ΜΠΑΣΚΕΤ

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Φτυσιές, αντικείμενα και ύβρεις από τους ανεπαρκείς γηπεδούχους"

ΚΑΕ ΑΕΚ: "Φτυσιές, αντικείμενα και ύβρεις από τους ανεπαρκείς γηπεδούχους"
EUROKINISSI

Η AEK εξέδωσε ανακοίνωση για όσα έγιναν στο κλειστό του Περιστερίου, ρίχνοντας τα βέλη της κατά των γηπεδούχων, της Αστυνομίας και των διαιτητών.

Η βραδιά δεν τελείωσε ευχάριστα για την ΑΕΚ στο Περιστέρι. Εντός κι εκτός γηπέδων. Η "Ένωση" ηττήθηκε στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι από το Περιστέρι και λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης κατήγγειλε ότι κάποιοι παίκτες της δέχτηκαν επίθεση καθ' οδόν για τα αποδυτήρια.

Αργά το βράδυ, λοιπόν, η "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση για όσα έγιναν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, κατακεραυνώνοντας τους γηπεδούχους επειδή δεν άνοιξε η φυσούνα, την Αστυνομία για την ανεπαρκή προστασία και την διαιτησία για τις αποφάσεις της εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

" Την περασμένη αγωνιστική περίοδο η ΑΕΚ κατακτούσε το Basketball Champions League και το Κύπελλο Ελλάδος. Παράλληλα, σε μια ονειρεμένη χρονιά για μας, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, που τίμησε τις στοχευμένες δράσεις της, φανέρωσε ένα πρόσωπο διαφορετικό, πέρα και πάνω από καλάθια και βαθμούς.

Διοργάνωσε το πιο επιτυχημένο Φάιναλ Φορ της Ιστορίας, γεγονός πρωτοφανές για σύλλογο, που ανέδειξε τη χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ μέσα από τη δημιουργία και προβολή της ταινίας-έπος «1968» ανέδειξε το μεγαλείο της Ελλάδας της προσφυγιάς, και τον αγώνα διαρκείας του Έλληνα καλαθοσφαιριστή.

Η ΑΕΚ ως ομάδα, ως σύλλογος, ως οργανισμός ζητεί, λοιπόν, το σεβασμό από τους πάντες. Όχι από καπρίτσιο, ή έπαρση, αλλά επειδή αυτό επιβάλλει και η ένδοξη διαδρομή της, αλλά και η πορεία της παρούσας Διοίκησης, η οποία με την επιστροφή της «Βασίλισσας» στη μεγάλη κατηγορία προήγαγε το ήθος και μ’ αυτό ως πυλώνα σκέψης και φιλοσοφίας πορεύεται. Συνοδοιπόροι σ’ αυτή τη διαδρομή οι οπαδοί της, οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα συμπεριφοράς στους αγώνες μπάσκετ, εντός και εκτός συνόρων.

Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2018-2019 περιμέναμε, αν μη τι άλλο τα αυτονόητα, ήτοι την αυτοδίκαιη εφαρμογή των κανόνων, που διέπουν την υπερούσια σημασία της φιλοξενίας. Αντί αυτής, στο τέλος της αναμέτρησης, παίκτες και στελέχη της Ομάδας μας δέχτηκαν επίθεση και προπηλακίστηκαν, κι αφού αποδείχθηκε, ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν τουλάχιστον ανεπαρκή.

Η φυσούνα του Κλειστού δεν άνοιξε ποτέ, αν και όφειλαν να την ανοίξουν οι διοργανωτές. Αστυνομικές δυνάμεις δεν παρατάχθηκαν συντεταγμένα, ως όφειλαν, προκειμένου να προστατεύσουν την Ομάδα μας κατά την είσοδό της στα αποδυτήρια. Δεν υπήρξε προστασία, διότι προφανώς δεν υπήρξαν και ικανές δυνάμεις SECURITY.

Συνέπεια των παραπάνω παραλείψεων η επίθεση στα μέλη μας, με φτυσίματα, ύβρεις, αντικείμενα και άλλα συναφή, που συμπερασματικά καταδεικνύουν την ανεπάρκεια και των γηπεδούχων. Αντικείμενα δέχτηκε και ο πάγκος μας στη διάρκεια της αναμέτρησης, ιδίως από την στιγμή, που η Ομάδα μας επιδίωξε την ανατροπή.

Μέσα σ’ όλο αυτό το κλίμα, που «δεν περιποιεί τιμή» για το ελληνικό μπάσκετ, «ήλθε και έδεσε» η διαιτησία.

Η ΑΕΚ γνωρίζει καλά τις αδυναμίες της. Δεν πρόκειται να βάλει τα όποια προβλήματα εντοπίστηκαν στην πρεμιέρα κάτω από το χαλί. Υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι για να αξιολογήσουν τί πήγε και τι δεν πήγε καλά στην αναμέτρηση του Περιστερίου, όπως περιτράνως αποδεικνύεται κατά κόρον την τελευταία 5ετία.

Η ΑΕΚ έχει περάσει από «Συμπληγάδες» και έχει κερδίσει, δίχως τυμπανοκρουσίες, φωνασκίες και χαρτοπόλεμο. Συνεπώς, για να αναγκάζεται αυτή την ώρα να αντιδρά, εγκαταλείποντας την πάγια πολιτική της, σημαίνει, ότι ενέκυψε μείζον θέμα, και επιθυμεί να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όσο είναι ακόμα νωρίς. Η ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένη να παρακολουθεί αμέτοχη και καλεί τους υπευθύνους να λάβουν μέτρα.

Όσοι είδαν, ξέρουν τι έγινε...".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ