τον τίτλο δεν είναι και κάτι εύκολο. Ας βρεθούμε εκεί και ό,τι αξίζουμε να το πάρουμε".

Ο Δημήτρης Μαυροειδής τι περιμένει από τον εαυτό του;

" Ο Δημήτρης, ως Δημήτρης, δεν έχει πια προσωπικές φιλοδοξίες, στην λογική ότι θέλω να παίζω 30 λεπτά και να βάζω 15 πόντους. Δεν έχω κάτι να αποδείξω. Εμένα θα με γεμίσει η επιτυχία της ομάδας και να μπουν κάποια παιδιά στην ιδέα τι σημαίνει ΑΕΚ και να παλέψουν για αυτή.

Η ένταξη των νέων παιδιών στην ομάδα και οι επιτυχίες είναι τα μόνα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Δεν έχω λόγο να κοιτάζω τους δικούς μου αριθμούς. Και ο κόουτς εξάλλου μου είπε ότι θέλει να δείξω στα νέα παιδιά τι σημαίνει ΑΕΚ".

Μπαίνει πλέον σιγά-σιγά στο μυαλό σου λόγω και ηλικίας ότι ίσως να ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στην ΑΕΚ; Όχι απαραίτητα άμεσα βέβαια, αλλά σε μερικά χρόνια.

"Σίγουρα υπάρχει σαν σκέψη, αλλά αφού ο Πρόεδρος με φωνάζει 'νέο Σκόλα', θέλω άλλα 4-5 χρόνια απο ότι βλέπω. Σαφώς και το έχω στο μυαλό μου.

Αν τα πράγματα έρθουν έτσι και η ομάδα θελήσει κάτι τέτοιο - και από την στιγμή που αισθάνομαι την ομάδα ως οικογένειά μου - μακάρι να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε αργότερα να βοηθήσω ίσως και από κάποιο άλλο πόστο".

Κλείνοντας, μία διαφορετική ερώτηση. Ετοιμαζόμαστε για ένα πρωτάθλημα χωρίς Ολυμπιακό, κάτι που σίγουρα το κάνει ιδιαίτερο. Πώς πιστεύεις ότι θα αλλάξει αυτό ο γεγονός τα δεδομένα;

"Το πρωτάθλημα θα μπορέσει να επιζήσει χωρίς τον Ολυμπιακό και να είναι ανταγωνιστικό και όμορφο. Μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό πρέπει να βρίσκεται στο πρωτάθλημα, αφού είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Όλοι εμείς όμως θα πρέπει να ζήσουμε έτσι, από την στιγμή που ο Ολυμπιακός διάλεξε αυτό τον ριζοσπαστικό δρόμο. Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό και θεαματικό".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ