ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αγωνία για Θίοντορ και το εναλλακτικό πλάνο

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την συμμετοχή του Τζόρνταν Θίοντορ στον σημερινό (13/3) αγώνα με τον ΠΑΟΚ (19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) να είναι αμφίβολη, στην ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να δουν τι θα κάνουν αν τελικά ο Αμερικανός δεν αγωνιστεί.

Ο Τζόρνταν Θίοντορ πονάει στον αστράγαλο , είναι αμφίβολος ενόψει του σημερινού (13/3) αγώνα με τον ΠΑΟΚ (19:30, LIVE Blog από το Sport24.gr) και στην ΑΕΚ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, αφού πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να έχει λίγο καιρό στην ομάδα, ωστόσο έχει ήδη αναδειχθεί ως μία από τις ηγετικές μορφές της. Είναι παίκτης επιπέδου EuroLeague και παίζει ως τέτοιος. Αν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί κόντρα στον – γεμάτο στην περιφέρεια – ΠΑΟΚ, η υπεράσπιση του +9 του πρώτου αγώνα στην Πυλαία (84-75) σαφώς και θα είναι πιο δύσκολη για την ΑΕΚ.

Η προσωπικότητα του Αμερικανού και η ικανότητά του στην εκτέλεση και την δημιουργία είναι κάτι που δεν μπορεί να βρει εύκολα η ΑΕΚ. Τα πράγματα, δε, γίνονται ακόμα χειρότερα λόγω της δεδομένης απουσίας του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο οποίος παραμένει τραυματίας. Αυτό είναι που αναγκάζει τον Λούκα Μπάνκι να εξετάσει και τις άλλες επιλογές του.

Ο ΓΚΡΙΦΙΝ, Ο ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ... ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ

Ο πρώτος που ενδεχομένως να κριθεί να καλύψει μέρος του ρόλου του Θίοντορ δεν είναι άλλος από τον Μάλκολμ Γκρίφιν. Ο Αμερικανός κόμπο-γκαρντ έχει συχνά οργανωτικό ρόλο στην ΑΕΚ, αν και κυρίως έπαιζε μακριά από την μπάλα, αρχικά λόγω του Εξέβιερ Ράταν-Μέις και ακολούθως λόγω της έλευσης του Θίοντορ. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ωστόσο θα χρειαστεί να θυμηθεί τις μέρες που έπαιζε ως καθαρός πόιντ γκαρντ.

ÁÅÊ - LIETKABELIS / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÁÅÊ - LIETKABELIS / BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κι αν οι Γκρίφιν και Μωραϊτης είναι αυτοί που θα χρειαστεί να πάρουν πάνω τους την οργάνωση του παιχνιδιού σε περίπτωση απουσίας του Θίοντορ, δεν πρέπει να μείνουν εκτός εξίσωσης δύο ακόμα παίκτες, οι οποίοι ενδεχομένως να κληθούν να αποκτήσουν αυτό τον ρόλο, έστω και επικουρικά: Οι Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Χάουαρντ Σαντ-Ρος.

Ο μεν Λαρεντζάκης ανά διαστήματα είναι υπεύθυνος έτσι κι αλλιώς για το κατέβασμα της μπάλας στην ΑΕΚ, συνήθως όταν συνυπάρχει με έναν εκ τω Γκρίφιν ή Μωραϊτη. Ο δε Σαντ-Ρος είναι ο... πανταχού παρών της ΑΕΚ, ο πιστός στρατιώτης που απλώς κάνει ό,τι του ζητήσουν. Είναι δεδομένο ότι έτσι κι αλλιώς θα κληθεί να περιορίσει τους Χάτσερ και Γκος, δεν αποκλείεται αν η πίεση του ΠΑΟΚ στους γκαρντ της ομάδας είναι αυξημένη – που λογικά θα είναι, ειδικά όταν στο παρκέ βρίσκεται ο Κόνιαρης – να βοηθήσει και αυτός σε αυτό τον τομέα.

ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Ο Θίοντορ έχει προλάβει ήδη να γίνει κομβικός στον οργανισμό της ΑΕΚ. Η απουσία του Ξανθόπουλου αφαιρεί το μαξιλαράκι ασφαλείας που υπάρχει. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα είναι απογοητευτικά. Τουναντίον, η ικανότητα του Γκρίφιν να αγωνιστεί στην θέση του πόιντ γκαρντ και το ταλέντο και το αγωνιστικό θράσος του Μωραϊτη – που πλέον έχει περισσότερες παραστάσεις από υψηλό επίπεδο – μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα, είτε αγωνιστεί ο Θίοντορ, είτε οχι.

Ο ΠΑΟΚ αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για την ΑΕΚ. Η γεμάτη περιφέρεια της ομάδας του κόουτς Παπαθεοδώρου έκανε έτσι κι αλλιώς δύσκολα τα πράγματα. Η “Ένωση” όμως είναι μία ομάδα με ρόστερ 15 παικτών, όπου όλοι είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά. Αυτό έχει φανεί από το ξεκίνημα της σεζόν. Η συνέχεια, στο παρκέ..

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ