ΑΕΚ

Ξανθόπουλος: "Αν οι προπονητές κοιτούσαν την στατιστική μου δεν θα είχα ομάδα"!

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÓÔÑÁÓÌÐÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο – όχι και τόσο – αφανής ήρωας της νίκη της ΑΕΚ επί της Στρασμπούρ, Βασίλης Ξανθόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί των Γάλλων, το γεμάτο ΟΑΚΑ και την στατιστική του που πάντα ήταν το τελευταίο που τον ενδιέφερε.

Κόντρα στην Στρασμπούρ ο Ντράγκαν Σάκοτα χρησιμοποίησε 10 παίκτες. Σκόραραν όλοι. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο 10ος σκόρερ της ΑΕΚ με 2 πόντους. Μετά το παιχνίδι όμως αν ρωτούσε κάποιος τον κόσμο ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης, αρκετοί θα έλεγαν ότι είναι αυτός!

Μοιάζει με οξύμωρο σχήμα, αλλά για όποιον είδε το παιχνίδι δεν είναι. Γιατί αν κάποιος είδε τον αγώνα ξέρει ότι η ΑΕΚ αποκλείεται να κέρδιζε την Στρασμπούρ αν δεν υπήρχε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Η στατιστική του έγραφε 2 πόντους, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 14 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Έγραφε όμως και κάτι άλλο: +13 στο σύστημα αξιολόγησης “+/-”, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΑΕΚ μετά το +15 του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Οι αριθμοί ποτέ δεν είχαν σημασία για τον Ξανθόπουλο. Ποτέ δεν έπαιζε για αυτούς κι αυτό είναι που τον κάνει ξεχωριστό. Αυτό το γεγονός είναι που τον έχει βοηθήσει να περάσει από όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες, αφού έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Πανελλήνιο. “ Προφανώς και οι προπονητές μου με παίρνουν για κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Αν με έπαιρναν για τα στατιστικά μου δεν θα είχα ομάδα!” δηλώνει μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Βασίλης Ξανθόπουλος στο Sport24.gr για αν συμπληρώσει: “ Προσπαθώ απλώς να κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου. Φαντάζομαι ότι για να έχω αγωνιστεί σε τόσες πολλές μεγάλες ομάδες κάτι θα κάνω σωστά όλα αυτά τα χρόνια. Κόντρα στην Στρασμπούρ ήμουν λίγο πιο επιθετικός, μου βγήκε και το παιχνίδι επειδή πήρα ενέργεια από την άμυνα. Ελπίζω να έχω την υγεία μου για να συνεχίσω να το κάνω για καιρό ακόμα”.

Ξανθόπουλος: "Αν οι προπονητές κοιτούσαν την στατιστική μου δεν θα είχα ομάδα"!
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Στρασμπούρ, αφού έπειτα από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο βρέθηκε ξαφνικά πίσω στο σκορ με 55-57 στο τέλος της τρίτη περιόδου. Τότε όμως ήταν οι η γενιά των 30αρηδων της ομάδας (Βασιλόπουλος, Ξανθόπουλος, Σάκοτα) βγήκαν μπροστά. Ένιωσαν την ανάγκη να το κάνουν; “ Όχι δεν νιώσαμε την ανάγκη να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά. Απλώς το κάναμε. Είμαστε χαρούμενοι που βοηθήσαμε. Τόσο με τον Παναγιώτη στις μικρές Εθνικές ομάδες όσο και με τον Ντούσαν σε συλλογικό επίπεδο (Παναθηναϊκό, Πανιώνιο) έχουμε περάσει πολλά στο παρελθόν. Έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση και έχουμε αντιδράσει. Όταν λοιπόν έχεις βρεθεί με κάποιον σε τέτοιες καταστάσεις ξέρεις τι να κάνεις. Και αυτό κάναμε”.

Η ΑΕΚ τα τελευταία παιχνίδια τα κέρδιζε από την επίθεση, ωστόσο αυτό το κέρδισε από την άμυνα. Και αυτό δεν ήταν τυχαίο σύμφωνα με τον 34χρονο γκαρντ: “ Αυτή την ομάδα δεν γίνεται να την κερδίσεις με την επίθεση. Μόνο μέσα από την άμυνα μπορούσαμε να κερδίσουμε. Αυτή μας έδωσε ώθηση, αλλά και μας δημιούργησε καταστάσεις στην επίθεση, αφού βάλαμε κάποια καλάθια στον αιφνιδιασμό και άνοιξε το παιχνίδι για εμάς”.Τι ήταν όμως τόσο διαφορετικό σε σχέση με τα δύο ματς της πρώτης φάσης που ηττήθηκε η ΑΕΚ από την Στρασμπούρ; Ήταν μόνο οι προσθήκες των Πάντερ, Βασιλόπουλου και Χάντερ που άλλαξαν τα δεδομένα ή κάτι άλλο; “ Και οι τρεις παίκτες μας βοήθησαν πολύ. Έχουν και οι τρεις μακριά χέρια και είναι πολύ αθλητικοί. Γενικά σε επίπεδο ενέργειας ήμασταν καλύτεροι. Βάλαμε πιο σωστά το κορμί μας, κυνηγήσαμε κάθε μπάλα. Σίγουρα χάσαμε αρκετά ριμπάουντ λόγω και του χαμηλού σχήματος που εφαρμόσαμε, αλλά η διαφορά στα ριμπάουντ τελικά δεν ήταν τόσο μεγάλη”.

Ξανθόπουλος: "Αν οι προπονητές κοιτούσαν την στατιστική μου δεν θα είχα ομάδα"!
EUROKINISSI

Υπάρχει η άποψη ότι πριν από δύο μήνες η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να κέρδιζε ένα τέτοιο ματς, αλλά αυτή η ΑΕΚ είναι διαφορετική . Και ο έμπειρος γκαρντ δείχνει να συμφωνεί με αυτό το συμπέρασμα: “ Νομίζω ότι πράγματι ισχύει αυτό. Για την ακρίβεια πριν από 2 μήνες είχαμε ζήσει ένα παρόμοιο σκηνικό με την Στρασμπούρ, όταν έπειτα από ένα καλό πρώτο ημίχρονο χάσαμε τον ρυθμό μας στην τρίτη περίοδο. Τότε δεν είχαμε αντιδράσει σωστά. Τώρα όμως το κάναμε με εκκωφαντικό τρόπο, κάναμε ένα καλό σερί και πήραμε τη νίκη. Αυτό δείχνει τι μέταλλο έχουμε ως ομάδα πλέον

Η νίκη έφερε χαμόγελα. Η διαφορά των 9 πόντων ακόμα περισσότερα. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πάντως φάνηκε να χαίρεται περισσότερο που η διαφορά δεν ξεπέρασε τους 10 πόντους! Και είχε λόγο για αυτό: “ Νομίζω ότι είναι καλό ότι κερδίσαμε με 9 πόντους και όχι με 12 ή 13 πόντους, γιατί είμαστε και λίγο... αλλοπρόσαλλοι ως ομάδα. Με αυτή την διαφορά υπέρ σου δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Σε μία εβδομάδα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα επειδή η Στρασμπούρ έχει μία δυνατή έδρα και δε παύει να είναι μία εξαιρετικά ποιοτική ομάδα”.

Αντί επιλόγου, ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε να πει κάτι και για τον κόσμο της ΑΕΚ που δημιούργησε μία υπέροχη ατμόσφαιρα: “ Αυτό που έγινε χθες δεν έχει ξαναγίνει φέτος, αλλά νομίζω και εδώ και χρόνια για την ΑΕΚ. Είχαμε πολύ κόσμο και στους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά όχι τόσο πολύ. Πήραμε ώθηση από όλο αυτό, ειδικά στην τρίτη περίοδο όταν η Στρασμπούρ γύρισε το παιχνίδι. Σίγουρα μας βοήθησε πολύ για να κάνουμε αυτή τη μεγάλη ανατροπή”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ