ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπροστά στον καθρέφτη

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η (αναμενόμενη) σφαλιάρα από το Ρέθυμνο έχει εξήγηση για την ΑΕΚ. Το θέμα όμως είναι τι θα κάνει από εδώ και πέρα η “Ένωση”, δεδομένου ότι μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Όποιος είχε παρακολουθήσει την ΑΕΚ τον τελευταίο καιρό ήξερε ότι ο αγώνας με το Ρέθυμνο στην Κρήτη “φώναζε” από χιλιόμετρα ότι είναι αυτό στο οποίο θα γινόταν η γκέλα, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε . Η ΑΕΚ την γλίτωσε αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα χάρη στην κλάση κάποιων παικτών της, αλλά κάποια στιγμή θα πλήρωνε τις αδυναμίες της.

Η ΑΕΚ είναι εμφανές ότι περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Οι μαζεμένοι τραυματισμοί σε παίκτες-κλειδιά όπως ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, ο Κώστας Βασιλειάδης και ο Δημήτρης Μαυροειδής, η αναμενόμενη “κοιλιά” στην απόδοση του “σκασμένου” από τα συνεχόμενα 30λεπτα από το ξεκίνημα της σεζόν, Ρόκο Λένι Ούκιτς, η αποχώρηση του Τζαουάντ Ουίλιαμς που άφησε τον Ντούσαν Σάκοτα μόνο του στην θέση πάουερ φόργουορντ, η κούραση από τα διπλά παιχνίδια που δίνει η ομάδα από τον Οκτώβριο, είναι παράγοντες που έχουν παίξει τον ρόλο τους στην κακή εικόνα της ομάδας. Δεν διαφωνεί κανείς σε αυτό.

Δεν παραγνωρίζει κανείς τις δικαιολογίες που έχει η ΑΕΚ, που πρακτικά είναι ένα... ντόμινο συγκυριών. Ο τραυματισμός του Μαυροειδή για παράδειγμα στο αριστερό γόνατο – που του έχει στερήσει τα καλά του πατήματα – είναι απόρροια του μεγάλου χρόνου συμμετοχής του για σχεδόν ένα δίμηνο όταν έπρεπε να μένει μέσα στο παρκέ... βρέξει-χιονίσει λόγω της μέτριας παρουσίας του Ράνταλ Φάλκερ. Η “κοιλιά” στην απόδοση του Ούκιτς προήλθε από τα μαζεμένα 30λεπτα, ακόμα και σε αδιάφορα παιχνίδια, επειδή ο Νίκολα Ιβάνοβιτς δεν έπειθε και τελικά αντικαταστάθηκε από τον πιο σταθερό Ντόνι ΜακΓκράθ. Ο τραυματισμός του Μιλόσεβιτς οφείλεται στην υπεροπροσπάθεια που έκανε παίζοντας με ενέσεις όσο καιρό απουσίαζε ο Βασιλειάδης. Αυτά τα ξέρουν στην ΑΕΚ. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.

BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÑÅÈÕÌÍÏ - ÁÅÊ (ÓÔÅÖÁÍÏÓ ÑÁÐÁÍÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της πέντε ημέρες μέχρι τον αγώνα με την Γιουβέντους για το Basketball Champions League την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου. Πέντε μέρες που θα πρέπει όλοι να μαζέψουν δυνάμεις και ταυτόχρονα να καταφέρουν να ενσωματώσουν όσο πιο ομαλά γίνεται το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Μπραντ Νιούλεϊ, στην ομάδα . Δεν θα είναι εύκολο. Είναι όμως απαραίτητο, προκειμένου να μην χαθεί ο στόχος της διάκρισης στην διοργάνωση.

Στον κόσμο αρέσει γενικώς να μιλάει με κλισέ εκφράσεις όπως “καμπανάκι κινδύνου” και “πήρε μήνυμα”. Μένοντας στα κλισέ λοιπόν, η ήττα από το Ρέθυμνο – ανεξάρτητα αν δεν “πόνεσε” την ΑΕΚ στην βαθμολογία, αφού η 3η θέση δύσκολα θα χαθεί – δεν ήταν καμπανάκι, αλλά... καμπάνα. Κι αυτό γιατί κατέδειξε, όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Μαυροειδής μετά τον αγώνα, ότι η “Ένωση” στερείται ενός πολύ βασικού συστατικού σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν: Φρεσκάδας .

Η ΑΕΚ μπροστά στον καθρέφτη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη στην ΑΕΚ. Η επιστροφή του Μιλόσεβιτς και η άμεση ένταξη του Νιούλεϊ στην ομάδα εξασφαλίζει ότι πλέον θα υπάρχουν περισσότερες λύσεις στα χέρια του Γιούρι Ζντοβτς. Μετά τις 19 Φεβρουαρίου – όταν και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του στην Κίνα – θα είναι διαθέσιμος εκτός απροόπτου και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης , ένας παίκτης που θα δώσει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Κοινώς, τα καλύτερα... έρχονται. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει ξανά βάθος, έστω και αν θα πρέπει να βρει χημεία από την αρχή. Αν περάσει την Γιουβέντους, τότε αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη φάση του Basketball Champions League θα παραταχθεί με πλήρη σύνθεση κόντρα στη Μονακό στην φάση των 16 της διοργάνωσης. Προς το παρόν όμως πρέπει να εστιάσει στο παιχνίδι, κόντρα στη Γιουβέντους, που έχει χαρακτήρα “τελικού”.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή στην σεζόν. Είναι η στιγμή που όλα πάνε στραβά και θα πρέπει να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες της ομάδας. Είναι η στιγμή που η “Ένωση” θα κληθεί να μάθει ποιες είναι οι πραγματικές αντοχές της και ποιο το ταβάνι της. Μένει να φανεί πώς θα αντιδράσει από εδώ και πέρα...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ