ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΚ: Η αγωνιστική έκρηξη του Βινς Χάντερ

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÅÊ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κόντρα στη Ντιζόν ο Βινς Χάντερ είχε βραδιά καριέρας, με μία εμφάνιση που δύσκολα θα ξεχαστεί από τους φίλους της ΑΕΚ, δείχνοντας ότι είναι η “κολώνα” των “κιτρινόμαυρων”.

Η ΑΕΚ είδε τον Βινς Χάντερ να σπάει τα κοντέρ στον αγώνα με τη Ντιζόν ( νίκη με 90-80 ) για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League . Με μία εμφάνιση βγαλμένη από... βιντεοπαιχνίδι, ο Αμερικανός σέντερ κυριάρχησε κόντρα στους Γάλλους, δείχνοντας μία πιο επιθετική πλευρά του.

Οι επιδόσεις του Αμερικανού τρέλαναν κόσμο και δικαίως: 25 πόντους με 12/12 δίποντα, 11 ριμπάουντ (τα 9 επιθετικά!) και 4 κλεψίματα δεν βλέπει κανείς συχνά σε έναν αγώνα από έναν παίκτη. Ήταν απλώς μία από αυτές τις βραδιές που ό,τι δοκιμάζει ένας παίκτης βρίσκει στόχο. Και αν ο κόσμος υποστηρίξει ότι όλα τα σουτ του Αμερικανού μπήκαν στο “ζωγραφιστό” οπότε ήταν... εύκολα, μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι να τελειώνει ένας παίκτης φάσεις με επαφή κοντά στο καλάθι.

Ο Χάντερ χρειάστηκε να τα βάλει με τα... θηρία των Γάλλων και να τελειώσει δύσκολες φάσεις, εκμεταλλευόμενος κυρίως τις πάσες των συμπαικτών του – και ιδιαίτερα του Λαρεντζάκη – ωστόσο υπήρχαν και στιγμές που σκόραρε είτε από επιθετικό ριμπάουντ, είτε με προσωπική ενέργεια. Κοινώς, έδειξε όλα όσα τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη και ακόμα περισσότερα, δείχνοντας άλλος παίκτης σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ

Όταν ο Λούκα Μπάνκι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ και έκανε το ξεσκαρτάτισμα του ρόστερ της ομάδας από την περσινή επιτυχημένη σεζόν, είχε μόνο μία ξεκάθαρη απαίτηση: Επιθυμούσε την διατήρηση του Βινς Χάντερ στο ρόστερ της ομάδας. Αυτός ήταν η προτεραιότητά του, με τον Ντιλρόι Τζέιμς να έρχεται σε δεύτερο πλάνο και τον Κέβιν Πάντερ απλώς να μην... αγγίζεται, αφού η τιμή του είχε εκτοξευτεί. Η ΑΕΚ χρειάστηκε να κάνει οικονομική υπέρβαση για να διατηρήσει τον Αμερικανό σέντερ στο ρόστερ της. Άμεσα ωστόσο φάνηκε ότι ήταν η σωστή κίνηση, με τον Αμερικανό να είναι ο στυλοβάτης της "Ένωσης".

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πριν από τον αγώνα με τη Ντιζόν ο Χάντερ είχε 11.8 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.5 κοψίματα μέσο όρο στην Basket League και 10 πόντους και 8 ριμπάουντ μέσο όρο στο Basketball Champions League. Η γλώσσα του σώματός του ήταν διαφορετική. Παράλληλα, μοιάζει – και είναι – σαφώς πιο ήρεμος από πέρυσι, δεν έχει τις ίδιες ακραίες αντιδράσεις όταν κάτι δεν πάει καλά στο παιχνίδι του. Όλα αυτά είναι σημάδια ωριμότητας, που δεν είχε δείξει πέρυσι.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΕΖΟΝ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Ο Βινς Χάντερ έχει συνειδητοποιήσει ότι η φετινή σεζόν είναι αυτή που θα εκτοξεύσει την αξία του στο μπασκετικό χρηματιστήριο. Είναι σε εξαιρετική ηλικία (24 χρονών), έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου ψηλού (βραχύσωμος, αθλητικός, εξαιρετικός αμυντικός, καλός στο Pick and Roll) και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία ομάδα με φιλοδοξίες όπως η ΑΕΚ, που τα τελευταία χρόνια δημιουργεί υπεραξίες στους παίκτες της.

Η σεζόν 2018/19 βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημά της. Υπάρχουν ακόμα... 7 μήνες μπάσκετ μπροστά για όλους. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο του Χάντερ είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ο Αμερικανός δείχνει έτοιμος να κάνει σεζόν καριέρας. Να έχει την δική του έκρηξη. Και η πρώτη ξεκάθαρη απόδειξη για αυτό ήρθε στην Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ