ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ψάχνει τη βελτίωση κερδίζοντας παίκτες

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χάρης Γιαννόπουλος που βγήκε μπροστά, τα καταπονημένα πόδια που ξεκουράστηκαν, ο Μάριο Τσάλμερς κι ο ψηλός που θα αποκτηθεί αργά ή γρήγορα για να κάνει η ΑΕΚ κι άλλα βήματα προς τα εμπρός.

Η αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της Basket League 2019/20 με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, δεν ήταν υψηλής επικινδυνότητας για την ΑΕΚ. Οι κυανέρυθροι έδειξαν σημαντική πρόοδο μετά από τον διασυρμό τους στο Αιγάλεω από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων, νίκησαν το Ρέθυμνο εντός και τον Ηρακλή εκτός έδρας, ωστόσο δεν έχουν αρκετό ταλέντο για να κοντράρουν αντιπάλους του επιπέδου των κιτρινόμαυρων κι ας βρίσκονταν εκείνοι στο 1-4. Το απόγευμα του Σαββάτου αναμενόταν εύκολο για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου και όντως έτσι εξελίχθηκε .

Με τον Κέντρικ Ρέι εκτός δράσης για τουλάχιστον δύο-τρία παιχνίδια και ίσως και για ακόμη περισσότερα, με τον Μάριο Τσάλμερς να ετοιμάζεται να υποβληθεί σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει στη συνέχεια προσωινό συμβόλαιο και με συγκεκριμένους παίκτες να είναι αρκετά καταπονημένοι από τα πολλά λεπτά που έχουν ήδη παίξει στη σεζόν (Λάνγκφορντ και Σαντ-Ρος είναι οι δύο πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις), ο Παπαθεοδώρου ήξερε πως απέναντι στον Πανιώνιο έπρεπε να δοκιμάσει πρόσωπα και να "φρεσκάρει" κάποια άλλα εν όψει της ακόμη δυσκολότερης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτός που βγήκε μπροστά το απόγευμα του Σαββάτου, αν κι αυτό δεν συνιστά είδηση καθώς είναι πλέον πολύ έμπειρος σε αυτό το επίπεδο, ήταν ο Χάρης Γιαννόπουλος. Τα σκαμπανεβάσματα στη σεζόν, τα λεπτά που ανεβοκατέβαιναν, το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της χρονιάς δεν θεωρήθηκε σταθερό μέλος του ροτέισον, είχαν βάλει τον διεθνή σουτέρ στο βάθος του πάγκου. Ο Γιαννόπουλος πήρε 25 λεπτά απέναντι στον Πανιώνιο, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ με 17 πόντους από 5/9 τρίποντα και 2/2 βολές, βοήθησε στο ριμπάουντ κι έδειξε ότι στα 30 του χρόνια είναι ένας περιφερειακός που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει λύσεις.

Μαζί με τον Γιαννόπουλο, ο Παπαθεοδώρου κέρδισε και τον Στέφαν Γιάνκοβιτς που πήρε 22 λεπτά για να σκοράρει 10 πόντους. Ο Σέρβος έπαιξε μαζί με τον Μάρκους Σλότερ σε ένα σχήμα που δεν είχε χρησιμοποιηθεί από τον Έλληνα τεχνικό εξαιτίας των προβλημάτων των δύο αθλητών, με τον Γιάνκοβιτς να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει προσφέρει αυτά που οι άνθρωποι της ΑΕΚ περίμεναν.

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βασίλης Τολιόπουλος πήρε 20 λεπτά, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μοιράστηκε το σαραντάλεπτο στη θέση πέντε με τους Σλότερ - Μαυροειδή, ο Σαντ-Ρος, ο Ματσιούλις και ο Λάνγκφορντ έπαιξαν όσο χρειαζόταν για να διατηρήσουν έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό, ακόμη και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος πάτησε παρκέ για έξι λεπτά, την ώρα που ο Γιώργος Τσαλμπούρης έμενε εκτός δωδεκάδας έτοιμος να αποχαιρετήσει την ΑΕΚ για να κλείσει τη χρονιά πιθανότατα στον Κολοσσό Ρόδου. Ο νεαρός ψηλός δεν υπολογίζεται από τη στιγμή που οι Γιάνκοβιτς - Σλότερ είναι υγιείς και με δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα αποκτηθεί ακόμη ένας ψηλός, το προπονητικό team θέλει να προχωρήσει με 14 παίκτες. Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά ο Μάριο Τσάλμερς θα είναι η μία από τις δύο προσθήκες.

Επόμενη αποστολή για τους κιτρινόμαυρους είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης (6/11 στις 19:00) με τη Μπαντίρμα, πριν γυρίσουν στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσουν το απόγευμα του Σαββάτου (9/11 στις 18:00) τον νικητή του αγώνα Ρέθυμνο - Κολοσσός με φόντο τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα ακολουθήσει ο εντός έδρας αγώνας με την ισπανική Σαν Πάμπλο Μπούργος (13/11) και το ματς με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο (16/11), όλοι αγώνες απαιτητικοί στους οποίους η ΑΕΚ θέλει να είναι συνεπής ώστε να κάνει κι άλλα βήματα προς τα εμπρός.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ