ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ρολάρει από την αρχή

ΑΕΚ: Ρολάρει από την αρχή
EUROKINISSI

Οι τραυματίες που επέστρεψαν το ροτέισον που άλλαξε για να πάρουν όλοι ανάσες και η Βόννη που περιμένει. Η ΑΕΚ δείχνει να ρολάρει από την αρχή.

Επειτα από τρεις μαζεμένες νίκες-θρίλερ η ΑΕΚ είχε ανάγκη από ένα άνετο απόγευμα. Κόντρα στον Ηρακλή για την 20η αγωνιστική της EKO Basket League η ευχή της πραγματοποιήθηκε, με την “Ένωση” να παίρνει τη νίκη με 86-61.

Ο αγώνας με τον Ηρακλή δεν ήταν εύκολος. Τον έκανε όμως εύκολο η ΑΕΚ, που μπόρεσε να συνδυάσει όλα αυτά που είχε στο μυαλό της: Να καθαρίσει νωρίς το παιχνίδι, να δώσει ευκαιρία στους παίκτες που έχουν λίγο καιρό που επέστρεψαν από τραυματισμό ή ασθένεια να βρουν ρυθμό (Λάνγκφρορντ, Ζήσης, Γκίκας), να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που το είχαν ανάγκη (Κακλαμανάκης, Γιαννόπουλος, Μαυροειδής) και να ξεκουράσει παίκτες που επίσης το είχαν ανάγκη ενόψει της συνέχειας (Σλότερ, Ματσιούλις, αλλά και τον Γκραντ που έμεινε εκτός 12αδας).

Κάθε πράγμα που είχε στο μυαλό της η “Ένωση” για τον αγώνα με τον Ηρακλή το σημείωσε. Πλέον μπορεί να εστιάσει τις προσπάθειές της στον δεύτερο αγώνα της σειράς με την Βόννη (10/3) για την φάση των 16 του Basketball Champions League, έχοντας στο μυαλό της τα κέρδη που αποκόμισε.

Η ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΙΖΕΙ, ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Με τους τραυματίες να επιστρέφουν, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει πλέον μία μεγάλη πρόκληση μπροστά του: Πρέπει να έχει τους πάντες ικανοποιημένους, κάτι που δεν είναι απλό όταν έχει πλέον στα χέρια του 15 παίκτες που λίγο-πολύ έχουν βοηθήσει όλοι μέχρι στιγμής την “Ένωση”. Από τις παλιοσειρές Λάνγκφορντ, Σλότερ και Ζήση, μέχρι τον 18χρονο Ρογκαβόπουλο, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν πάρει σημαντικά πράγματα από κάθε παίκτη του ρόστερ, που είναι ίσως αυτό με το μεγαλύτερο βάθος από την εποχή που επέστρεψε στο προσκήνιο.

Το θέμα είναι πλέον ότι η ΑΕΚ θα αποκτήσει (ξανά) ένα νέο ροτέισον, το οποίο όμως θα την βοηθήσει να αποκτήσει ξανά μία ισορροπία, αφού θα μπορεί να βγάλει την ίδια ένταση για 40 λεπτά, το οποίο είναι και το ζητούμενο. Ειδικά με την σεζόν να μπαίνει στην τελική ευθεία.

Με την επιστροφή και του Νίκου Γκίκα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έχει ξανά στα χέρια του όλες τις επιλογές ανοιχτές. Στην περιφερειακή γραμμή έχει σκόρερ (Λάνγκφορντ, Ρέι), έχει δημιουργούς (Γκίκας, Ζήσης, Τσάλμερς), έχει εκτελεστές (Τολιόπουλος, Γιαννόπουλος. Ρογκαβόπουλος), έχει παίκτη που παίζει με πλάτη (Γιάνκοβιτς). Στην γραμμή ψηλών έχει τεσσάρια που σουτάρουν (Ματσιούλις, Χρυσικόπουλος), έχει σέντερ που παίζουν καλά το Πικ εν Ρολ και ταυτόχρονα υποστηρίζουν την λογική του δυναμικού Hedge Out στο Πικ εν Ρολ (Σλότερ, Γκραντ) και σέντερ που μπρούν και να παίξουν το Πικ εν Ρολ, αλλά και να ποστάρουν (Κακλαμανάκης, Μαυροειδής).

ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Η ΑΕΚ μπαίνει πλέον σε μία σημαντική σειρά αγώνων. Μετρώντας 15 σερί νίκες στην ΕΚΟ Basket League και ευρισκόμενη μία νίκη μακριά από τα προημιτελικά του Basketball Champions League, μπορεί επιτέλους να υποστηρίξει ότι είναι πλήρης, αλλά και ότι δείχνει σιγά-σιγά να ρολάρει ξανά. Κάτι που συμβαίνει για τρίτη φορά μέσα στην σεζόν λόγω των αλλαγών στους ξένους και των τραυματισμών.

Η “Ένωση” έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί. Οι προσωπικότητες της ομάδας έχουν επιστρέψει και δείχνουν να βρίσκουν ρυθμό. Το ροτέισον στις θέσεις της περιφέρειας σταδιακά θα ισορροπήσει, η ΑΕΚ θα γίνει πιο ευέλικτη, θα μπορεί να παίξει όποιο στυλ μπάσκετ επιθυμεί. Μένει τώρα να εμφανιστεί συγκεντρωμένη από εδώ και πέρα για να συνεχίσει να πορεύεται προς τον σωστό δρόμο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ