ΑΕΚ

Γιάννης Αγραβάνης: Το νέο "διαμάντι" της ΑΕΚ

Γιάννης Αγραβάνης: Το νέο "διαμάντι" της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ συνέχισε τις κινήσεις με φόντο το μέλλον με την απόκτηση του Γιάννη Αγραβάνη, προσθέτοντας ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο στο ρόστερ της. Ποιος όμως είναι ο 19χρονος φόργουορντ και ποιο είναι το πλάνο για αυτόν; Το Sport24.gr αναλύει.

Η ΑΕΚ έχει δείξει με τις κινήσεις της εδώ και μία διετία ότι θέλει να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος το μπάσκετ . Θέλει να δημιουργήσει μία σχολή, έχοντας ως στόχο να φτιάξει το δικό της πρότζεκτ. Ένα πρότζεκτ στο οποίο ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο του Ελληνικού μπάσκετ: Ο Γιάννης Αγραβάνης .

Η είδηση αιφνιδίασε πολύ κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι η “Ένωση” πράγματι εξέταζε την περίπτωση του 19χρονου φόργουορντ, ειδικά μετά τις εμφανίσεις του με την φανέλα του Δούκα στο Final Four των Νέων της ΕΣΚΑ οι οποίες έγιναν παρουσία του προπονητή της ΑΕΚ, Σωτήρη Μανωλόπουλου, αλλά και του μεγαλομετόχου, Μάκη Αγγελόπουλου. Ήταν εκείνοι οι αγώνες που τον έβαλαν για τα καλά στην λίστα των “κιτρινόμαυρων”, με την περίεργη κατάσταση που επικρατεί στον Δούκα να βοηθάει ώστε η υπόθεση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Η απόκτηση του Γιάννη Αγραβάνη ήρθε να προστεθεί σε αυτές των Δημήτρη Μωραϊτη, Γιώργου Τσαλμπούρη, Διονύση Σκουλίδα, Νίκου Ρογκαβόπουλου, Έντιν Άτιτς, Μανώλη Χατζηδάκη, Αναστάσιο Σπύρογλου και πολλών ακόμα παιδιών που έφτασαν στην ομάδα την τελευταία διετία. Μία κίνηση που σχεδόν πέρασε στα ψιλά λόγω της ανακοίνωσης της παραμονής του Δημήτρη Μαυροειδή και της απόκτησης του Ντελρόι Τζέιμς, αλλά δεν αποκλείεται σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί σε μία από τις καλύτερες επενδύσεις της ομάδας.

Ένας από τους καλύτερους 98αρηδες στην χώρα

ΕΣΚΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ Κ-21 / ΑΕΚ - ΔΟΥΚΑΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΕΣΚΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ Κ-21 / ΑΕΚ - ΔΟΥΚΑΣ (ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / Eurokinissi Sports) G4PHOTOS


Στο άκουσμα του ονόματος του Γιάννη Αγραβάνη δεν είναι δύσκολο να γίνει η σύνδεση. Πρόκειται πράγματι για τον αδελφό του Δημήτρη Αγραβάνη του Ολυμπιακού. Ο πρώην παίκτης του Δούκα όμως δεν είναι απλώς αυτό. Είναι πολλά περισσότερα και για αυτό η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτησή του.

Ο Αγραβάνης, ο Μιχάλης Λούντζης του Παναθηναϊκού και οι Διονύσης Τάταρης και Βασίλης Χρηστίδης του Άρη θεωρούνται οι καλύτεροι 98αρηδες στην χώρα, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι βρέθηκαν στην 12αδα της Εθνικής Νέων (των γεννημένων το 1997) που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και ένας από αυτούς με το μεγαλύτερο (αν όχι ΤΟ μεγαλύτερο) upside στην γενιά του.

Ο Αγραβάνης είναι αριστερόχειρας και μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία από την θέση του σούτινγκ γκαρντ έως και αυτή του πάουερ φόργουορντ, αν και η θέση του είναι αυτή του σμολ φόργουορντ. Πρόκειται για ένας από τους πιο αθλητικούς/αλτικούς παίκτες που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στο Ελληνικό μπάσκετ, είναι εξαιρετικός στο ανοιχτό γήπεδο (ειδικά όταν πάρει τον αριστερό διάδρομο), καλός σουτέρ από στάση και συνεπής αμυντικός. Δεν είναι βέβαια και τέλειος, αφού έχει ξεκάθαρα ψεγάδια.

Την δεδομένη στιγμή ο Αγραβάνης είναι καλύτερος αθλητής από ότι μπασκετμπολίστας. Σε απλά Ελληνικά αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν στηρίζεται περισσότερο στα προσόντα του παρά στο ταλέντο του. Χρειάζεται βελτίωση στον χειρισμό της μπάλας με το δεξί χέρι, χρίζει βελτίωσης σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, πρέπει να βρει καλύτερο ρυθμό όταν σουτάρει – ειδικά μετά από ντρίμπλα – και οφείλει να μάθει να παίρνει καλύτερες αποφάσεις στο παρκέ και να μην παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του. Όλα αυτά όμως είναι πράγματα που θα έρθουν μέσα από προπονήσεις και παιχνίδια.

Τι θα κάνει στην ΑΕΚ

Γιάννης Αγραβάνης: Το νέο "διαμάντι" της ΑΕΚ


Δεν τίθεται αμφιβολία για το ταλέντο και την προοπτική που έχει ο Αγραβάνης ως παίκτης. Το θέμα πλέον βέβαια είναι κατά πόσο είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα την δεδομένη στιγμή είναι μάλλον αρνητική και – το κυριότερο – είναι άδικη να τίθεται από τώρα σε ένα παιδί που καλά-καλά δεν έπαιζε πέρυσι στην Α2 με τον Δούκα, ασχέτως αν αδικήθηκε λίγο στην προηγούμενη ομάδα του.

Ο 19χρονος φόργουορντ έχει όλο το μέλλον μπροστά του, κάτι το οποίο πιστέυει και η ΑΕΚ. Για αυτό εξάλλου και του πρόσφερε συμβόλαιο 3+2 χρόνων, “δένοντάς” τον στην ομάδα. Τώρα ωστόσο είναι που πρέπει να πάρει την απόφαση για το αν θα τον διατηρήσει στο ρόστερ της για τη νέα σεζόν ή αν θα τον παραχωρήσει δανεικό, ένα σενάριο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή αρκετές πιθανότητες. Ήδη εξάλλου η ΑΕΚ στην ίδια θέση με αυτόν έχει τον Έντιν Άτιτς και τον Κέλσι Μπάρλοου και ενδέχεται να έχει και τον 20χρονο Διονύση Σκουλίδα (ο οποίος επίσης ενδέχεται να παραχωρηθεί δανεικός). Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζεται η προσθήκη του ξένου γκαρντ/φόργουορντ (Χάρις, Σούλερ ή κάποιος άλλος) και η δυνατότητα να αγωνιστεί σε αυτή την θέση και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν χρειάζεται αυτή η απόφαση να παρθεί... σήμερα. Θα παρθεί πάντως σχετικά άμεσα, αφού η προετοιμασία της “Ένωσης” αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου 10 ημέρες και θα πρέπει και ο κόουτς Μανωλόπουλος να ξέρει με ποιους παίκτες θα δουλέψει.

Όπως και να έχει, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος έκανε ακόμα μία κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον, αποκτώντας ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο. Η “μαγιά” που έχει δημιουργήσει στην ΑΕΚ είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Μένει τώρα να μπορέσει ο Αγραβάνης να αρπάξει την ευκαιρία, ώστε να μπορέσει σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί στον παίκτη που έχουν όλοι στο μυαλό τους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ