Κατασκευάζει αντίγραφα των τροπαίων της η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανέθεσε την κατασκευή αντιγράφων των τεσσάρων τροπαίων που κατέκτησε από το 2000 έως το 2002, ώστε να τα τοποθετήσει δίπλα σε αυτό που πήρε το 1968 στο Καλλιμάρμαρο.

Τα τέσσερα σύγχρονα τρόπαια που έχει κατακτήσει η ΑΕΚ (τα κύπελλα Ελλάδας του 2000 και του 2001, το πρωτάθλημα της Α1 του 2002 και το Σαπόρτα του 2000) πολύ σύντομα θα βρεθούν στην τροπαιοθήκη της! Έστω και οι ρέπλικες των τροπαίων, οι οποίες βρίσκονται υπό κατασκευή, όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ.

"Το «μενού» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 θα «συμπεριλαμβάνει»  άκρως συμβολικές και ιστορικές αναφορές. Οι σχετικές δράσεις (εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, ημερίδες κλπ.) θα κοινοποιούνται, παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της «Βασίλισσας». Για ένα λόγο παραπάνω, λοιπόν, σ’ αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο απαιτείται η ενίσχυση (και πλήρωση) του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της "Ένωσης".

"Η ΑΕΚ Β.C. έλαβε την απόφαση να κατασκευάσει αντίγραφα και των τεσσάρων (4) τροπαίων της σύγχρονης Ιστορίας της, ήτοι των Κυπέλλων Ελλάδος 2000 και 2001, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (Σαπόρτα) 2000, και του (ιστορικού ελέω της πρωτοφανούς ανατροπής) Πρωταθλήματος Ελλάδος του 2002. Εξυπακούεται, ότι θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου για την όσο το δυνατόν αρτιότερη και ακριβέστερη αντιγραφή τους. Τα τέσσερα τρόπαια θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη, πλησίον της τροπαιοθήκης  στην οποία δεσπόζει το βαρύτιμο, αυθεντικό (από κρύσταλλο Βοημίας) «Καλλιμαρμάρειο» Κύπελλο Κυπελλούχων 1968, το μοναδικό που διασώθηκε στο βάθος των ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2016 η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΚ ΚΑΕ, κύριο Γιάννη Φιλίππου, προκειμένου για την παράδοση των τροπαίων. Υπήρξαν διαπροσωπικές επαφές και με συνεργάτες ή πρώην στελέχη της ΑΕΚ ΚΑΕ, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση με την ελπίδα να ανακαλυφθούν  τα πανάκριβα κειμήλια της «Βασίλισσας» και «επιστρέψουν» στη φυσική τους θέση. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24