ΑΕΚ

ΑΕΚ: Θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα το απόγευμα του Σαββάτου

Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑ(ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ  ΓΚΙΟΥΣΜΑΣ(Αθλητης του πανελληνιου)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΚΑ(ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ) ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΝΤΖΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ ΚΑΙ ΓΚΙΟΥΣΜΑΣ(Αθλητης του πανελληνιου)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τον σπουδαίο Βασίλη Γκούμα, έναν από τους κορυφαίους αθλητές της ιστορίας της, θα τιμήσει η ΑΕΚ το Σάββατο, λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης με τον Χολαργό.

Λίγη ώρα πριν από το τζάμπολ της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Χολαργό για την πρώτη φάση των playoffs της Basket League 2018/19, οι παράγοντες της ΑΕΚ θα τιμήσουν τον Βασίλη Γκούλα όπως ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση των κιτρινόμαυρων:

" Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης του Σαββάτου (18/05, 19:30) της Βασίλισσας με το Χολαργό για την πρώτη φάση των playoffs της Basket League θα τιμήσει τον Βασίλη Γκούμα.

Ο «Αυτοκράτορας» του ελληνικού μπάσκετ ήταν ο πρώτος σκόρερ (30 π.) στον πρώτο τίτλο της ΑΕΚ, μετά από 11 πέτρινα χρόνια, την 17η Ιουλίου 1981, όταν η Βασίλισσα στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος στον Τελικό της Γλυφάδας με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Ήταν ο πρώτος στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, που ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα (9 Δεκεμβρίου 1983, ΑΕΚ-ΒΑΟ), έως τον Φεβρουάριο του 1992. Τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και 8ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής ομάδας των Ανδρών. Ο Βασίλης Γκούμας που αποχώρησε από το παρκέ έχοντας σημειώσει συνολικά 11.030 πόντους με τον Πανελλήνιο, την ΑΕΚ και τον Ηλυσιακό.

Υπήρξε αθλητής της Μεικτής Κόσμου και της Μεικτής Ευρώπης.

Ο Βασίλης Γκούμας συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ (Σ.Π.Α.Κ. ΑΕΚ)".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ