ΑΕΚ

ΑΕΚ: Και με τη... βούλα ο "Σύλλογος Παλαιμάχων" του τμήματος μπάσκετ

ΑΕΚ: Και με τη... βούλα ο "Σύλλογος Παλαιμάχων" του τμήματος μπάσκετ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε ότι πλέον αποτελεί γεγονός ο Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ", πραγματοποιώντας ακόμα έναν στόχο που είχε θέσει από τότε που επανήλθε στο προσκήνιο.

Η ΑΕΚ έκανε πράξη ακόμα μία δέσμευσή της, πραγματοποιώντας έναν από τους στόχους που είχε θέσει από τότε που επανήλθε στο προσκήνιο. Όπως γνωστοποίησε λοιπόν μέσω ανακοίνωσης, ο "Σύλλογος Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης ΑΕΚ" ή αλλιώς "Σ.Π.Α.Κ" είναι πλέον γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Mία μεγάλη στιγμή για τη "Βασίλισσα", που άργησε πολλά χρόνια...

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει με υπερηφάνεια, ότι από τις 13/09/2019 αποτελεί γεγονός και με τη "βούλα" του Ειρηνοδικείου Αθηνών, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Α.Ε.Κ. (Σ.Π.Α.Κ. – Α.Ε.Κ.). Για τις σχέσεις με το εξωτερικό φέρει την επωνυμία “ΗΕLLENIC ASSOCIATION OF VETERAN BASKETBALL PLAYERS OF A.E.K.”.

Το όραμα του μέλους του Δ.Σ. της AEK ΒC, του αειθαλούς Νίκου Μπαμπανικολού, πρωταθληματικού αθλητή-προπονητή της Ομάδας μας είναι μία πραγματικότητα.

Τη σχετική αίτηση για την έγκριση του Συλλόγου, που γεννήθηκε την Ιερή 4η Απριλίου (2019), 51 χρόνια από το «έπος» του Καλλιμάρμαρου, κατέθεσαν τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης και πρώην αθλητές της ΑΕΚ, ήτοι Νίκος Μπαμπανικολός (Πρόεδρος), Χρήστος Ζούπας (Α΄ Αντιπρόεδρος), Στέλιος Βασιλειάδης (Β΄ Αντιπρόεδρος), Γιώργος Αγιασωτέλης (Γενικός Γραμματέας), Νίκος Τσοσκούνογλου (Ταμίας), Βαγγέλης Δερμανούτσος, Γιώργος Τρόντζος (μέλη).

Μεταξύ των 29 ιδρυτικών μελών, που επελέγησαν και με κριτήρια, που παραπέμπουν σε ιστορικές και συμβολικές αναφορές, συγκαταλέγονται ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ BC, Μάκης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της ΑΕΚ, Αλέξανδρος Αλεξίου, ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ BC, Σταύρος Δουβής, οι εμβληματικοί δημοσιογράφοι Φαίδων Κωνσταντουδάκης και Βασίλης Γεωργίου, η αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ και κόρη του «Παγκόσμιου» αρχηγού της «Βασίλισσας», Χριστίνα Αμερικάνου, και ο συλλέκτης-αρχειοθέτης Αλέξανδρος Μαργαρίτης.

Εντός του Οκτωβρίου πρόκειται να προκηρυχθούν αρχαιρεσίες προκειμένου για την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. του Συλλόγου.

Γίνεται σαφές, ότι ο "Σύλλογος" θα διατηρήσει την αυτονομία του και το δικαίωμα κριτικής. Άλλωστε αναφέρεται σαφώς μεταξύ άλλων και στο Καταστατικό του, ότι «Η στήριξη της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ. (Κ.Α.Ε.), στις προσπάθειες, που καταβάλλει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων με στόχο τη διάδοση της ιδέας και των αξιών της Α.Ε.Κ., με επίκεντρο την εποικοδομητική κριτική στο πλαίσιο της αθλητικής δεοντολογίας προς όφελος της Καλαθοσφαιρικής Α.Ε.Κ., καθώς επίσης και η κάθε είδους αρωγή προς όλα τα τμήματα υποδομής και των ακαδημιών της ομάδας καλαθοσφαίρισης της Α.Ε.Κ.». Η στήριξη σύμφωνα με άλλη παράγραφο αφορά και στο Τμήμα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Μπάσκετ με Αμαξίδιο, αλλά και σε όλα τα Τμήματα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Οι όποιες ενημερώσεις και μέχρι λειτουργίας των Γραφείων και Τμημάτων δομής του Συλλόγου θα γνωστοποιούνται προσωρινά από την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΕΚ BC.

To επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθούν τα επόμενα βήματα του Συλλόγου, καθώς και η σφραγίδα-έκπληξη, που θα παραπέμπει σε αυτονόητες ιστορικές αναφορές της Ιδέας ΑΕΚ".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ