ΑΕΚ

ΑΕΚ: Μέταλλο μεγάλης ομάδας

ΑΕΚ: Μέταλλο μεγάλης ομάδας
EUROKINISSI

Ο τραυματισμός του Ματσιούλις θα μπορούσε να διαλύσει την ΑΕΚ κόντρα στη Μπάμπεργκ. Άλλες χρονιές ίσως και να το έκανε. Όχι φέτος όμως. Όχι αυτή την ΑΕΚ, που έδειξε, πάλι, στοιχεία μεγάλης ομάδας.

Είναι στιγμές που αναρωτιέται κάποιος “ τι άλλο μπορεί να πάει στραβά”; Στην ΑΕΚ έχουν πάψει να το σκέφτονται αυτό. Ο λόγος, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, είναι πως – ειδικά φέτος – έχει αποδειχθεί ότι όλα μπορούν να πάνε στραβά. Όπως ακριβώς έγινε και κόντρα στην Μπάμπεργκ, στην ήττα της “Ένωσης” με 67-71.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε χωρίς τους Ξανθόπουλο και Καββαδά και με τον Θίοντορ ανέτοιμο λόγω τραυματισμού. Έμεινε χωρίς πόντο στα πρώτα 8 λεπτά του αγώνα . Έχασε νωρίς με τραυματισμό την ισχυρότερη προσωπικότητά της, τον Γιόνας Ματσιούλις . Βρέθηκε στο -9 λίγο πριν το τέλος. Με κάποιο τρόπο, όμως, έχει τελικά την τύχη στα χέρια της. Γιατί; Επειδή πλέον είναι πιο σκληρή από ποτέ και έχει μέταλλο μεγάλης ομάδας.

Οι αναποδιές έχουν σφυρηλατήσει την “Ένωση” τα τελευταία χρόνια. Τίποτα δεν της χαρίστηκε. Κάθε στιγμή χαράς την διεκδίκησε και την κέρδισε μόνη της. Κάθε επιτυχία ήρθε μέσα από πόνο. Κόντρα στη Μπάμπεργκ, μία έμπειρη ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ και δυνατές προσωπικότητες , οι “κιτρινόμαυροι” βίωσαν μία μικρογραφία της φετινής σεζόν: Ό,τι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Κι όμως, η ΑΕΚ έμεινε όρθια και έχει... σκορ πρόκρισης, αφού στο ΟΑΚΑ θα έχει στο πλευρό της 18.000 κόσμο με στόχο να καλύψει την διαφορά της ήττας της και να προκριθεί στο Final Four του Basketball Champions League.

Ξέχωρα πάντως από ατάκες περί “ηρωικής” και “συγκινητικής” προσπάθειας των “κιτρινόμαυρων”, η ΑΕΚ δεν πήρε ένα καλό αποτέλεσμα απλώς και μόνο επειδή είχε... μεγαλύτερη καρδιά από τους Γερμανούς. Στάθηκε όρθια επειδή είδε τις προσωπικότητές της να βγαίνουν μπροστά και να δείχνουν έτοιμες να κουβαλήσουν την ομάδα.

ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΑΚΟΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Με την ΑΕΚ να μοιάζει να βρίσκεται σε τρικυμία στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Λούκα Μπάνκι στράφηκε σε δύο παίκτες που έχουν αποδείξει ότι λατρεύουν να παίζουν υπό πίεση: Τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τον Ντούσαν Σάκοτα. Οι δύο διεθνείς είναι οι παλαιότεροι παίκτες της ομάδας και είναι αυτοί που έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί όλα αυτά τα χρόνια, δείχνοντας – ξανά – σαν έτοιμοι από καιρό.

Την ίδια στιγμή που ο Λαρεντζάκης γέμιζε το γήπεδο, ο Σάκοτα έδειξε να... αλλάζει DNA. Ο αρχηγός της “Ένωσης” πρακτικά έζησε στο post, δίνοντας πόντους με πλάτη στο καλάθι, χτυπώντας κάθε μις-ματς. Ο Σάκοτα έχει προσθέσει εδώ και καιρό αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι του, ωστόσο ποτέ ξανά δεν είχε τύχει να ποστάρει με τέτοια συνέπεια σε έναν αγώνα, αποτελώντας... άρμα μάχης για την ΑΕΚ. Οι εποχές που ο διεθνής φόργουορντ ήταν μόνο σουτέρ έχουν περάσει εδώ και χρόνια και αυτός ο αγώνας ήταν η πιο ξεκάθαρη απόδειξη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΑΝΤ-ΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΙΟΝΤΟΡ

Στην κουβέντα για τους διακριθέντες δεν γίνεται να μην μπουν δύο ακόμα παίκτες που έδειξαν πόσο σημαντικοί είναι για την ομάδα, ο καθένας με τον δικό του τρόπο: Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος και ο Τζόρνταν Θίοντορ, οι οποίοι άλλαξαν ο καθένας με τον τρόπο του τα δεδομένα του αγώνα.

ΑΕΚ: Μέταλλο μεγάλης ομάδας
EUROKINISSI

Ο Θίοντορ από την πλευρά του έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε: Βγήκε μπροστά στο τέλος και φρόντισε να μην πάει στράφι μία ψυχωμένη εμφάνιση των συμπαικτών του. Εμφανώς ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε, ο Αμερικανός είχε κυρίως εκλάμψεις στις τρεις πρώτες περιόδους του αγώνα. Στο κρίσιμο τελευταίο δίλεπτο ωστόσο βγήκε μπροστά, έβαλε σημαντικούς πόντους και “μάζεψε” την διαφορά .

Η “ΘΥΣΙΑ” ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε κάποιος στους αγώνες των δύο ομάδων στις φάσεις των ομίλων, μάλλον το κατάλαβε μετά τον πρώτο αγώνα της σειράς: Η Μπάμπεργκ δεν ξεχωρίζει επειδή παίζει διαστημικό μπάσκετ, αλλά επειδή είναι συνεπής και σταθερή σε βαθμό... εκνευριστικό για τον αντίπαλο. Αυτό ήταν που τους έκανε πάντα επικίνδυνους και όχι μόνο η παρουσία του Ράις. Ο τρόπος που προσέγγισαν το παιχνίδι οι Γερμανοί είναι χαρακτηριστικός. Δεν έμειναν κολλημένοι στο πλάνο τους και δεν πίεσαν τον Ράις να τα κάνει όλα.

ΑΕΚ: Μέταλλο μεγάλης ομάδας
EUROKINISSI

Η ΡΕΒΑΝΣ ΘΕΛΕΙ... ΥΠΟΜΟΝΗ

Στην ΑΕΚ δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν περισσότερο στο παιχνίδι με την Μπάμπεργκ. Έχουν ήδη στο μυαλό τους την ρεβάνς, ανεξάρτητα αν θα έχουν στην διάθεσή τους τον Ματσιούλις ή όχι. Το πρώτο πράγμα που ξέρουν στην ΑΕΚ βέβαια είναι πως στην ρεβάνς θα χρειαστεί... υπομονή από όλους. Από τον κάθε παίκτη, μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο.

ΑΕΚ: Μέταλλο μεγάλης ομάδας
EUROKINISSI

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν κάνει τη μισή δουλειά. Η άλλη μισή πρέπει να γίνει στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στις 3 Απριλίου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η ΑΕΚ να κάνει απλώς αυτό που κάνει με συνέπεια από το ξεκίνημα της σεζόν: Να παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αυτή είναι η φετινή ΑΕΚ. Αυτό είναι το φετινό της DNA και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ