ΑΕΚ

ΑΕΚ: Γύρισε την πλάτη στον Μπερτομέου

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Εν μέσω προγραμματισμού για την επόμενη σεζόν, η EuroLeague Basketball προσέγγισε την ΑΕΚ για το EuroCup, αλλά εισέπραξε αρνητική απάντηση. Πιστή στο Basketball Champions League η Ένωση.

Η FIBA έχει περάσει στην... αντεπίθεση με άρμα μάχης το Basketball Champions League, επιχειρώντας τις τελευταίες εβδομάδες να "χτυπήσει" την EuroLeague Basketball και να της καταφέρει καίρια χτυπήματα. Το κατάφερε σε πρώτη φάση με την "απόκτηση" της Νταρουσάφακα, της Ρίτας Βίλνιους και της Μπιλμπάο (οι δύο πρώτες συμμετείχαν φέτος στο EuroCup), δείχνοντας πως ο στόχος που έχει θέσει, μπορεί να υλοποιηθεί.

Ως απάντηση σε αυτές τις κινήσεις, ο Ζόρντι Μπερτομέου επιχείρησε να "κλέψει" την ΑΕΚ και να την επαναφέρει στο EuroCup μετά από αρκετά χρόνια. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν, η EuroLeague Basketball προέβη σε επαφή με στόχο να διαπιστώσει κατά πόσο είναι εφικτό να κάνει το "μεγάλο κόλπο" με την Ένωση. Στην πράξη όμως αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα πως δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο.

Η απάντηση των κιτρινόμαυρων ήταν κατηγορηματική και αρνητική, με την ΚΑΕ ΑΕΚ να παραμένει απόλυτα πιστή στη FIBA και το Basketball Champions League και όσα αυτό πρεσβεύει ως διοργάνωση.

Όπως και να έχει βέβαια, είναι σαφές πως το... πόκερ ανάμεσα σε FIBA και EuroLeague Basketball με φόντο την επόμενη αγωνιστική περίοδο (και όχι μόνο) συνεχίζεται...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ