ΑΕΚ

ΑΕΚ: Για έναν... Λάνγκφορντ και στη ρακέτα

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι εντυπωσιακοί αριθμοί του Κιθ Λάνγκφορντ βοηθούν την ΑΕΚ να κερδίζει, όμως οι κιτρινόμαυροι έχουν ανάγκη έναν καλό ψηλό και γι' αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, βρίσκονται την τελική ευθεία για την τρίτη φετινή τους προσθήκη.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι προέκυψε η περίπτωση του Κιθ Λάνγκφορντ, στην ΑΕΚ βρέθηκαν μπροστά σε μια πολύ περίεργη κατάσταση που δεν περίμεναν ότι θα ζήσουν. Είχαν ήδη επενδύσει στον Κέντρικ Ρέι για τη θέση του σούτινγκ γκαρντ, όταν όμως υπάρχει διαθέσιμος ένας σκόρερ αυτού του επιπέδου, που είναι ταυτόχρονα διατεθειμένος να γυρίσει στην Ελλάδα με μια καλή... έκπτωση, τότε δεν υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτεί ένας παράγοντας ειδικά αν μιλάμε για την ΑΕΚ που στόχο έχει να ξεπεράσει ομάδες όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι για να πλησιάσει τον Παναθηναϊκό.

Ενάμιση μήνα στη σεζόν 2019/20, ο Λάνγκφορντ αποδεικνύει πόσο σπουδαίος σκόρερ είναι ακόμη και στα 36 του χρόνια. Σε πέντε αγώνες στο Basketball Champions League έχει 22.8 πόντους από 54% στο δίποντο, 59% στο τρίποντο και 67% στις βολές, μαζί με 2.4 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 31.6 λεπτά συμμετοχής. Είναι φυσικά ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και έχει την ΑΕΚ στο 4-1 πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με τη γερμανική Ράστα Βέχτα.

Την ίδια ώρα, εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι αριθμοί του και στην EKO Basket League. Ο Αμερικανός έχει 18.6 πόντους από 43% στο δίποντο, 32% στο τρίποντο και 81% στις βολές, μαζί με 3.4 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ και 18.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά 29.4 λεπτά συμμετοχής σε επτά αγώνες. Δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός, όμως σε αυτό ευθύνεται το διαφορετικό στυλ μπάσκετ που παίζεται στην Α1, ένα στυλ πιο φίζικαλ, με περισσότερη στρατηγική. Κάτι που δεν τον... ενόχλησε στο Ιβανώφειο, όπου έγραψε 35 πόντους από 4/8 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 15/17 βολές σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Είναι εύλογα τα ερωτήματα των φίλων της ΑΕΚ που προβληματίζονται από το γεγονός ότι ο Λάνγκφορντ σκοράρει τόσο πολύ, παίρνει τόσες επιθέσεις ανά αγώνα, κρατάει αρκετή ώρα τη μπάλα και γενικά μονοπωλεί το παιχνίδι της ομάδας του. Η αλήθεια είναι πως το one man show δεν μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα στην κορυφή, σε αυτή τη φάση της χρονιάς όμως που ο Ηλίας Παπαθεοδώρου προσπαθεί να βρει τα "καλά" του σχήματα, να βάλει στην εξίσωση παίκτες όπως ο Μάρκους Σλότερ, ο Μάριο Τσάλμερς, ο Κέντρικ Ρέι και εσχάτως ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, το να υπάρχει ένας παίκτης στο ρόστερ με αυτή την έφεση στο σκοράρισμα μοιάζει με ευλογία και όχι με κατάρα. Όσο περνάει βέβαια η χρονιά, τόσο η ΑΕΚ θα πρέπει να μοιράζει τις μπάλες στην επίθεση και να κρατά φρέσκο τον 36χρονο σκόρερ ώστε την Άνοιξη εκείνος να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την τελική ευθεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Λάνγκφορντ κι ο Σαντ-Ρος είναι μακράν οι δύο σημαντικότεροι παίκτες της φετινής ΑΕΚ, με τον Ματσιούλις, τον Γκίκα και ίσως τον Σλότερ (λόγω αμυντικής συνέπειας) να ακολουθούν. Οι κιτρινόμαυροι δεν παίρνουν πολλά από τους σέντερ τους, δεν πήραν ούτε στο Ιβανώφειο (Κακλαμανάκης 4 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 φάουλ σε 14 λεπτά, Μαυροειδής 2 ριμπάουντ, 5 φάουλ σε 8 λεπτά, Σλότερ 2 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 φάουλ σε 11 λεπτά), ούτε στο ματς με την Μπούργος (Κακλαμανάκης άποντος σε 3 λεπτά, Μαυροειδής άποντος 11 λεπτά, Σλότερ 5 πόντοι - 6 ριμπάουντ σε 26 λεπτά) και γι' αυτό βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr στην τελική ευθεία για την απόκτηση παίκτη που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Δύσκολα θα βρει η ΑΕΚ -αν και φαίνεται πως τον έχει βρει- ψηλό επιπέδου ανάλογου με αυτό του Κιθ Λάνγκφορντ, είναι όμως σίγουρο ότι έχει τεράστια ανάγκη από ένα μεγάλο κορμί που θα μπορεί να προσφέρει με συνέχεια και συνέπεια αυτά που δεν μπορούν να προσφέρουν για τους δικούς τους λόγους ο κάθε ένας οι Σλότερ, Μαυροειδής, Κακλαμανάκης σε αυτή τη φάση της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως τελικά θα υπάρξει αποχώρηση από το ρόστερ μετά από την απόκτηση του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν με ενδεκάδα στον αγώνα με τον Ηρακλή, καθώς ο Σαντ-Ρος πονούσε από ένα χτύπημα που δέχθηκε στο ματς με την Μπούργος, άφησαν πίσω τον Χάρη Γιαννόπουλο και τον Νίκο Ρογκαβόπουλο και όλα δείχνουν πως είτε ένας, είτε και οι δύο θα αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα, ο πρώτος ως ελεύθερος, ο δεύτερος ως δανεικός.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ