ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Τολιόπουλος φώναξε "παρών"

ΑΕΚ: Ο Τολιόπουλος φώναξε "παρών"
EUROKINISSI

Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ κόντρα στον Ήφαιστο, ο Βασίλης Τολιόπουλος βγήκε μπροστά όταν χρειάστηκε, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Το παιχνίδι με τον Ήφαιστο έκρυβε πολλούς κινδύνους για την ΑΕΚ. Δεν ήθελε και πολύ για την “Ένωση” για να γίνει η ζημιά. Στο τέλος, οι “κιτρινόμαυροι” απέφυγαν την γκέλα, επικρατώντας με 74-68 της ομάδας της Λήμνου. Και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Η ΑΕΚ των τελευταίων δύο εβδομάδων είναι μία ομάδα που ψάχνει ξανά την ταυτότητά της. Η παραχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην ΤΣΣΚΑ προκάλεσε τους αναμενόμενους τριγμούς στο αγωνιστικό κομμάτι. Ο τραυματισμός του Νίκου Γκίκα έβαλε την ΑΕΚ σε κατάσταση σοκ. Η ανακοίνωση της απόκτησης του Νίκου Ζήση έφερε χαμόγελα. Στο τέλος της ημέρας όμως, η ΑΕΚ είχε να παίξει και έναν αγώνα κόντρα σε μία ανταγωνιστική ομάδα, τον οποίο και όφειλε να νικήσει.

Όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες έκαναν το παιχνίδι κόντρα στον Ήφαιστο ακόμα πιο επικίνδυνο για την ΑΕΚ. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ήξερε ότι ήταν μέγιστη ανάγκη για την “Ένωση” να βγουν κάποιοι άλλοι παίκτες μπροστά. Να υπάρξουν νέοι πρωταγωνιστές, προκειμένου να επέλθει μία ισορροπία πριν αρχίσει να προσπαθεί να χτίσει την ομάδα του από την αρχή, αφού πρέπει να ενσωματώσει στο σύνολο τους Βλάντο Γιάνκοβιτς, Τζεράι Γκραντ, Νίκο Ζήση και έναν ακόμα ξένο όποιος και αν είναι αυτός όταν αποκτηθεί. Αυτός ο παίκτης έμελλε να είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΟΤΑΝ TOY ΖΗΤΗΘΗΚΕ

Η ΑΕΚ είχε ανάγκη να μεγαλώσει το ροτέισον. Το γεγονός ότι ξεκίνησαν μαζί οι Μαυροειδής, Γιάνκοβιτς και Τσάλμερς έγινε πάνω σε αυτή τη λογική. Υπήρχε ανάγκη να τροφοδοτηθεί ο Μαυροειδής για να φθαρεί ο Σον Έβανς, να πάρει επιθέσεις ο Γιάνκοβιτς για να βρει αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό του, να πάρει λεπτά συμμετοχής ο Τσάλμερς για να συνεχίσει να βελτιώνεται, να μπει στο ροτέισον o Τζεράι Γκραντ. Υπήρχε όμως και ανάγκη να βρεθεί ένας γκαρντ να σταθεί στο πλευρό του Κιθ Λάνγκφορντ.

Με τον Κέντρικ Ρέι σε κάκιστη μέρα (0 πόντοι με 0/8 σουτ και 4 ασίστ σε 19 λεπτά συμμετοχής) και τον Τσάλμερς στα ρηχά (1 πόντους σε 9 λεπτά συμμετοχής), ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στράφηκε στον Βασίλη Τολιόπουλο και δικαιώθηκε.

Έπειτα από ένα αναγνωριστικό πέρασμα στο παρκέ στο πρώτο ημίχρονο, ο Τολιόπουλος ήταν πιο έτοιμος όταν πέρασε στο παρκέ στο φινάλε της τρίτης περιόδου και ξεκίνησε στην τέταρτη. Για την ακρίβεια, ήταν αυτός που βοήθησε στο ξέσπασμα της ΑΕΚ, όταν σημείωσε 5 σερί πόντους στην τέταρτη περίοδο, τους οποίους ακολούθησε με ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο. Τελικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 πόντους με 1/2 δίποντα 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 16 λεπτά συμμετοχής, στην δεύτερη φορά την φετινή σεζόν που σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Ο Τολιόπουλος ήρθε με βλέψεις στην ΑΕΚ. Θέλει να ανέβει επίπεδο. Ο ανταγωνισμός στις θέσεις των γκαρντ τον πήγε κάποια στιγμή λίγο πίσω, αφού είχε μπροστά του τους Γκίκα και Λάνγκφορντ και Ρέι και στην συνέχεια τον Τσάλμερς. Οι ευκαιρίες που έχει πάρει μετά τον πρώτο μήνα της σεζόν ήταν μάλλον σκόρπιες και αρκετές από αυτές ολιγόλεπτες. Το γεγονός ωστόσο ότι έδειξε να είναι έτοιμος όταν του δόθηκε μία ευκαιρία, δείχνει ότι είναι έτοιμος να παλέψει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια.

ΑΕΚ: Ο Τολιόπουλος φώναξε "παρών"
EUROKINISSI

Η έλευση του Νίκου Ζήση είναι πιθανό να πάει ξανά λίγο πίσω στο ροτέισον τον 24χρονο γκαρντ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έχει πάλι τις ευκαιρίες του. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πολύ συχνά ανοίγει το ροτέισον, ειδικά στις θέσεις των γκαρντ και είναι δεδομένο ότι θα του δώσει ξανά μία ευκαιρία. Τότε είναι που ο Τολιόπουλος θα πρέπει να δείξει, ξανά, ότι είναι έτοιμος, όπως κόντρα στον Ήφαιστο. Ξέρει ότι η ΑΕΚ τον χρειάζεται, θέλει να δει πράγματα από αυτόν. Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι μπορεί ξανά να βγει μπροστά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ