ΑΕΚ

Γιάνκοβιτς: "Έφυγα από την Παρτίζαν γιατί ήθελα να παίζω"

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με αφορμή την επιστροφή του στο Βελιγράδι, στο πλαίσιο των φιλικών που δίνει εκεί η ΑΕΚ, ο Στέφαν Γιάνκοβιτς μίλησε για το... ταραχώδες παρελθόν του στην Aba Liga και την "εύκολη απόφαση" της μετακόμισης στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Λίγες ημέρες μετά τη μετακόμισή του από το Βελιγράδι στην Αθήνα, ο Στέφαν Γιάνκοβιτς επέστρεψε στη σερβική πρωτεύουσα στο πλαίσιο των φιλικών αγώνων που θα δώσει εκεί η ΑΕΚ. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ αποτέλεσε το πρόσωπο της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στους κιτρινόμαυρους και τους μελανόλευκους το βράδυ της Πέμπτης (19/9), με το Informer να τον προσεγγίζει μετά το φινάλε του σαρανταλέπτου.

Κι η πρώτη τοποθέτησή του είχε να κάνει με το παρασκήνιο της μετακίνησης στην ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, με τη μορφή δανεισμού. "Φέτος, αρχικά σκέφτηκα να "σπάσω" το συμβόλαιό μου με την Παρτίζαν, αλλά ο σύλλογος δεν ήθελε να με χάσει. Κανείς δεν μου είπε ότι δεν υπολογίζομαι, απλά εγώ ήθελα μεγαλύτερο ρόλο. Δεν υπήρχε τσακωμός ή κάτι, απλά έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Τους εξήγησα ότι είμαι ακόμη νέος και θέλω να παίξω, όχι να είμαι δεύτερη ή τρίτη επιλογή στη θέση μου" δήλωσε αρχικά για να προσθέσει πάνω σε αυτό πως "ο πρόεδρος (Όστογια Μιχαΐλοβιτς) πρότεινε τότε να επεκταθεί το συμβόλαιό μου και να πάω δανεικός σε άλλη ομάδα. Δεν ήθελα να έχω δεύτερη σερί σεζόν, σαν την περσινή. Πρέπει να παίζω".

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πρώτη επαφή με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, σημείωσε ότι "με κάλεσαν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και ο Ντράγκαν Σάκοτα, συμφωνήσαμε πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη μετακίνησή μου, όπως όταν πήγα από τον Ερυθρό Αστέρα στην Παρτίζαν".

Ακολούθως η συζήτηση πήγε στο ταραχώδες παρελθόν του, και δη στο καλοκαίρι του 2018. Τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Ερυθρό Αστέρα για να παίξει στην Παρτίζαν.

"Δεν μετανιώνω για κάτι" τόνισε αρχικά και εξήγησε: "Όλοι ξέρουν τι έγινε εκείνο το διάστημα, κι εγώ δεν μίλησα. Μόνο γι αυτό μετανιώνω: ότι δεν είπα κάτι! Όταν ήμουν παίκτης του Ερυθρού Αστέρα δεν είπα ποτέ κακή κουβέντα για την Παρτίζαν, κι αυτό κάνω τώρα που είμαι από την άλλη πλευρά. Δεν κοιτάζω τα πράγματα από την σκοπιά των φιλάθλων, το μπάσκετ είναι απλά η δουλειά μου. Δεν μεγάλωσα στη Σερβία, οπότε κάποια πράγματα με ξάφνιασαν και με εξέπληξαν. Άφησα ένα κάρο ψέματα και δηλώσεις να περάσουν από τα μίντια. Δεν είπα το παραμικρό, ήταν πολύ περίεργο το γεγονός ότι μάθαινα από τους δημοσιογράφους πράγματα που με αφορούσαν. Στεναχωριέμαι που δεν είπα τη δική μου πλευρά της ιστορίας".

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι μετά τη μεταγραφή στους μελανόλευκους, δέχθηκε απειλές από οπαδούς: "Ο πατέρας μου είναι φανατικός οπαδός του Ερυθρού Αστέρα. Δεν ήξερα πώς να συμπεριφερθώ και πώς να χειριστώ κάποιες καταστάσεις. Δέχθηκα απειλές, αλλά τα υπέμεινα όλα ως άνθρωπος. Κάποιος που δεν με ξέρει, θα νομίζει ότι μισώ τον Ερυθρό Αστέρα, δεν είναι έτσι όμως. Απογοητεύτηκα από κάποιους ανθρώπους. Η απόφασή μου πάρθηκε αποκλειστικά και μόνο με μπασκετικά κριτήρια, κι έχω να πω ότι το ίδιο θα έκανα και τώρα. Δεν μετανιώνω" ανέφερε και κατέληξε, κάνοντας την αυτοκριτική του: "Έπαιξα στο Βελιγράδι για δύο χρόνια (σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν), υπήρχαν στιγμές που έδειξα ποιότητα, αλλά δεν ήμουν σταθερός σε απόδοση".

Για την ιστορία, ο Στέφαν Γιάνκοβιτς είχε 17.1 λεπτά κατά μέσο όρο πέρσι στην Aba Liga, μετρώντας 6.1 πόντους και 3.8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ στο EuroCup είχε 4.9 πόντους και 2.8 ριμπάουντ ανά 15.3 λεπτά συμμετοχής.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ