ΑΕΚ

ΑΕΚ: Κίνηση-ματ της ΑΕΚ με δύο παίκτες στην τιμή του ενός

Hawaii forward Stefan Jankovic (33) looks to pass during the first half of a first-round men's college basketball game against California in the NCAA Tournament in Spokane, Wash., Friday, March 18, 2016. (AP Photo/Young Kwak)
Hawaii forward Stefan Jankovic (33) looks to pass during the first half of a first-round men's college basketball game against California in the NCAA Tournament in Spokane, Wash., Friday, March 18, 2016. (AP Photo/Young Kwak) AP

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το σίριαλ με τον Λίνο Χρυσικόπουλο, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκλεισαν το ρόστερ της σεζόν 2019/20 με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς που έρχεται δανεικός από την Παρτίζαν.

Μία μέρα μετά από τη συμφωνία του Λίνου Χρυσικόπουλου με τον ΠΑΟΚ για την αποχώρησή του Κερκυραίου από τη Θεσσαλονίκη , η ΑΕΚ έκλεισε το ρόστερ της για τη σεζόν 2019/20 με τον Στέφαν Γιάνκοβιτς. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εισηγήθηκε την επένδυση στον 26χρονο ύψους 2μ.11 ψηλό, με τους παράγοντες των κιτρινόμαυρων να φτάνουν σε συμφωνία με την Παρτίζαν για τον μονοετή δανεισμό του Σερβοκαναδού.

Ο Γιάνκοβιτς έπαιξε σε τρία High Schools (!) και συνέχισε σε δύο Πανεπιστήμια (Μιζούρι και Χαβάη) από το 2012 έως το 2016, ωστόσο δεν έγινε draft το καλοκαίρι του 2016 και αναγκάστηκε να μπει στην G-League στην οποία έμεινε μέχρι να γίνει επαγγελματίας στον Ερυθρό Αστέρα την περίοδο 2017/18. Εκεί υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, για να αγωνιστεί στη EuroLeague (3.8 πόντοι, 2.5 ριμπάουντ) και στη συνέχεια να αποχωρήσει για να την Παρτίζαν.

Ο Χρυσικόπουλος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, ενώ ο Γιάνκοβιτς θα φτάσει στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες και από τις αρχές της εβδομάδας θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία που θα γίνει στην Πορταριά. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ άφησε στην άκρη το εναλλακτικό πλάνο που αφορούσε στην απόκτηση Αμερικανού PF ο οποίος θα κόστιζε όσο κόστισαν μαζί ο Κερκυραίος κι ο Σερβοκαναδός ψηλός.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΗΣ ΑΕΚ

PG: Κέντρικ Ρέι, Νίκος Γκίκας

SG: Κιθ Λάνγκφορντ, Βασίλης Τολιόπουλος

SF: Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Χάρης Γιαννόπουλος

PF: Γιόνας Ματσιούλις, Λίνος Χρυσικόπουλος, Στέφαν Γιάνκοβιτς, Γιώργος Τσαλμπούρης

C: Μάρκους Σλότερ, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Δημήτρης Μαυροειδής

* Σαντ-Ρος και Ματσιούλις θα κατεβαίνουν ο πρώτος στο δύο κι ο δεύτερος στο τρία.

** Ο Δημήτρης Μωραΐτης θα παίξει με τη μορφή δανεισμού στον Κολοσσό Ρόδου.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ