ΑΕΚ

ΑΕΚ: Stand By ο Εμπάκουε

ΑΕΚ: Stand By ο Εμπάκουε
AP Photo/David J. Phillip AP PHOTO/DAVID J. PHILLIP

Ο Τρέβορ Εμπάκουε είναι ο εκλεκτός του Λούκα Μπάνκι, με τον 30χρονο σέντερ να αναμένεται σύντομα να γίνει παίκτης της ΑΕΚ, εκτός αν τελευταία στιγμή εμφανιστεί κάτι καλύτερο στην αγορά.

Ο Τρέβορ Εμπάκουε (30 χρονών, 2.07 μέτρα, σέντερ) θα είναι εκτός απροόπτου το back up του Βινς Χάντερ, το οποίο ψάχνει εδώ και αρκετές εβδομάδες η "Ένωση". Ο Αμερικανός σέντερ είναι ο εκλεκτός του Λούκα Μπάνκι, ο οποίος έχει δώσει το ΟΚ για την απόκτησή του, αρκεί ωστόσο να μην βρεθεί κάτι καλύτερο μέσα στις επόμενες μέρες ή ακόμα και ώρες.

Ο Ιταλός τεχνικός γνωρίζει καλά τον Εμπάκουε, αφού οι δυο τους συνεργάστηκαν στην Τορίνο την περσινή σεζόν (2017/18) και μάλιστα το όνομά του είχε πέσει στο τραπέζι και το περασμένο καλοκαίρι, πριν η "Ένωση" καταλήξει - και για οικονομικούς λόγους - στην περίπτωση του Τάιλερ Ρόμπερσον. Πλέον ωστόσο τα δεδομένα είναι διαφορετικά.

Ο Εμπάκουε ξεκίνησε φετινή σεζόν στην Γερμανία και την Λούντβιγκσμπουργκ, ενώ από τον Ιανουάριο αγωνίζεται στην Ιαπωνία με την φανέλα της Οζάκα Ενέσα, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του... χθες (21 Απριλίου). Έχοντας πάρει λοιπόν ένα καλό συμβόλαιο στην Ιαπωνία και όντας πλέον ελεύθερος, τα οικονομικά δεδομένα είναι πλέον εντελώς διαφορετικά, αφού πρακτικά η ΑΕΚ προσφέρει συμβόλαιο δύο μηνών, οπότε οι διαπραγματεύσεις είναι πιο απλές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με τον απόφοιτο του Κολεγίου της Μινεσότα να είναι πλέον διαθέσιμος, ο Μπάνκι φρόντισε να επικοινωνήσει μαζί του και βρήκε ανταπόκριση, με τον Εμπάκουε να είναι πρακτικά Stand By, μήπως στο μεταξύ η ΑΕΚ βρει κάτι καλύτερο.

Δεδομένου πάντως ότι ο Ιταλός τεχνικός θέλει να έχει στην διάθεσή του έναν σέντερ το συντομότερο δυνατό, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να είναι άμεσες.

Αν τελικά η ΑΕΚ προχωρήσει στην απόκτηση του Εμπάκουε, τότε θα διαφοροποιηθεί το ροτέισον, με τον Ντιλρόι Τζέιμς να αναμένεται να περνάει περισσότερη ώρα σε θέση πάουερ φόργουορντ, αφού πλέον πίσω από τον Χάντερ θα υπάρχει ο Εμπάκουε, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Η εξάδα των ξένων της ΑΕκ σε αυτή την περίπτωση θα είναι η εξής: Γκέιμπ Γιορκ, Τζόρνταν Θίοντορ, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Ντιλρόι Τζέιμς, Βινς Χάντερ, Τρέβορ Εμπάκουε.

AP Photo/David J. Phillip

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ