ΑΕΚ

Αγγελόπουλος: "Μιλάμε με την Πολιτεία για το Ποδηλατοδρόμιο"

Αγγελόπουλος: "Μιλάμε με την Πολιτεία για το Ποδηλατοδρόμιο"

Ο Μάκης Αγγελόπουλος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξή στον OTE TV, όπου παραδέχθηκε πως η ΑΕΚ συζητά ανοιχτά πλέον για το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ ως γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλυσε το όραμά του για την ΑΕΚ. Τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ. Ο Ιδιοκτήτης της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στον OTE TV, όπου παραδέχθηκε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ είναι η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ για το νέο της γήπεδο, μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας, την ταινία "1968", τον Σωτήρη Μανωλόπουλο, την κόντρα FIBA-EuroLeague και πολλά ακόμα.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ δήλωσε:

Για το θέμα του γηπέδου: “ Υπάρχει ένα πλάνο από την κυβέρνηση για αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εμείς δηλώσαμε παρόντες με συγκεκριμένη πρόταση για το ποδηλατοδρόμιο. Οι εξελίξεις θα τρέξουν σύντομα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που εξαρτάται από εμάς. Όταν ανακοινωθούν διαγωνισμοί θα κινηθούμε ανάλογα. Αυτό που υπάρχει στο τραπέζι και μιλάμε με την Πολιτεία, αφορά το ποδηλατοδρόμιο, σε συνάρτηση με μία λύση βιώσιμη για την ποδηλασία και βέβαια για το δικό μας θέμα, το μπάσκετ. Προβλέπουμε δύο ακόμα γήπεδα για να βοηθήσουμε τα ερασιτεχνικά τμήματα της ΑΕΚ, ψηφιακή βιβλιοθήκη, κινηματογράφο και άλλα πράγματα. Όταν καταλήξει η Πολιτεία και προκηρύξει διαγωνισμούς θα δηλώσουμε παρών. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το κόστος, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο και τι θα μπορούμε να δημιουργήσουμε”.

Τον πρώτο απολογισμό της σεζόν: “ Είναι η χρονιά της ΑΕΚ. Πέρα από τα αποτελέσματα που ήρθαν, και για τα οποία τόσο η ποδοσφαιρική όσο και η μπασκετική ομάδα πάλεψαν, ήταν και η χρονιά των οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι έδωσαν ρεσιτάλ σε όλα τα επίπεδα. Οι θετικές εικόνες του αθλητισμού ήρθαν από οπαδούς της ΑΕΚ. Είναι μια χρονιά εξαιρετικά ικανοποιητική. Συνδυάσαμε το ακατόρθωτο. Να υλοποιήσουμε το αγωνιστικό πρόγραμμα και ταυτόχρονα να θέσουμε σε εφαρμογή το όραμα που έχουμε. Ήταν μία ευνοϊκή συγκυρία. Παλεύουμε όλη την σεζόν για το αποτέλεσμα, αλλά και το όραμα μας, με την ταινία και τώρα την διοργάνωση του Final Four.

Παλαιότερα είχαμε πετύχει το ελάχιστο με τη μέγιστη προσπάθεια. Τώρα, ίσως με το ελάχιστο, ή με απλώς ικανή προσπάθεια να πετύχαμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Αυτό δείχνει στοιχεία εμπειρίας, διορατικότητας, αλλά και τύχης. Δεν μπορείς να εγγυηθείς το αποτέλεσμα, ειδικά στο μπάσκετ”.

Για το αν μπορεί η ΑΕΚ να μπει σφήνα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: “Σε πρώτη φάση μπήκαμε σφήνα στο γήπεδο. Ήταν πιο εύκολο βέβαια γιατί ήταν μονά παιχνίδια. Τον... ανταρτοπόλεμο τον έχουμε. Ακόμα είμαστε σε αυτό το επίπεδο. Σε βάθος αγώνων, σε σειρά, δεν είμαστε ακόμα εκεί. Μόνο το γήπεδο μας λείπει για να ανέβουμε. Είναι η μόνη παράμετρος που υπάρχει".

Για την απομάκρυνση του Σωτήρη Μανωλόπουλου: " Ο Σωτήρης είναι καταπληκτικό παιδί και πολύ καλός προπονητής, πολύ διαβασμένος. Είχε δεθεί με την ΑΕΚ. Υπήρξε ένα πρόβλημα στην διαχείριση κυρίως των ξένων παικτών. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει για το καλό της ομάδας.

Για τον Ντράγκαν Σάκοτα: " Ήταν κοινής αποδοχής και τον τιμά αυτό που έκανε γιατί είχε ρίσκο η απόφασή του. Στην επιστράτευση, ο στρατιώτης Ντράγκαν δήλωσε “παρών”. Μας έχει χαρίσει τους δύο τελευταίους τίτλους και μπορεί να μας χαρίσει και έναν τρίτο, οπότε στην ιστορία της ΑΕΚ θα είναι πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο".

Για το μοντέλο προπονητή που έχει στο μυαλό του αν αποχωρήσει ο Ντράγκαν Σάκοτα: "Αν αποφασίσει να μην είναι προπονητής θα είναι τεχνικός διευθυντής, οπότε θα έχει σημαντικό λόγο. Πρώτα θα συζητήσουμε τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε και μετά θα αποφασίσουμε”.

Για τις πολλές αλλαγές παικτών επί εποχής του: " Μερικές αλλαγές παικτών συνοδεύτηκαν από αλλαγές προπονητή και φιλοσοφίας. Έναν προπονητή τον στηρίζεις με έργα όχι με λόγια. Αν δεν μπει το χέρι στην τσέπη για να τον στηρίξεις δεν έχει νόημα. Εμείς εμπράκτως έχουμε στηρίξει προπονητές. Κινούμαστε στην λογική ότι οι ομάδες χτίζονται. Για αυτό και έχουμε κάνει ένα παιδομάζωμα και έχουμε παίκτες σε όλες τις μικρές εθνικές".

Για το αν θα πάρει η ΑΕΚ παίκτη για τα playoffs της Stoiximan.gr Basket League: “ Τρια καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ήταν πραγματικά δύσκολο επιχείρημα. Να τελειώσει το Final Four και μετά μιλώντας με τον προπονητή αν κρίνουμε ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ενίσχυση θα κινηθούμε ανάλογα”.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ: “ Η προσέλευση σταδιακά αυξάνεται. Θεωρώ ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Έχουν υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης και fair play. Έχει αποδειχθεί αυτό στο παρελθόν. Αυτοί οι οπαδοί έχουν ένα ρεκόρ γκίνες πίσω τους. Φέτος η ομάδα έκανε και το ρεκόρ προσέλευσης στο BCL και νομίζω οσονούπω θα διαλυθεί και αυτό το ρεκόρ και θα δημιουργήσουμε ακατάρριπτο ρεκόρ.

Βασικός στόχος ήταν να μπει το μπάσκετ στην καθημερινότητα του Αεκτζή. Το μπάσκετ είχε κενά διαστήματα η ΑΕΚ έχασε οπαδούς. Βασικό μέλημα να επαναφέρουμε στη μνήμη τι σημαίνει μπάσκετ για τους Αεκτζήδες. Χρόνο με τον χρόνο, παιχνίδι με το παιχνίδι ο κόσμος επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά”.

Για το αν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει: " Δεν είμαι τέτοιος τύπος. Στο παρελθόν υπήρχε απογοήτευση από τη μικρή προσέλευση του κόσμου. Σκεφτόμουν αν είναι δυνατόν όλος αυτός ο οργασμός κινήσεων να φέρνει μόνο 1500 άτομα στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι η βάση της ΑΕΚ είναι κυρίως ποδοσφαιρική, ωστόσο σιγά-σιγά, βήμα-βήμα φέρνουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, ο οποίος εκτιμά αυτά που έχουμε κάνει".

Για την ταινία “1968”: " Σημαντικό κομμάτι να επενδύσουμε στην ιστορία και να δείξουμε σε όλους τους Έλληνες ότι η ΑΕΚ έκανε το μπάσκετ λαϊκό άθλημα, ενώ μέχρι τότε ήταν ελιτίστικο. Θεωρώ ότι αναδείξαμε τον πρώτο τίτλο σε ευρωπαϊκό τίτλο που έφερε η ΑΕΚ στην χώρα. Η ταινία καταγράφει μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό. Όταν είδα τηνπρώτη φορά την ταινία, αλλά και τις υπόλοιπες 17 φορές, ένιωθα πάντα την ίδια συγκίνηση. Σε μία χρονιά, το 1968, που ήταν ένα ρήγμα στον χρόνο παγκοσμίως, είδαμε μία ομάδα με προσφυγόπουλα, παιδιά από διάφορες γειτονιές της Αθήνας, να μαζεύονται και να στέλνουν την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό είναι και το μήνυμα της ταινίας: Από πρόσφυγας στην κορυφή της Ευρώπης. Ενα μήνυμα με διαχρονική αξία, που το βλέπουμε ακόμα και στις μέρες μας”.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος: " Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι, με πολύ έντονα συναισθήματα. Αυτό που έχω κρατήσει από ένα γήπεδο, που είχε κυρίως μαθητές και μάλιστα Ολυμπιακούς, ήταν εντυπωσιακό πως όσο περνούσε το παιχνίδι έβλεπες στην εξέδρα να ξεπετάγονται Αεκόπουλα από την εξέδρα. Θυμάμαι ότι και ο Σπανούλης πήγε να μας κερδίσει μόνος του.

Για τον λόγο που πρώτος στόχος ήταν η πρόκριση στο Final Four: “ Είχαμε πει πολλές φορές και κατά την διάρκεια της χρονιάς ότι ο πρώτος μας στόχος ήταν το Final Four. Αυτή ήταν η έννοια της δήλωσης ότι ο τίτλος ήταν στάση και όχι σταθμός. Επειδή ήταν μια επετειακή χρονιά. Ήθελα αυτή η χρονιά να συνδυαστεί με μία ευρωπαϊκή επιτυχία, αλλά και να είναι η ΑΕΚ αυτή που θα διοργανώσει αυτό το Final Four έπειτα από 4 χρόνια που βρισκόταν στην αφάνεια. Είναι πολλές οι προκλήσεις. Εμείς οι παράγοντες που κρατάμε τις τύχες μιας ομάδας συγκυριακά, οφείλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι για τους επόμενους και να αφήσουμε παρακαταθήκη”.

Για τον λόγο που κάλυψε το κόστος του Final Four, το οποίο υπολογίζεται στο 1 εκατ. ευρώ: “ Θέλαμε να φέρουμε την διοργάνωση στην Αθήνα και να δώσουμε την δυνατότητα σε όσο περισσότερους οπαδούς γίνεται να βρεθούν στο γήπεδο. Προσπαθησαμε να έχουμε χαμηλές τιμές ώστε να έρθουν στο γήπεδο για να δουν την ομάδα να παλέψει για τον τίτλο. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Νομίζω ότι θα είναι ένα σόου επιπέδου ΝΒΑ. Νομίζω ότι είναι πρόκληση για την ΑΕΚ να βάλει ψηλά τον πήχη”.

Για τον “πόλεμο” EuroLeague και FIBA και την θέση της ΑΕΚ: “Ζούμε μία στρέβλωση της αγοράς. Μένουμε συνειδητά στην FIBA, σεβόμενοι τα εθνικά πρωταθλήματα και την ανάγκη βαθμολογικών κριτηρίων για την συμμετοχή στης διοργανώσεις. Νομίζω ότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αν δεν βρεθεί λύση, το μπάσκετ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Υπάρχει στρέβλωση της αγοράς επειδή οι 11 ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο στην EuroLeague έχουν εξασφαλισμένα έξοδα σε βάθος 10ετίας και μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Η Ευρώπη έχει 600 ομάδες. Δεν γίνεται το 2% της αγοράς να καθορίζει τα πράγματα. Επίσης, όταν έχουν εγγυημένα έσοδα, μετά ανταγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος να γίνουν δύο διοργανώσεις που θα συνδέονται και θα έχουν κοινούς χορηγούς και τηλεοπτικά συμβόλαια. Αυτό θα απογειώσει το προϊόν που λέγεται μπάσκετ".

Για την απόφαση του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από την EuroLeague και αν είναι σημείο των καιρών: “ Σαν εξωτερικός παρατηρητής μπορώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός έχει τους περισσότερους μπασκετικούς τίτλους στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει από την EuroLeague την αντιμετώπιση που του αρμόζει. Ίσως ο κύριος Γιαννακόπουλος να πιστεύει ότι πηγαίνουμε σε τοίχο. Πως το γεγονός ότι χρειάστηκαν 11 εγγυημένα συμβόλαια για να βρεθούν χορηγοι να δείχνει μία εμπορική αποτυχία. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αυτό. Τα έσοδα είναι εγγυημένα, αλλά όχι για συγκεκριμένες ομάδες, παρά για τις εκάστοτε που συμμετέχουν. Στο μπάσκετ δεν θα δούμε ποτέ Λέστερ με τα ισχύοντα δεδομένα”.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ