ΑΕΚ

Αναχώρηση Κούπερ, αναβολή με Μπράουν στην ΑΕΚ

Αναχώρηση Κούπερ, αναβολή με Μπράουν στην ΑΕΚ
Ζντοβτς Κούπερ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντι Τζέι Κούπερ μπορεί να αναχώρησε για το Μονακό της Γαλλίας από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" αφήνοντας πίσω του την ΑΕΚ ωστόσο σε αυτό δεν θα προσγειωθεί όπως αναμενόταν στις 20:35 της Δευτέρας ο Τζέι Κόβαν Μπράουν.

Το παιχνίδι με το Λαύριο ήταν το τελευταίο για τον Ντι Τζέι Κούπερ με τη φανέλα της ΑΕΚ, με αυτό όμως που παραμένει άγνωστο είναι αν ο αντικαταστάτης του Τζέι Κόβαν Μπράουν θα κάνει το ντεμπούτο του το Σάββατο στα Τρίκαλα για την 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο Κούπερ αναχώρησε από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τελικό προορισμό το Μονακό της Γαλλίας που θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας και τρίτο για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Η αρχή είχε γίνει από τη Ρωσία στη Κράσνι Όκταμπρ και η συνέχεια είχε δοθεί στην ΑΕΚ όπου όμως αγωνίστηκε σε μόλις 8 παιχνίδια με ντεμπούτο στο εντός έδρας με τον Άρη για την 8η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο τεχνικός της "Ένωσης" Γιούρι Ζντοβτς ωστόσο δεν θα δει τον αντικαταστάτη του Τζέι Κόβαν Μπράουν να προσγειώνεται στις 20:35 στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Αιτία; Οι κακές καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στις ΗΠΑ που προκάλεσαν την αναβολή του ταξιδιού του προς την Αθήνα. Πλέον θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη νέα ημερομηνία άφιξής και ερωτηματικά πάντα το ντεμπούτο του στο παιχνίδι του Σαββάτου στα Τρίκαλα. Παιχνίδι για την 16η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Υπενθυμίζεται πως ο Ζντοβτς είχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σαββατιάτικη νίκη επί του Λαυρίου στο ΟΑΚΑ: "Περίμενα την ερώτηση. Ο Μπράουν είναι combo guard, ωστόσο είναι ο μισός αντικαταστάτης του Κούπερ. Τον ξέρετε, μπορεί να δημιουργήσει, να μεταφέρει τη μπάλα και να σκοράρει. Σίγουρα θα ψάξουμε για ακόμη ένα παίκτη, ο οποίος θα μας βοηθήσει στον οργανωτικό τομέα. Αυτό θα γίνει διότι δε περίμενα πως θα είχαμε ποτέ τόσο μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την παράμετρο. Να κρατήσουμε τα καλά στοιχεία και να συνεχίσουμε. Το συμβόλαιο του Κούπερ είναι πολύ βαρύ για το μπάτζετ μας. Δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία μου, ιδιαίτερα αμυντικά. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά στη συνέχεια μας βοήθησε αρκετά. Ψάχνω έναν άλλου τύπου παίκτη. Το συμβόλαιό του είναι μεγάλο συγκριτικά με το μπάτζετ που θέλουμε να έχουμε την επόμενη χρονιά".

Απάντηση μέσα από την οποία άφησε να εννοηθεί πως θα γίνει και κίνηση για την απόκτηση ενός πλέι μέικερ. Το ερώτημα ωστόσο είναι το ποιος. Ο Κλιφ Χάμοντς με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα όπου είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Περιστερίου την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. "Είναι σίγουρα στη λίστα. Έχω δει πολλούς παίκτες και δεν έχουμε αποφασίσει. Δεν εξαρτάται 100% από εμάς. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία μου. Δε μπορούμε να πούμε πως θα βρούμε τον ιδανικό. Να βρούμε ένα παίκτη όμως, που να μας βοηθήσει στο να οργανώσουμε το παιχνίδι. Δεν έχουμε καθαρό πόιντ γκαρντ. Πρέπει να βελτιωθούμε στην άμυνα στη μπάλα, αλλά και στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Χρειάζομαι έναν γκαρντ που να καταφέρνει να κοντρολάρει το παιχνίδι, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο".

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει συμφωνία με τον Χάμοντς που αν αποκτηθεί λογικά θα αντικαταστήσει τον Ντιόντε Κρίστμας. Στην περίπτωσή του Αμερικανού γκαρντ όμως υπάρχει έντονη φημολογία πως η συμφωνία του με την ΑΕΚ αφορούσε μηνιαίο συμβόλαιο με οψιόν ανανέωσης και όχι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Το σίγουρο είναι ότι παραμένει στην Αθήνα δίνοντας και σήμερα το παρών στην προπόνηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όσον αφορά τον 31χρονο Χάμοντς έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στο NBDL με τη φανέλα Reno Bighorns έχοντας κατά μέσο σε 30 παιχνίδια 7,4 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ ανά 29,9 λεπτά συμμετοχής. Ο Χάμοντς εκτός από το Περιστέρι έχει αγωνιστεί για δυο χρονιές στη Euroleague. Η πρώτη την αγωνιστική περίοδο 2008-09 με τη φανέλα της Εφές Πίλσεν και η δεύτερη με την Άλμπα Βερολίνου την περσινή 2014-2015.

Στην περίπτωση του Κρίστμας πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΑΕΚ είχανε κινηθεί άμεσα για να τον δηλώσουν στον ΕΣΑΚΕ δύο ημέρες πριν από το τέλος του Α΄ γύρου της κανονικής διάρκειας του της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις των ξένων ίδιες και στο Β΄ γύρο.

Τέλος εκτός από την απόκτηση του Μπράουν και τη διαφαινόμενη του Χάμοντς η ΑΕΚ και ο τεχνικός της ο Σλοβένος Ζντοβτς αναμένεται να κινηθεί και για έναν κοινοτικό ψηλό. Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται στην περίπτωση αυτή είναι τι μέλλει γενέσθαι με την περίπτωση του Ζήση Σαρικόπουλου. Κι αυτό γιατί ο διεθνής σέντερ έχει αγωνιστεί μεν βασικός στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Λαύριο αλλά αγωνίστηκε μόλις στα 9΄ και 4΄ αντίστοιχα. Μάλιστα τα 4΄ με το Λαύριο ήταν τα τέσσερα πρώτα.

Αυτό σημαίνει πως ο Ζντοβτς δεν φαίνεται τελικά να υπολογίζει στον διεθνή σέντερ. Το άσχημο για τον ίδιο είναι ότι δεν μπορεί να πάει πλέον σε άλλη ελληνική ομάδα είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερος γιατί ολοκληρώθηκε ο Α΄ γύρος. Είτε στον Απόλλωνα Πατρών που τον ήθελε με τη μορφή δανεισμού είτε στον Άρη που είχε καταθέσει πρόταση στη διοίκηση της ΚΑΕ ΑΕΚ με την απάντηση να ήταν αρνητική. Κάτι που σημαίνει ότι για να πάει σε ομάδα του εξωτερικού είτε ως δανεικός είτε ως ελεύθερος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ