ΑΕΚ

Λαρεντζάκης: "Την πίεση την ξεπερνάς με... κλειστά αυτιά"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα ΑΕΚ και την άνοδο της ψυχολογίας του μετά την κλήση του στην Εθνική Ανδρών, ενώ ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη ξεχάσει το επεισόδιο των Μπουρούση και Παππά, όπου την πλήρωσε αυτός επειδή έπαιξε πυροσβεστικό ρόλο.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήρθε από τον Κολοσσό Ρόδου το καλοκαίρι του 2016 με την ταμπέλα του σκόρερ. Έναν χρόνο αργότερα βρισκόταν έγινε αμυντικός κα διεθνής, αφού κλήθηκε στην Εθνική Ανδρών, στην απόλυτη αναγνώριση της βελτίωσης του.

Ο γκαρντ από την Κύθνο έκανε άλματα στην πρόοδό του την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα οι απαιτήσεις πλέον να έχουν ανέβει κατακόρυφα προς το πρόσωπό του, όσο και για την ΑΕΚ, η οποία θα προσπαθήσει (και) φέτος να κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά στην προσπάθειά της να επιστρέψει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Λαρεντζάκης μίλησε στο Sport24.gr στο πλαίσιο της Media Day της ΑΕΚ, όπου αναφέρθηκε στη νέα ΑΕΚ που χτίζεται, την δική του βελτίωση, αλλά και την Εθνική Ανδρών, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θέλει να μιλήσει άλλο για το επεισόδιο του Μπουρούση με τον Παππα στην διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής , που είχε ως θύμα τον ίδιο, ο οποίος πήγε να παίξει τον ρόλο του “πυροσβέστη”.

"Κάτι δείχνει να αλλάζει"

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πέρυσι ήταν απλώς ένας ταλαντούχος παίκτης που ήρθε από τον Κολοσσό Ρόδου για να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του στην ΑΕΚ. Έναν χρόνο αργότερα, η δεύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ τον βρίσκει διεθνή με την Εθνική Ανδρών και έτοιμος να αναλάβει έναν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο. Κάτι που δεν δείχνει να τον φοβίζει. Τουναντίον, είναι ανυπόμονος για αυτό, όπως και να δει τη νέα ΑΕΚ στο παρκέ.

Ετοιμάζεσαι για την δεύτερη χρονιά σου στην ΑΕΚ. Πλέον όμως δεν εισαι ο Λαρεντζάκης του Κολοσσού Ρόδου όπως πέρυσι. Είσαι ένας διεθνής παίκτης. Είσαι έτοιμος να διαχειριστείς τα νέα δεδομένα και απαιτήσεις που υπάρχουν;

Είμαι έτοιμος για αυτό. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε τα παιχνίδια, γιατί είνα ωραίο να παίζεις. Ξεκινήσαμε ήδη από το Καρπενήσι την προετοιμασία μας, ο κόουτς έχει προσπαθήσει να βάλει την φιλοσοφία του στην ομάδα. Αν καταφέρουμε να προσαρμοστούμε από την αρχή στις απαιτήσεις του θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο”.

Τι καινούριο να περιμένουμε από εσένα φέτος; Πέρυσι από σκόρερ έγινες αμυντικός. Φέτος, ποιο είναι το επόμενο βήμα στην εξέλιξή σου;

Θα προσπαθήσω να προσφέρω ακόμα περισσότερα. Σίγουρα με τον κόουτς Μανωλόπουλο θα έχω μία μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην επίθεση, αλλά και πάλι η βάση θα είναι η άμυνα. Να είμαστε δυνατοί πίσω. Η άμυνα για κάθε προπονητή και παίκτη είναι το παν. Από εκεί παίρνεις ενέργεια για την επίθεση και το κατάλαβα αυτό καλά πέρυσι”.

Στο περσινό ρόστερ της ΑΕΚ ήσουν ένας από τους λίγους παίκτες που ήταν διατεθειμένος να “λερώσεις” τα χέρια σου στην άμυνα. Με βάση το πώς έχει χτιστεί το ρόστερ φέτος υπάρχει η εντύπωση ότι αυτό αλλάζει. Θα είναι η ΑΕΚ πιο σκληρή από ότι πέρυσι;

Αυτό δε μπορώ να το ξέρω ακόμα γιατί δεν έχω δει ακόμα όλους τους καινούριους παίκτες επειδή έχασα ένα μέρος της προετοιμασίας. Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δείχνει να αλλάζει κάτι. Αυτό όμως μένει να το δούμε και στην πράξη. Σίγουρα τα παιδιά που ήρθαν, όπως ο Ξανθόπουλος, είναι καλοί αμυντικοί. Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω πάλι να “λερώσω” τα χέρια μου και να βοηθήσω την ομάδα με όποιο τρόπο μπορώ”.

"Κλείνεις τα αυτιά σου και δουλεύεις"

BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÁÅÊ - ÁÑÇÓ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μέγεθος της ΑΕΚ δεν της επιτρέπει να συμβιβάζεται με την 3η θέση. Θέλει να κοιτάξει ψηλότερα, οσο δύσκολο και αν είναι αυτό δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους. Μοιραία, όλο αυτό δημιουργεί πίεση και άγχος. Ο “Λάρι” έχει πλέον την εμπειρία της περσινής σεζόν πίσω του και δείχνει πιο έτοιμος για να διαχειριστεί την πίεση του πρωταθλητισμού που θα ασκηθεί στην ΑΕΚ (και) φέτος.

Την περσινή σεζόν η ΑΕΚ είχε θέσει ως στόχους να πάρει έστω μία νίκη κόντρα σε Ολυμπιακό/Παναθηναϊκό και να κάνει καλή πορεία σε Κύπελλο και Ευρώπη. Φέτος, ποιοι είναι πλέον οι στόχοι;

Σίγουρα μία καλύτερη πορεία από πέρυσι στο Basketball Champions League, όπου τα πράγματα ήρθαν έτσι και αποκλειστήκαμε νωρίτερα από ότι αξίζαμε. Στην Ελλάδα θα πω ότι ο στόχος μας είναι να σημειώσουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται. Στο Basketball Champions League πάντως θα θέλαμε σίγουρα να έχουμε μία καλύτερη πορεία σε σχέση με πέρυσι”..

Όλη αυτή την πίεση που έχει η ΑΕΚ ως οργανισμός επειδή είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να πετύχει πώς την διαχειρίσαι εσύ και οι συμπαίκτες σου;

Αυτό μόνο με δουλειά, συνέπεια και ηρεμία το ξεπερνάς. Και... κλειστά αυτιά. Μερικές φορές πρέπει απλώς να κλείνεις τα αυτιά σου και να δουλεύεις μαζί με την ομάδα γιατί όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε: Να νικάει η ομάδα. Κανείς δεν θέλει το αντίθετο και πρέπει να δουλέψουμε για να το καταφέρουμε αυτό”.

Περί Εθνικής, Μπουρούση/Παππά και προκριματικών FIBA

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Είναι η ερώτηση που πιθανότατα έχει ακούσει πιο συχνά από κάθε άλλη τις τελευταίες εβδομάδες, όταν έγινε γνωστό ότι στον τσακωμό του Μπουρούση με τον Παππά, τον οποίο είχε αποκαλύψει το Sport24.gr , βρέθηκε στη μέση σε ρόλο “πυροσβέστη”, με αποτέλεσμα να αποκτήσει ως “ενθύμιο” ένα μαυρισμένο μάτι: Τι έγινε εκείνη την στιγμή; Ο ίδιος δεν θέλησε να πει κάτι παραπάνω. Κάποια πράγματα εξάλλου πρέπει να μένουν στις τάξεις της ομάδας.

Ξεκαθάρισε πάντως ένα πράγμα: Έχει αφήσει όλο αυτό το γεγονός πίσω του, έχοντας στο μυαλό του κάτι άλλο: Την επόμενη κλήση του στην Εθνική Ανδρών, η οποία μάλλον δεν θα αργήσει, αφού λογικά θα είναι ανάμεσα στους παίκτες που θα κληθούν να επανδρώσουν την Εθνική Ανδρών για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ, τα οποία θα διεξαχθούν μεσούσης της σεζόν.

Όσο βρισκόσουν στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών έκανες προπονήσεις με παίκτες επιπέδου EuroLeague και ΝΒΑ. Πώς θα σε βοηθήσει αυτό ως παίκτη ενόψει της νέας σεζόν;

Όταν προπονείσαι κάθε μέρα για ένα μήνα με παίκτες επιπέδου EuroLeague, Final Four και ΝΒΑ σίγουρα είναι κάτι όμορφο. Αποκτάς νέες παραστάσεις. Μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτά. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενος. Κέρδισα ό,τι μπορούσα και όσα περισσότερα μπορούσα, ειδικά σε ψυχολογικό επίπεδο”.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής μάλιστα βρέθηκες άθελά σου και στο επίκεντρο επειδή έπαιξες τον ρόλο του πυροσβέστη στο επεισόδιο του Γιάννη Μπουρούση με το Νίκο Παππά...

Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό το θέμα. Ανήκει στο παρελθόν. Δεν έχω πλέον εικόνα από την Εθνική αφού δεν βρίσκομαι εκεί. Τώρα πάμε παρακάτω”.

Φέτος θα έχουμε για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια και προκριματικά Εθνικών ομάδων μεσούσης της σεζόν. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα λογικά θα είσαι ανάμεσα στα άτομα που θα καλούνται και λογικά με σημαντικό ρόλο.

Αν δεν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής και οι ημερομηνίες, τότε λογικά δεν θα είμαι μόνο εγώ, αλλά και άλλα παιδιά από την ΑΕΚ στην Εθνική, αλλά και από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ. Το να παίζεις για την χώρα σου είναι κάτι όμορφο. Αν έρθει η κληση, τότε εκείνη την ώρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει για να μπορέσει η Εθνική Ανδρών να δώσει το παρών στο Μουντομπάσκετ”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ