ΑΕΚ

Λαρεντζάκης, ο μόνος που δεν έχει πάρει "απουσία"

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μετά την αδυναμία του Ρόκο Λένι Ούκιτς να αγωνιστεί στον 1ο μικρό τελικό κόντρα στον Άρη λόγω τραυματισμού, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια της "Ένωσης".

Την στιγμή που γινόταν το πρώτο τζάμπολ στον χθεσινό (28/5) πρώτο αγώνα της σειράς των μικρών τελικών ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Άρη ( νίκη με 90-74 ), ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης γινόταν αυτόματα μία κατηγορία μόνος του για την φετινή ΑΕΚ.

Με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς να βρίσκεται στον πάγκο με πολιτικά λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς, ο γκαρντ από την Κύθνο είναι πλέον ο μοναδικός παίκτης της "Ένωσης" που έχει πάρει μέχρι στιγμής μέρος σε όλους τους αγώνες της ομάδας! Πρόκειται για ένα σύνολο 53 αγώνων (με την προοπτική να φτάσουν από τους 55 μέχρι τους 57, ανάλογα με την έκβαση της σειράς με τον Άρη), που χωρίζονται ως εξής: 26 αγώνες στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League, 7 αγώνες στα playoffs (and counting), 18 αγώνες στο Basketball Champions League και 2 αγώνες Κυπέλλου.

Ο Λαρεντζάκης λοιπόν έδωσε το "παρών" σε όλους αυτούς τους αγώνες, ξεκινώντας τις περισσότερες φορές στην βασική πεντάδα της ομάδας, αναλαμβάνοντας συνήθως τις δύσκολες αποστολές. Και όπου "δύσκολες αποστολές", αυτό σημαίνει ότι συνήθως επωμίζεται φέτος το μαρκάρισμα του καλύτερου περιφερειακού της αντίπαλης ομάδας, κάνοντας ένα βήμα μπροστά σε αυτό τον τομέα, στον δρόμο για τη μπασκετική του ωρίμανση, η οποία ήρθε φέτος.

Η φετινή σεζόν έχει αποδειχθεί το ιδανικό σχολείο για τον Λαρεντζάκη, ο οποίος ήρθε από τον Κολοσσό Ρόδου προσπαθώντας να ανέβει επίπεδο και έκανε ακριβώς αυτό. Εξελίχθηκε, πρόσθεσε πράγματα στο παιχνίδι του, έπαιξε από πόιντ γκαρντ (όπως στον αγώνα με τον Άρη) μέχρι πάουερ φόργουορντ, έφαγε τις απαραίτητες "σφαλιάρες" στο παρκέ (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και έκανε ένα βήμα μπροστά, όντας ένα από τα λίγα κέρδη της ΑΕΚ την φετινή χρονιά μέχρι στιγμής.

Με την σεζόν να αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, στην ΑΕΚ κάνουν σιγά-σιγά ταμείο, βάζοντας θετικό ή αρνητικό πρόσημο δίπλα στο όνομα κάθε παίκτη που βρίσκεται στο ρόστερ της. Και στην περίπτωση του Λαρεντζάκη, μόλις τεθεί αυτό το ερώτημα είναι δεδομένο ότι το πρόσημο θα είναι θετικό. Και αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ