ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει (ισχυρό) αντίπαλο για Κούπερ

Η ΑΕΚ έχει (ισχυρό) αντίπαλο για Κούπερ
Κούπερ INTIME SPORTS

Ο Μάκης Αγγελόπουλος επιχειρεί να κάνει την κίνηση - ματ με τον Ντι Τζέι Κούπερ, έχοντας το πάνω χέρι στην υπόθεση της απόκτησής του, παρά το έντονο ενδιαφέρον από ομάδα της Euroleague. Κρίσιμες οι επόμενες ώρες, για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ είναι πολύ πιθανό να ήταν το τελευταίο του Ντι Τζέι Κούπερ με τη φανέλα της Κράσνι Όκτιαμπρ, αφού ο 25χρονος πλεϊμέικερ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη ρωσική ομάδα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως επιθυμεί διακαώς να λύσει το συμβόλαιό του άμεσα, με σκοπό να επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ κι από εκεί να πάρει τις όποιες αποφάσεις αφορούν το μέλλον του.

Όπως αποκάλυψε το Sport24.gr από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19/11), η "Ένωση" έκανε προ ημερών την (οικονομική) υπέρβαση, για να τον πείσει να γυρίσει στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα της. Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει πάρει άλλωστε προσωπικά την υπόθεση , αφού βλέπει πως ο Ντράγκαν Σάκοτα δημιουργεί μια ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω στο φετινό Eurocup. Εξ ου και η δική του πρόθεση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ικανοποιήσει όλα τα "θέλω" του προπονητή του.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει καταθέσει η ΑΕΚ στον 25χρονο Αμερικανό πλέι μέικερ, που έχει την δυνατότητα να αγωνίζεται ως κοινοτικός όντας κάτοχος διαβατηρίου από την Βοσνία, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική. Κάτι που φανερώνει την επιθυμία των "κιτρινόμαυρων" να τον κάνουν δικό τους. Κι αν δεν προέκυπτε εσχάτως το έντονο ενδιαφέρον ομάδας που συμμετέχει στην Euroleague, πληροφορίες αναφέρουν πως είναι η Αρμάνι, ενδεχομένως ο Κούπερ να είχε ήδη μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα. Πολύ περισσότερο αν είχε ήδη λύσει το συμβόλαιό του με την Κράσνι Όκτιαμπρ. Ακόμη κι έτσι όμως, η ΑΕΚ δείχνει να είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο δεν διαρρέουν κάτι για την περίπτωσή του Κούπερ, ούτε εκφράζουν άποψη για το θέμα. Τηρούν σιγή ιχθύος, ευελπιστώντας πως μέσα στις επόμενες ώρες η υπόθεση θα έχει ευτυχή κατάληξη για τους ίδιους. Κι αυτό έτσι ώστε να ισχυροποιηθούν σε μείζονα βαθμό στην περιφέρεια και να βάλουν πλώρη για ακόμη πιο μεγάλα πράγματα σε Ελλάδα, στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ όπου μετά την 6η αγωνιστική είναι στην κορυφή της, και Ευρώπη στο Eurocup.

Η περίπτωση της απόκτησης του Κούπερ αποτελεί και βαρόμετρο για το κατά πόσο ο Μάλκολμ Άρμστεντ θα δηλωθεί στον ΕΣΑΚΕ. Για αυτό και το τρέχον 48ωρο φαντάζει καθοριστικό. Κάτι που σημαίνει ότι ανάλογα με το πως θα τρέξουν οι εξελίξεις θα κάνει ή όχι το ντεμπούτο του το απόγευμα του Σαββάτου στο Ζηρίνειο κόντρα στην Κηφισιά για την 7η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο πρώην πλέι μέικερ της ρωσικής Άβτοντορ Σάρατοφ που βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη (17/11) στην περίπτωση που μπει στο ρόστερ της ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα θα αντικαταστήσει τον Όου Ντι Ανοσίκε. Ο Αμερικανός σέντερ αποτελεί ξένο σώμα και έχουνε ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για την λύση του συμβολαίου του που φαντάζει διαδικαστικό.

Στην περίπτωση δε που αποκτηθεί ο Κούπερ ακόμη και μέχρι αύριο τότε παρελθόν από το ρόστερ της ΑΕΚ θα αποτελέσει ο Φιλ Σκραμπ. Ο Καναδός γκαρντ που είναι κάτοχος αγγλικού διαβατηρίου και αποτελεί με την σειρά του ξένο σώμα για τον Σάκοτα εδώ και αρκετό διάστημα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η αποστολή της ΑΕΚ μετά το διπλό επί της Κράσνι Όκτιαμπρ στην παράταση στην Μόσχα το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε το μεσημέρι το ταξίδι της επιστροφής της στην Αθήνα από την πρωτεύουσα της Ρωσίας. Ενδιάμεσος σταθμός ήταν το αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" της Θεσσαλονίκης πριν το "Ελευθέριος Βενιζέλος" από όπου η αποστολή της "Ένωσης" θα μεταβεί απευθείας στο ΟΑΚΑ για προπόνηση. Την πρώτη στα πλαίσια της μίνι διήμερης προετοιμασίας για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με την Κηφισιά στο Ζηρίνειο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ