ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στη Βόννη μ' ένα αντισηπτικό στο χέρι

ΑΕΚ: Στη Βόννη μ' ένα αντισηπτικό στο χέρι
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ που έφτασε ήρεμα στην Γερμανία, το αντισηπτικό και τα υγρομάντηλα που συνοδεύουν πολλά μέλη της αποστολής λόγω του κορονοϊού και η Βόννη που έρχεται.

Αθήνα – Ντίσελντορφ – Βόννη. Αυτό ήταν το δρομολόγιο που ακολούθησε η ΑΕΚ ενόψει του αυριανού (10/3) δεύτερου αγώνα με την Βόννη (21:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) για το BCL.

Αποστολή Βόννη: Στέφανος Μακρής

Η “Ένωση” έφτασε χωρίς προβλήματα στην Γερμανία, με τον κορονοϊό να αποτελεί συχνά αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα σε όλα τα μέλη της αποστολής. Δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά σίγουρα όλοι έχουν στο μυαλό τους τον ιό που κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο και έχει επηρεάσει τα πάντα, με τον αθλητισμό να είναι ένα από αυτά.

Τα αντισηπτικά και τα υγρομάντηλα περισσεύουν στην “κιτρινόμαυρη” αποστολή, όχι γιατί δόθηκε σχετική εντολή από το ιατρικό επιτελείο, αλλά επειδή όλοι θέλουν να φυλαχθούν. Και είναι λογικό. Το γεγονός ότι το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ – το οποίο είναι αρκετά μεγάλο – δεν είχε τόσο κόσμο όσο πριν από περίπου ένα μήνα, όταν οι “κιτρινόμαυροι” είχαν βρεθεί πάλι στο ίδιο μέρος στον δρόμο για την Βέχτα, σίγουρα είχε ένα ενδιαφέρον από μόνο του.

Παράλληλα, οι σκέψεις της γερμανικής κυβέρνησης να γίνουν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες της Μπουντεσλίγκα κεκλεισμένων των θυρών δεν πέρασε απαρατήρητη, την ίδια στιγμή που πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αντίστοιχες σκέψεις για τα θέατρα και άλλους χώρους που συγκεντρώνεται κόσμος. Απολύτως λογικά έγιναν στην ΑΕΚ οι αντίστοιχοι συνειρμοί για το μπάσκετ, με τους υπεύθυνους της ομάδας να λαμβάνουν δεκάδες μηνύματα από κόσμο. Ο λόγος; Η “Ένωση” υπολογίζεται ότι θα έχει κοντά στους 600 φιλάθλους από όλη την Ευρώπη στο πλευρό της, οι οποίοι θέλουν να μάθουν αν έχει νόημα να ταξιδέψουν μέχρι την Βόννη. Η απάντηση που έλαβαν όλοι ήταν η ίδια: Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αγώνας θα γίνει με κόσμο.

Αν εξαιρέσει κανείς αυτό το – μεγάλο – γεγονός, όλα τα υπόλοιπα θύμιζαν μία κανονική αποστολή στην ΑΕΚ. Το τεχνικό επιτελείο εξέταζε το σκάουτινγκ τόσο στο αεροπλάνο όσο και στο πούλμαν στον δρόμο για το ξενοδοχείο, οι παίκτες είχαν καλή διάθεση, ο καιρός ήταν... γερμανικός, δηλαδή μουντός, με κάποιες στιγμές ήλιου.

Όσο για τον κόσμο; Μάλλον δεν δείχνει ακόμα να ανησυχεί με τον κορονοϊό. “ Είμαι ακόμα νέα, οπότε δεν ανησυχώ τόσο” είπε αστειευόμενη μία Γερμανίδα έπειτα από σχετική ερώτηση που της έγινε, συμπληρώνοντας πάντως πως υπάρχει και στην Γερμανία κόσμος που έχει πανικοβληθεί. “ Πας στα σούπερμαρκετ και δεν βρίσκεις χαρτί υγείας, υγρομάντηλα και μακαρόνια” συμπλήρωσε ο άνδρας που την συνόδευε, για να προσθέσει: “ Αυτά συμβαίνουν παντού όμως. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Το έχουμε όλοι στο μυαλό μας, αλλά δεν υπάρχει τρόμος. Δεν είμαστε και στην Ιταλία που είναι όλοι σε καραντίνα”.

Όπως και να έχει, ο κορονοϊός βρίσκεται για τα καλά στην ζωή όλων και φαίνεται σε αρκετές κινησεις του κόσμου. Δεν γίνεται εξάλλου να γίνει αλλιώς όταν υπάρχει διαρκής πληροφόρηση από τα social media όλου του κόσμου. Όσο για την ΑΕΚ; Θα προσπαθήσει να εστιάσει στο μπάσκετ και τα υπόλοιπα θα έρθουν στην συνέχεια. Μπορείς να ελέγξεις εξάλλου πολύ συγκεκριμένα πράγματα σε μία τέτοια κατάσταση. Ένα από αυτά είναι το πόσο συγκεντρωμένη θα είναι η ομάδα σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της σεζόν. Με νίκη εξάλλου η ΑΕΚ θα προκριθεί στα προημιτελικά του Basketball Champions League και δεν θα έχει τον φόβο ενός τρίτου ματς σε ένα άδειο ΟΑΚΑ λόγω του κορονοϊού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ