ΑΕΚ

Ανοσίκε: "Πρόκριση και βλέπουμε!"

Ο Όου Ντι Ανοσίκε μιλάει στην κάμερα του Sport24.gr για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη και τον αποψινό (14/10, 19:00) αγώνα με την Κράσνι Όκτιαμπρ ενώ αναφέρεται στα… ταχύρρυθμα μαθήματα ελληνικών (VIDEO).

Οι αριθμοί έχουν έναν παγιωμένο ρομαντισμό. Σημαίνουν κάτι επειδή εκφράζουν κάτι. Το "8" από μόνο το δεν είναι τίποτα, αλλά αν βάλεις δίπλα του τη λέξη "χρόνια", είναι κεφάλαιο.

Έπειτα, λοιπόν, από σχεδόν 8 χρόνια και τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα της κόντρα στη Σολέ (27/11/2007), η ΑΕΚ παίζει απόψε (14/10, 19:00) στο ΟΑΚΑ κόντρα στη ρωσική Κράσνι Όκτιαμπρ, στην πρεμιέρα του ΣΤ' ομίλου στο Eurocup !

Η "Ένωση" του Ντράγκαν Σάκοτα εξασφάλισε τη συμμετοχή της μέσω Wild Card και πλέον βρίσκεται μπροστά στην υπέρτατη πρόκληση. Να εξασφαλίσει την πρόκριση στο LAST-32 απέναντι σε τρεις ομάδες που συμμετείχαν πέρσι στην Euroleague (Νίζνι, Γαλατάσαραϊ, Νεπτούνας), την πανίσχυρη Χάποελ Ιερουσαλήμ και την υπολογίσιμη Κράσνι Όκτιαμπρ. Σε αυτή την προσπάθεια, ο Σερβοέλληνας προπονητής μπορεί να υπολογίζει στον Όου Ντι Ανοσίκε, ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά με την προοπτική να… παίξει στην Euroleague με τη Λαμποράλ Κούτσα.

Τα δεδομένα άλλαξαν στην πορεία, οι Βάσκοι απέκτησαν τον Γιάννη Μπουρούση κι έτσι ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ αποχώρησε από την Μπασκόνια και υπέγραψε στην "Ένωση" ως αντικαταστάτης του Ντάνιελ Όρτον. Το Sport24.gr βρέθηκε στη Media Day της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Eurocup με την Κράσνι Όκτιαμπρ και συνομίλησε με τον Ανοσίκε, ο οποίος παραδέχτηκε ότι "νιώθει ενθουσιασμό, άγχος και πίεση" ταυτόχρονα ενώ εξήγησε ότι γνωρίζει τη σημασία του σημερινού αγώνα για τη νέα του ομάδα.

Κατ' αρχάς, ήσουν έτοιμος να ξεκινήσεις τη σεζόν στην Euroleague ωστόσο αύριο (σ.σ. σήμερα) θα παίξεις στην πρεμιέρα του Eurocup! Περίεργα συναισθήματα;

"Όχι, είναι εντάξει... Μια ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι πάντα μια καλή διοργάνωση. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι στην ΑΕΚ, η πόλη είναι υπέροχη και ο οργανισμός είναι εξαιρετικός. Ελπίζω να έχουμε πολλές επιτυχίες μέσα στη χρονιά".

Πως περιμένεις, λοιπόν, τη νέα σεζόν. Νιώθεις άγχος; Πίεση;

"Λίγο από όλα! Είμαι ενθουσιασμένος, είμαι αγχωμένος και, φυσικά, νιώθω την πίεση. Βλέπεις, βρίσκομαι πλέον σε μια ομάδα που έχει μεγάλες προσδοκίες και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η ΑΕΚ είναι ένας σύλλογος που έχει στόχο να τερματίσει στο TOP-3 στο ελληνικό πρωτάθλημα και αυτό, ακριβώς, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε".

Ξέρεις την ιστορία της ομάδας; Γνωρίζεις, για παράδειγμα, ότι πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ έπειτα από σχεδόν οκτώ χρόνια;

"Ναι! Και είμαι ενθουσιασμένος για αυτό! Επαναλαμβάνω ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Η Κράσνι Όκτιαμπρ είναι μια καλή ομάδα, θα έχουμε δύσκολη δουλειά αύριο (σ.σ. σήμερα) το βράδυ".

Ανοσίκε: "Πρόκριση και βλέπουμε!"

O Όου Ντι Ανοσίκε εξηγεί στον συντάκτη του Sport24.gr, Γιάννη Σταυρουλάκη τη σημασία του αγώνα με την Κράσνι Όκτιαμπρ

Ο τρόπος που έφυγες από τη Λαμποράλ Κούτσα είναι ένα έξτρα κίνητρο για σένα ώστε να αποδείξεις κάποια πράγματα;

"Η Λαμποράλ Κούτσα ήταν μια πολύ καλή εμπειρία όμως προχώρησα στην καριέρα μου και ελπίζω να έχουμε πολλές επιτυχίες εδώ".

Οι πρώτες σου εντυπώσεις μέχρι στιγμής από την ΑΕΚ;

"Αγαπώ αυτή την κατάσταση! Αγαπώ την πόλη, αγαπώ τον οργανισμό, τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου εδώ. Είναι, πραγματικά, ένα σπουδαίο μέρος!".

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη σου εμπειρία ήταν η ήττα από τον Άρη στο Κύπελλο…

"Ας πούμε πως ήταν μια διδακτική εμπειρία. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα ενώ εμείς δεν είχαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες. Σίγουρα θα τους δούμε ξανά μέσα στη χρονιά. Επομένως, δεν είναι πρόβλημα".

Τι θα θεωρηθεί επιτυχία για την ΑΕΚ σε αυτή την ευρωπαϊκή συμμετοχή;

"Στο Eurocup θέλουμε σίγουρα να προκριθούμε στον επόμενο γύρο κι εν συνεχεία θα δούμε τι θα γίνει. Θέλουμε να συνεχίσουμε και στο δεύτερο μισό της χρονιάς".

Το σχόλιό σου για τους αντιπάλους της ΑΕΚ στον όμιλο;

"Είναι ένα πολύ δυνατό γκρουπ. Κάποιες ομάδες έχουν παίξει στην Euroleague όπως η Γαλατάσαραϊ. Η Χάποελ είναι πολύ καλή, το ίδιο και η Κράσνι. Δεδομένα πρόκειται για έναν πολύ δυνατό όμιλο".

Έμαθες να μιλάς ελληνικά ή όχι ακόμα;

"(γέλια) Δεν μπορώ να σου πω τις λέξεις που ξέρω! Ξέρω μόνο κακές λέξεις!".

Σε VIDEO η συνέντευξη του Όου Ντι Ανοσίκε στο Sport24.gr

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ