ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σαντ-Ρος, o MVP που κάνει... υπερωρίες

ΑΕΚ: Σαντ-Ρος, o MVP που κάνει... υπερωρίες
EUROKINISSI

Οι ατομικές προπονήσεις τα πρωινά στο ΟΑΚΑ, ο (πολύ) μεγάλος χρόνος συμμετοχής και η ανάγκη της ΑΕΚ να τον έχει πάντα στο παρκέ. Ο Σαντ-Ρος είναι ο MVP της ΑΕΚ μέχρι στιγμής και αυτό δεν ήρθε τυχαία.

Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ φέτος. Αυτή η πρόταση ακούγεται σχεδόν από το ξεκίνημα της σεζόν στην “Ένωση”, με τον Κουβανό να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πόσο σημαντικός είναι.

Ο αγώνας με τη Μπάντιρμα για την 4η αγωνιστική του Basketball Champions League (νίκη με 68-50), ήταν απλώς η τελευταία υπενθύμιση. Σε ένα παιχνίδι που ξέφυγε από νωρίς, ο Σαντ-Ρος ήταν πάλι ο παίκτης που τα έκανε όλα στην άνετη νίκη της “Ένωσης”. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει κάποιος για να το καταλάβει αυτό – πέρα από το να... παρακολουθήσει το παιχνίδι – ήταν όταν εξέταζε την στατιστική να κοιτάξει πέρα από τους πόντους.

Σε μία βραδιά που το σκορ πήγε χαμηλά, ο άλλοτε παίκτης της Νταρουσάφακα είχε μία γεμάτη στατιστικά βραδιά, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 0 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής. Ο ορισμός της οικονομικής εμφάνισης, από έναν παίκτη που έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο γρανάζι στη μηχανή της ΑΕΚ.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΕΚ

Ο Σαντ-Ρος είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στην ΑΕΚ. Ο παίκτης από τον οποίο ξεκινούν σχεδόν τα πάντα και στις δύο πλευρές του παρκέ και ας θεωρείται ο Κιθ Λάνγκφορντ το πρώτο βιολί στην επίθεση και ο Μάρκους Σλότερ ο πυλώνας της άμυνας. Ο Κουβανός ωστόσο είναι με διαφορά ο καλύτερος two-way παίκτης της ομάδας (εξίσου καλός και στις δύο πλευρές του παρκέ), δείχνοντας σε κάθε παιχνίδι πόσο σημαντικός είναι για την "Ένωση".

Ο Σαντ-Ρος ξεκινάει κάθε αγώνα επωμιζόμενος το μαρκάρισμα του καλύτερου περιφερειακού των αντιπάλων, αφού είναι ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Ευρώπη. Ενώ όμως κάνει μία χαρά την δουλειά του σε αυτή την πλευρά του παρκέ, στην άλλη πλευρά εξελίσσεται συνεχώς, δείχνοντας ότι διαβάζει όλο και καλύτερα το παιχνίδι.

Σε μία ΑΕΚ που από την αρχή της σεζόν πορεύτηκε μόνο με έναν καθαρό πόιντ γκαρντ (Νίκος Γκίκας) και μόλις απέκτησε έναν δεύτερο ( Μάριο Τσάλμερς), ο Κουβανός είναι ουσιαστικά ο οργανωτής της ομάδας για μεγάλο διάστημα κάθε παιχνιδιού. Είναι αυτός που απελευθερώνει από το κατέβασμα της μπάλας τον Κέντρικ Ρέι, αφήνοντάς τον να αγωνιστεί μακριά από τη μπάλα, και ταυτόχρονα φροντίζει ώστε να είναι ευχαριστημένος ο Κιθ Λάνγκφορντ. Αυτός είναι και ο λόγος που – μέχρι να τραυματιστεί ο Ρέι – οι τρεις τους συνυπήρχαν στο παρκέ.

Ο Σαντ-Ρος όμως δε μένει απλώς στην οργάνωση του παιχνιδιού. Δεν είναι απλώς ένας... νεροκουβαλητής. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε καλό επίπεδο το Πικ εν Ρολ, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα, αφού μπορεί να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Μπορεί να μην είναι τόσο καλός πασέρ όσο ο Γκίκας και να μην εκτελεί τόσο καλά μετά από ντρίμπλα όσο οι Λάνγκφορντ και Ρέι, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί απειλή τόσο ως πασέρ όσο και ως σουτέρ μετά από ντρίμπλα, δίνοντας περισσότερες επιλογές στην “Ένωση”. Είναι ο παίκτης που αλλάζει όλη την ΑΕΚ και κάθε λεπτό που περνάει στον πάγκο "πονάει" τους "κιτρινόμαυρους".

ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο Σαντ-Ρος παραείναι πολύτιμος για την ΑΕΚ. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ότι στα 7 από τα 10 παιχνίδια της ομάδας σε EKO Basket League και Basketball Champions League έχει βρεθεί στο παρκέ τουλάχιστον 32 λεπτά, έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων 40 λεπτά κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και 39 κόντρα στην Αντβέρπ! Όλα αυτά βέβαια έχουν ως αποτέλεσμα να διανύει σεζόν καριέρας, αριθμώντας 7.3 πόντους, 6.6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2.8 κλεψίματα μέσο όρο σε 30 λεπτά συμμετοχής στην EKO Basket League και 12.3 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο σε 35 λεπτά συμμετοχής στο BCL.

CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL / ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE BASKETBALL / ΑΕΚ - ΑΝΤΒΕΡΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είναι λογικό να υπάρχει και μία ανησυχία βέβαια αυτή τη στιγμή, με αρκετό κόσμο να αναρωτιέται πόσο θα αντέξει ο Κουβανός γκαρντ να παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς, αφού μέχρι στιγμής βρίσκεται σχεδόν 32 λεπτά στο παρκέ. Ο ίδιος ωστόσο μοιάζει να μην ενδιαφέρεται αυτό, δείχνοντας να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Στην ΑΕΚ εξάλλου έχουν να το λένε ότι ο Σαντ-Ρος φέτος είναι πιο συγκεντρωμένος από πέρυσι, κάνοντας συχνά ατομικές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ τα πρωινά. Είναι παίκτης με φιλοδοξίες και δεν το κρύβει.

Ο Σαντ-Ρος είναι με διαφορά ο πιο σημαντικός παίκτης της ΑΕΚ την φετινή σεζόν. Είναι αυτός από τον οποίο ξεκινούν όλα στην άμυνα και στην επίθεση, με τον Κουβανό να δίνει ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με την ΑΕΚ να αρχίζει σιγά-σιγά να ρολάρει, η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ