ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Σι η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Σι η ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ πρέπει να θεωρείται πλέον ο Μπάντζα Σι, με την "Ένωση" να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Ο Μπάντζα Σι ήταν ο παίκτης που είχε ξεχωρίσει στην λίστα του Σωτήρη Μανωλόπουλου και αυτός τελικά θα είναι και ο 7ος ξένος της ΑΕΚ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτησή του με μονοετές συμβόλαιο.

Ο Σι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έψαχνε ο κόουτς των "κιτρινόμαυρων" για να κλείσει το ρόστερ της ομάδας. Μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, είναι εξαιρετικά αθλητικός και είναι καλός σουτέρ από στάση.

Με την απόκτησή του η ΑΕΚ έχει πλέον 7 ξένους (Μάικ Γκριν, Μάνι Χάρις, Κέλσι Μπάρλοου, Εντιν Ατιτς, Ντιλρόι Τζέιμς, Τσινεμέλου Ελόνου είναι οι άλλοι) και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα εκτός λίστας για την Stoiximan.gr Basket League θα μείνει ένας εκ των Μπάρλοου ή Άτιτς. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπάρχει και η σχετική ευελιξία όπου χρειάζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

"Η ΑΕK B.C. ανακοινώνει, ότι υπέγραψε σήμερα (15/09) συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» ο Μπάντζα Σι.

Ο Γάλλος φόργουορντ συμφώνησε για συνεργασία ενός χρόνου.

Βιογραφικό

O Μπάντζα Σι γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου του 1990 στο Παρίσι, έχει ύψος 2μ.04 και είναι αδερφός του Αμάρα Σι, ο οποίος αγωνίστηκε στη «Βασίλισσα» την σεζόν 2007-2008.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ το Πανεπιστήμιο του New Mexico State. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε το 2013, όπου και αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ορτέζ. Σε 29 αγώνες είχε 5,8 πόντους και 3,8 ριμπάουντ μέσο όρο.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Νανσί, όπου παρέμεινε για δύο χρονιές, με τη σεζόν 2015-16 να αποδεικνύεται ως η πιο παραγωγική του, με την Βιλερμπάν να κινείται για την απόκτηση του. Ο Σι σε 33 αγώνες είχε 8,2 πόντους με 4,3 ριμπάουντ μέσο όρο.

Στη Βιλερμπάν σε 32 αγώνες πέτυχε 6,2 πόντους ενώ μάζεψε 2,8 ριμπάουντ μέσο όρο στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, ενώ σε 8 αγώνες των πλέι – οφ είχε 3,9 πόντους με 2,5 ριμπάουντ και στο Champions League σε 18 συμμετοχές είχε 8,1 πόντους, 3,6 ριμπάουντ μέσο όρο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ