ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τελειώνει ο Γκρίφιν, κοντά σε Γιορκ, πάει και για ψηλό

ΑΕΚ: Τελειώνει ο Γκρίφιν, κοντά σε Γιορκ, πάει και για ψηλό

Η ΑΕΚ κινείται δυναμικά για να ντύσει με τα χρώματά της τον "αντι-Μάλκολμ Γκρίφιν", Γκέιμπ Γιορκ, ενώ στα πλάνα της είναι να αποκτήσει κι έναν παίκτη που θα ενισχύσει την φροντ λάιν της. (VIDEO).

Η κανονική περίοδος της Basket League έχει μπει στην τελική ευθεία και η ΑΕΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιόνας Ματσιούλις θα... ανακατέψει την "τράπουλα" στο ρόστερ της προχωρώντας σε δύο κινήσεις: μία στις θέσεις των γκαρντ και μία σε εκείνες των ψηλών.

Ο Γκέιμπ Γιορκ έχει περίοπτη θέση στα πλάνα της Ένωσης, καθώς ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.91 μ.) καλύπτει τα "θέλω" και τις απαιτήσεις του Λούκα Μπάνκι. Η Ένωση μάλιστα προχωρά για την απόκτηση του Αμερικανού σκόρερ, του οποίου η περίπτωση την είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι και βρίσκεται κοντά στο να αποσπάσει την υπογραφή του.

Ο Γιορκ την τρέχουσα σεζόν έπαιξε στη G League με τη θυγατρική ομάδα των Μάτζικ, μέτρησε 41 συμμετοχές και είχε μέσο όρο 16,1 πόντους, 3,7 ασίστ, 3,4 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,9 λάθη, ενώ γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την θητεία του στην ιταλική Κρεμόνα (2016) και στην γερμανική Μπαϊρόιτ (2017/18). Ο Αμερικανός γκαρντ την περσινή σεζόν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Basketball Champions League και πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Γιορκ στο παιχνίδι (80-73) στη Γερμανία σημείωσε 22 πόντους (3/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 4/5 βολές, πήρε 2 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και υπέπεσε σε 1 λάθος, ενώ αρκετά καλή παρουσία είχε και στο ματς στο ΟΑΚΑ (18 πόντοι, 2/10 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη).

Αν ο αρραβώνας των δύο πλευρών καταλήξει σε γάμο, τότε ο Γιορκ θα πάρει τη θέση Μαλκολμ Γκρίφιν στο ρόστερ της Ένωσης, καθώς ο άλλοτε γκαρντ του Κολοσσού αναμένεται να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ και η διαδικασία αποδέσμευσής του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ένωση, όμως, δεν σταματά στην περίπτωση του Γιορκ, καθώς αναμένεται να κινηθεί για την απόκτηση ακόμα ενός παίκτη, ο οποίος θα ενισχύσει την φροντ λάιν στην τελική ευθεία της σεζόν.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ