ΑΕΚ

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ  (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η σεζόν ολοκληρώθηκε λίγο νωρίτερα από ότι ήθελαν και περίμεναν στην ΑΕΚ. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια ότι ήταν πέρα για πέρα πετυχημένη. Τώρα η “Ένωση” πρέπει να “χτίσει” πάνω σε αυτή.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε την σεζόν με πολλά προβλήματα. Πέρασε από συμπληγάδες. Έφτασε κοντά στην αποτυχία. Κατέκτησε δύο τρόπαια. Επέστρεψε στην ελίτ. Τελικά αποκλείστηκε στα προημιτελικά της Stoiximan.gr Basket League. Τα δύσκολα όμως τώρα ξεκινούν για την “Ένωση”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό κανενός για το αν η φετινή σεζόν της ΑΕΚ ήταν πετυχημένη. Βασικά, η σεζόν δεν ήταν απλώς πετυχημένη. Ήταν ιστορική. Αν απομονώσει κάποιος μόνο την πορεία στην Stoiximan.gr Basket League είναι λογικό να μένει με μία πικρή γεύση στο στόμα. Δεν γίνεται όμως αυτό να αφαιρέσει ούτε στο ελάχιστο αυτά που έζησαν φέτος στην “Ένωση”.

Κακά τα ψέματα. Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της χρονιάς έβγαζε μόνο προβλήματα κάθε είδους: Χημείας, χαρακτήρα, δυνατοτήτων. Όσο προχωρούσε όμως η χρονιά έγινε σταδιακά η ΑΕΚ που έχει στο μυαλό του ο Μάκης Αγγελόπουλος. Σαφώς και είχε προβλήματά και σκαμπανεβάσματα, αλλά έβγαλε ωραία πράγματα στο παρκέ, ειδικά το τρίμηνο από τα τέλη Φλεβάρη ως τις αρχές Μαϊου. Το θέμα είναι τι θα κάνουν όμως οι “κιτρινόμαυροι” από εδώ και πέρα, αφού ξεκινούν μία offseason γεμάτη ερωτηματικά.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΟΤΑ;

Μία ομάδα ξεκινάει από τον προπονητή. Ο προπονητής της ΑΕΚ από τα μέσα της σεζόν κι έπειτα ήταν ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος πήρε μία ομάδα σε αγωνιστική κρίση και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Basketball Champions League. Αυτά τα δύο γεγονότα θα έπρεπε να αρκούν θεωρητικά για να μείνει στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο σίγουρο δεν είναι.

Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ
EUROKINISSI

6+3 ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αφού διευθετηθεί το θέμα του Ντράγκαν Σάκοτα, στην ΑΕΚ θα εστιάσουν άμεσα στον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Και η αλήθεια είναι ότι θα έχουν αρκετή δουλειά μπροστά τους, αφού οι περισσότεροι παίκτες που συνέθεσαν τον βασικό κορμό της ομάδας φέτος μένουν ελεύθεροι το φετινό καλοκαίρι.

CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / FINAL-4 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΜΟΝΑΚΟ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θα ήθελε σίγουρα πάρα πολύ να κρατήσει τους περισσότερους από τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους, αλλά δεν έχει η ίδια το πάνω χέρι σε όλες τις περιπτώσεις. Σε μία πρώτη προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του τοπίου τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Οι Αμερικανοί: Ο Χάρις ήταν ο ηγέτης της ομάδας και υπάρχει διάθεση ανανέωσης, ωστόσο ίσως το κασέ του Αμερικανού να έχει πάει πλέον σε ύψη που η ΑΕΚ δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει. Οι Πάντερ και Τζέιμς είναι δύο παίκτες που ικανοποίησαν απόλυτα και υπάρχει διάθεση ανανέωσης. Ο Γκριν είχε αρκετά πάνω-κάτω, αλλά στα μεγάλα παιχνίδια έπαιξε καλά, με την ΑΕΚ να έχει στο μυαλό της ότι θα ψάξει πρώτα για κάτι καλύτερο πριν αποφασίσει αν θα του κάνει πρόταση. Ο Χάντερ έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά λογικά θα έχει πρώτα στο μυαλό του το ΝΒΑ και ακολούθως να υπογράψει σε ομάδα της EuroLeague πριν συζητήσει με την ΑΕΚ. Ο Ελόνου είναι μάλλον αδύνατο να ανανεώσει.

Οι Έλληνες: Ο Μαυροειδής ήταν για ακόμα μία σεζόν ο σταθερότερος σε απόδοση σέντερ της ομάδας, δίνοντας λύσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η παραμονή του ή όχι εξαρτάται από μία σειρά από παράγοντες, όπως ο πιθανός ρόλος του και οι σκέψεις που θα κάνει η ΑΕΚ για την θέση του σέντερ δεδομένης της παρουσίας ενός ξένου και κάποιου ή κάποιων εκ των Καββαδά και Τσαλμπούρη. Ο Βασιλόπουλος ήρθε μεσούσης της χρονιάς και πρόσφερε πολλές λύσεις με την ικανότητά του να παίξει παντού. Όπως και στην περίπτωση του Μαυροειδή, η παραμονή του ή όχι θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Ο Καμπερίδης μοιάζει δύσκολο να μείνει, ωστόσο επειδή είναι νεαρός και γηγενής παίκτης δεν πρέπει να αποκλειστεί τίποτα.

Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι που θα έχει αρκετά ανοιχτά ζητήματα στον τομέα των συμβολαίων και μία πραγματικά μεγάλη πρόκληση: Να “χτίσει” πάνω σε μία πετυχημένη σεζόν σε όλα τα επίπεδα. Για να πετύχει αυτό τον στόχο της χρειάζεται τρία πράγματα: 1. Ψυχραιμία 2. Διατήρηση ενός βασικού κορμού. 3. Μετρημένες κινήσεις.

Το θέμα είναι ότι στην “Ένωση” δεν γίνεται να προχωρήσουν σε κινήσεις μέχρι να λυθεί το θέμα του προπονητή. Όταν αποφασιστεί η παραμονή ή όχι του Ντράγκαν Σάκοτα, τότε οι “κιτρινόμαυροι” θα κινηθούν ανάλογα. Ο πρώτος στόχος θα είναι σίγουρα η διατήρηση ενός βασικού κορμού. Τουλάχιστον 6 παίκτες από το φετινό “ενεργό” ρόστερ θα πρέπει να μείνουν για να συμβεί αυτό. Μόλις ξεκαθαρίσει ποιοι θα μείνουν, τότε θα είναι πιο εύκολο να γίνουν και αντίστοιχες κινήσεις. Διαφορετικά ας πούμε θα κινηθεί στην αγορά η ΑΕΚ αν αποχωρήσουν οι Καββαδάς και Μαυροειδής και διαφορετικά αν μείνει ένας εκ των δύο ή και οι δύο.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο ότι το όνομα της ΑΕΚ θα εμπλακεί σε πολλά μεταγραφικά σενάρια, όπως γίνεται σταθερά εδώ και τρία καλοκαίρια. Η “Ένωση” θα πρέπει να το διαχειριστεί αυτό και κατόπιν να πράξει αναλόγως. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι στην λίστα των “κιτρινόμαυρων” υπάρχουν αρκετά ονόματα Ελλήνων παικτών σε καλή ηλικία που πρωταγωνίστησαν στην φετινή Stoiximan.gr Basket League, όπως και κάποιων που βρίσκονται στο εξωτερικό. Σίγουρα επίσης υπάρχουν και κάποια ονόματα ξένων στην ίδια λίστα. Μέχρι ωστόσο να ξεκαθαρίσει το θέμα του Σάκοτα και των παικτών του φετινού ρόστερ δεν θα γίνει κάποια κίνηση.

Η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα offseason. Έχοντας επιστρέψει για τα καλά στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θεωρείται πλέον υπολογίσιμη δύναμη. Τώρα όμως είναι που καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω. Και το πώς θα κινηθεί το καλοκαίρι θα δείξει πολλά σχετικά με τα σχέδιά της.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ